Agriturismo Las Lucias: ecotoerisme in Geopark Extremadura

Lijkt het je wat om het échte plattelandsleven te beleven als je op vakantie in Extremadura bent? En meer te leren over biodiversiteit, kaas maken en het verzorgen van dieren? Dan moet je bij Agriturismo Las Lucías zijn! Zeker ook als je met kinderen op vakantie gaat.

Ecotoerisme bij Agriturismo Las Lucias in Extremadura

Agrofinca Las Lucías bevindt zich in Geopark Villuercas-Ibores-Jara in het noordoosten van Extremadura.

Ik vond de boerderij toen ik het boek "Duurzaam door Spanje" van reisjournaliste Marion Hoogwegt las. Je kunt er een paar uur op bezoek komen om bijvoorbeeld geiten te melken en kaas te maken. Maar je kunt er ook een paar dagen op vakantie komen.

Voor mij is het niet alleen een prachtige vakantiebestemming voor ecotoerisme, maar ook voor een wandel-& vogelkijkvakantie, kindervakantie of ontspanvakantie. Want je kunt er:

Klein dierenparadijs

Specht in de omgeving van Las Lucías

De boerderij van Las Lucías is een klein dierenparadijs, wat een vakantie in dit duurzaam vakantieverblijf extra leuk maakt voor kinderen die van dieren houden!

Want de Spaanse eigenaren Pepe en Gema hebben schapen en geiten (voor de kaas en de slacht), kalkoenen en kippen (voor de eieren) en koeien en paarden (voor het plezier).

En kinderen kunnen naar hartenlust meehelpen met bijvoorbeeld het voeren van de dieren, eieren rapen of paarden strelen.

Geiten melken en kaas maken

Las Lucías ligt op Kaasroute van Extremadura

Wat ik ook zo leuk vind aan deze agriturismo in Spanje, is dat je er mee mag helpen met geiten melken, dat je er zelf kaas kunt maken én dat je er verschillende soorten kaas kunt proeven.

Eerst ga je met Pepe mee om te melken en vervolgens ga je samen met Gema kaas maken en kazen proeven.

Voor deze activiteit hoef je overigens geen gast bij Las Lucías te zijn. Dus je kunt de boerderij ook kort bezoeken om meer te leren over hoe je kaas maakt, kaas te proeven en/of kaas te kopen.

Want Agrofinca Las Lucías ligt op de Kaasroute van Extremadura. En je kunt de boerderij ook bezoeken als onderdeel van een grotere belevenis.

Zaaien, wieden en oogsten

Tuinieren bij Las Lucias

Als je wilt, mag je Pepe ook meehelpen in de tuin! Met zaaien, wieden, groente oogsten en/of fruit plukken.

En in de tussentijd kan Pepe je uitgebreid vertellen over hoe zij de biodiversiteit op hun landgoed hebben verbeterd door de natuur er in balans te brengen.

Heerlijk en eerlijk eten bij Las Lucías

(H)eerlijjk eten bij Las Lucías

Pepe en Gema houden ervan om te koken. En dan vooral met ecologische groenten uit eigen tuin en vlees van hun eigen dieren!

Zij genieten ervan om grotendeels zelfvoorzienend te zijn. En vieren dit graag met hun gasten via heerlijke en eerlijke maaltijden.

Wandelen en vogels kijken in de omgeving van Las Lucías

Vanuit Las Lucías wandelen in het Geopark van Extremadura

Agriturismo Las Lucías bevindt zich in een vallei aan de voet van bergen in Geopark Villuercas-Ibores-Jara, in het noordoosten van Extremadura.

In de omgeving van deze ecologische vakantiebestemming in Spanje kun je prachtige wandelingen maken. En vogelaars kunnen er op zoek gaan naar spechten, oehoe’s, gieren en meer.

Met veel plezier neemt Pepe gasten mee op wandel-avontuur in de omgeving.

Yoga en massage bij Las Lucías

Massage bij Las Lucías

Gema zorgt er niet alleen voor dat huis en kamers altijd pico bello in orde zijn en maakt kaas. Zij geeft ook yogales. En kan je heerlijk ontspannende massages geven.

*Tips*

  • In het boek “Duurzaam door Spanje” van reisjournaliste Marion Hoogwegt lees je meer over ecotoerisme bij deze prachtige agriturismo in Spanje (p.96-103).
  • In de buurt van Las Lucías ligt ook de schilderachtige plaats Guadalupe en het klooster van Guadalupe met prachtige mudéjar architectuur.

Conclusie: kindvriendelijke ecotoerisme bestemming

Er is zelfs een zwembad bij Agrofinca Las Lucías

Door dit alles vind ik Agriturismo Las Lucías in het Geopark van Extremadura een prachtige ecotoerisme bestemming waar je het echte plattelandsleven beleeft! En van waaruit je al wandelend, fietsend of paardrijdend het Geopark Villuercas-Ibores-Jara kunt verkennen.

Door de vele dieren én het buitenzwembad op de boerderij is dit duurzaam vakantieverblijf in Spanje bovendien ook een topper voor een gezinsvakantie.

En de yoga- en massagemogelijkheden plus de rustige liggen midden in de natuur maken het tot een heerlijke plek voor een ontspanvakantie.

Heb je zin gekregen in een vakantie bij deze agriturismo in Extremadura? Je kunt Las Lucías boeken via Booking.com (en tot 5 dagen voor aankomst gratis annuleren):