Vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat in Spaanse Pyreneeën

Op een langgerekte rots aan de voet van de Spaanse Pyreneeën liggen de vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat, bij het vredig bergdorpje Juseu in Aragon. Te midden van stilte en natuur.

Een prachtige plek voor een retraite, ontspan- of actieve vakantie in Spanje. En een inspirerende omgeving voor een yogavakantie, mediteervakantie of schildervakantie.

Juseu - een bergdorpje in Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Duurzame vakantiehuizen in Pyreneeën

vakantiehuis Casa del Maestro van Juseu Vakantie & Retreat
Vakantiehuis Casa Milan van Juseu Vakantie & Retreat in Spanje

Juseu Rural Retreat bestaat uit twee duurzame vakantiehuizen in het bergdorpje Juseu (provincie Huesca, Aragón), die ieder afzonderlijk of samen gehuurd kunnen worden:

 1. Casa Milan – 8-persoons vakantiehuis in een 17e eeuws landhuis 100 meter buiten het dorp, op een landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen;
 2. Casa del Maestro – 2/4-persoons vakantiehuis in de voormalige onderwijzerswoning aan de rand van het dorp, in speelhuisje voor kinderen.

Juseu is een minuscuul dorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, dat ligt op een langgerekte rots, op een hoogte van ongeveer 800 meter. En dat omringd wordt door een afwisselend glooiend en rotsachtig steil berglandschap met rivieren, meren, amandel- en olijfbomen, idyllische dorpjes, Romaanse kerkjes en verlaten kloosters.

VAKANTIEHUIZEN MET HOND! Je hond is van harte welkom in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Aragon.

Nederlandstalige eigenaren

Deze duurzame vakantiehuizen aan de voet van de Pyreneeën worden gerund door de Nederlanders Wiep en Kees. Die het bergdorpje in 1995 toevallig ontdekken tijdens een vakantie in Spanje.

In eerste instantie vinden ze in dit gastvrije bergdorpje in Aragón een plek om af en toe te ontsnappen aan hun drukke leven in Nederland. Steeds vaker keren zij terug naar deze rustgevende plek waar ze zich thuis en gelukkig voelen. Ze gaan er steeds meer in investeren. En vanaf 2001 wordt het hun vaste woonplek.

Zij kopen er enkele huizen aan de rand van en net buiten het dorpje, die zij restaureren en gaan verhuren als vakantiewoningen. De vroegere dorpsschool verbouwen zij vervolgens tot gemeenschappelijke ruimte met gezellig overdekte veranda plus een tuin eromheen, waar gasten kunnen luieren, lezen, internetten (wifi aanwezig) of elkaar kunnen ontmoeten.

Vakantie of Retraite

De vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat zijn een heerlijke plek voor een rustgevende vakantie of retraite in de Spaanse Pyreneeën. Alleen, met zijn tweeën of met je gezin.

Uitzicht vanaf vakantiehuis Casa del Maestro in Juseu
Uitzicht vanaf vakantiewoning Casa Milan in Juseu

Je wordt eromringd door een fantastisch natuurlandschap, dat uitnodigt om te wandelenzwemmenkanovarenpaardrijdenraften en meer. En cultuurliefhebbers kunnen authentieke dorpen in de omgeving verkennen, op zoek gaan naar Romaanse kerkjes of de steden Lérida, Huesca of Zaragoza bezoeken (op 1 tot 1,5 uur rijden).

Mediteren op de rots bij bergdorpje Juseu in Aragon

Regelmatig worden er in Juseu Rural Retreat in noordoost Spanje ook themavakanties voor kleine groepen van maximaal 12 personen georganiseerd. Bijvoorbeeld een yoga- of schildervakantie.

De deelnemers verblijven dan in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat en de oude school wordt dan gebruikt  als activiteitenruimte en eetzaal.

Hier vind je het overzicht van workshops op Juseu Rural Retreat. Wil je er zelf een themavakantie/workshop organiseren? Neem dan contact op met Kees en Wiep.

Tip voor wandelliefhebbers: bergdorpje Juseu ligt aan de GR-18 wandelroute.

Conclusie

Ik vind de vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat een prachtige bestemming voor een actieve vakantie óf een ontspanvakantie in het binnenland van Spanje. 

Daarnaast vind ik het een heerlijke retraite plek om je voor korte of lange tijd terug te trekken uit de drukte van alledag.

En tenslotte vind ik het een fantastische plek voor het organiseren van bijvoorbeeld een schilder- of yogavakantie.

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om te verblijven in deze oase van rust? Op de website van Juseu Rural Retreat vind je nog meer informatie én kun je eventueel boeken. Maar je kunt natuurlijk ook een mail naar Kees en Wiep schrijven:

Naam: Juseu Vakantie & Retreat
Nederlandse eigenaren: Wiep en Kees
Adres: Calle Escuela 2, 22588 Juseu (Huesca, Aragón, Spanje)
Website: juseu.com
Mail: keesbolt@iuseu.com
Telefoon: +34 974 945 222 / +34 685 274 023

Misschien ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Leuke, spannende, interessante én lekkere activiteiten in Andalusië

  Jan 22, 21 09:13 AM

  Activiteiten in Andalusië voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie en kindervakantie in de zuidelijkste regio van Spanje

  Lees meer

 2. Een kindervakantie in Andalusië met zon, zee en massa’s avontuur

  Jan 21, 21 03:36 AM

  Overweeg je een kindervakantie in Andalusië? Doe hier ideeën op over kinderpret aan zee, in de bergen, in pretparken, in een vakantiehuis met zwembad e.m.

  Lees meer

 3. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder