Vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Spaanse Pyreneeën

Op een langgerekte rots aan de voet van de Spaanse Pyreneeën liggen de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat, bij het vredig bergdorpje Juseu in Aragon. Te midden van stilte en natuur.

Een prachtige plek voor een retraite, ontspan- of actieve vakantie in Spanje. En een inspirerende omgeving voor een yogavakantie, mediteervakantie of schildervakantie.

Juseu - een bergdorpje in Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Duurzame vakantiehuizen in Pyreneeën

Juseu Vakantie & Retreat bestaat uit vijf duurzame vakantiehuizen in bergdorpje Juseu in de provincie Huesca (Aragon), aan de voet van de Spaanse Pyreneeën.

Een minuscuul dorpje, dat ligt op een langgerekte rots, op een hoogte van ongeveer 800 meter. En dat omringd wordt door een afwisselend glooiend en rotsachtig steil berglandschap met rivieren, meren, amandel- en olijfbomen, idyllische dorpjes, Romaanse kerkjes en verlaten kloosters.

Een ideale omgeving voor een actieve natuurvakantie of ontspanvakantie in Spanje! En een heerlijke plek om je even helemaal terug te trekken en tot rust te komen.

VAKANTIEHUIZEN MET HOND! Je hond is van harte welkom in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Aragon.

Nederlandstalige eigenaren

Deze duurzame vakantiehuizen aan de voet van de Pyreneeën worden gerund door de Nederlanders Wiep en Kees. Die het bergdorpje in 1995 toevallig ontdekken tijdens een vakantie in Spanje.

In eerste instantie vinden ze in dit gastvrije bergdorpje in Aragon een plek om af en toe te ontsnappen aan hun drukke leven in Nederland. Steeds vaker keren zij terug naar deze rustgevende plek waar ze zich thuis en gelukkig voelen. Ze gaan er steeds meer in investeren. En vanaf 2001 wordt het hun vaste woonplek.

Zij kopen er enkele huizen aan de rand van en net buiten het dorpje. Die zij restaureren en gaan verhuren als vakantiewoningen. En de vroegere dorpsschool verbouwen zij tot gemeenschappelijke ruimte.

Vakantie of Retraite

Vakantie in Juseu Vakantie & Retreat

De vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat zijn een heerlijke plek voor een rustgevende vakantie in de Spaanse Pyreneeën. Alleen, met zijn tweeën of met je gezin.

Mediteren op de rots bij bergdorpje Juseu in Aragon
Uitzicht vanaf vakantiehuis Casa del Maestro in Juseu
Uitzicht vanaf vakantiewoning Casa Milan in Juseu

Je wordt eromringd door een fantastisch natuurlandschap, dat uitnodigt om te wandelenzwemmenkanovarenpaardrijdenraften en meer. En cultuurliefhebbers kunnen authentieke dorpen in de omgeving verkennen, op zoek gaan naar Romaanse kerkjes of de steden Lérida, Huesca of Zaragoza bezoeken (op 1 tot 1,5 uur rijden).

Regelmatig worden er in Juseu Vakantie & Retreat in noordoost Spanje ook themavakanties voor kleine groepen van maximaal 18 personen georganiseerd. Bijvoorbeeld een yoga- of schildervakantie. Waarbij de deelnemers verblijven dan in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat. En de oude school gebruikt wordt als activiteitenruimte en eetzaal.

Hier vind je het overzicht van workshops op Juseu Vakantie & Retreat. Wil je er zelf een themavakantie/workshop organiseren? Neem dan contact op met Kees en Wiep.

Tip voor wandelliefhebbers: bergdorpje Juseu ligt aan de GR-18 wandelroute.

Retraite in Juseu Vakantie & Retreat

Juseu Vakantie & Retreat is echter ook een fantastische retraite plek. Om je terug te trekken uit het drukke leven van alledag. En waarbij de natuur en stilte om je heen je weer terug bij jezelf brengen.

Wil je alleen komen, dan is het gastenverblijf Olivar Cottage naar mijn mening de beste keuze. Het eenvoudige 1- tot 2-persoons natuurhuisje ligt net buiten het dorp, tussen de amandel- en olijfbomen.

1/2-persoons natuurhuisje Olivar Cottage van Juseu Vakantie & Retreat
Het eenvoudige interieur van Olivar Cottage
eco-huisje La Cabaña van Juseu Vakantie & Retreat
Eenvoudige inrichting van La Cabaña bij Juseu, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Maar ook La Cabaña vind ik een prachtige plek voor een retraite alleen of met zijn tweeën. Het stijlvolle eco-huisje ligt vlakbij een beekje, in de vallei onder Juseu. En heeft zelfs een eigen zwembadje! Vroeger was het huisje namelijk een hooi- en moestuinschuurtje. Het bijbehorende irrigatiebassin is nu een natuurbassin…

Overzicht vakantiehuizen Juseu

Juseu Vakantie & Retreat beschikt over vijf vakantiehuizen, die ieder afzonderlijk, maar ook in zijn geheel gehuurd kunnen worden. En ruimte bieden aan in totaal 18 personen:

vakantiehuis Casa del Maestro van Juseu Vakantie & Retreat
Vakantiehuis Casa Milan van Juseu Vakantie & Retreat in Spanje
Vakantiehuis Casa Arriba van Juseu Vakantie & Retreat
 1. Casa Arriba – 5-persoons vakantiehuis in een 18e eeuwse woning op de top van het vredige bergdorp; 
 2. Casa Milan – 8-persoons vakantiehuis in een 17e eeuws landhuis 100 meter buiten het dorp, op een landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen;
 3. Casa del Maestro – 2/4-persoons vakantiehuis in de voormalige onderwijzerswoning aan de rand van het dorp, met klein speelhuisje voor kinderen;
 4. Olivar Cottage – 1/2- persoons natuurhuisje tussen de amandel- en olijfbomen, 500m meter buiten het dorp;
 5. La Cabaña – 2/3-persoons eco-huisje met zwembad, in vroeger moestuinschuurtje bij beekje in de vallei onder Juseu.

Daarnaast is er nog de School met eraan vast een overdekte veranda en een tuin. Waar je kunt luieren, een boekje lezen, je e-mails lezen (wifi aanwezig) of andere gasten ontmoeten.

Conclusie

Ik vind Juseu Vakantie & Retreat een prachtige bestemming voor een actieve óf ontspanvakantie in de Spaanse Pyreneeën. Én een heerlijke retraite plek om je voor korte of lange tijd terug te trekken uit de drukte van alledag.

Meer weten?

Naam: Juseu Vakantie & Retreat
Adres: Calle Escuela 2, 22588 Juseu (Huesca, Aragón, Spanje)
Website: juseu.com
Mail: keesbolt@icloud.com
Telefoon: +34 974 945 222 / +34 685 274 023

Misschien ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. De Costa Verde in Noord-Spanje: grillige kust met groen achterland

  May 20, 20 08:32 AM

  De Costa Verde in Spanje is een heerlijke vakantiebestemming voor een strandvakantie, actieve vakantie én cultuurvakantie in Noord-Spanje!

  Lees meer

 2. Vakantie in de omgeving van Madrid: paleizen, kastelen en Middeleeuwen

  May 20, 20 05:18 AM

  Ga op vakantie in de omgeving van Spanje’s hoofdstad Madrid; lees over kastelen, koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen en bergachtige natuur.

  Lees meer

 3. Casa del Patio: Een luxe B&B in de Lecrin vallei (Andalusië)

  May 18, 20 10:34 AM

  Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B Casa del Patio in bergdorpje Pinos del Valle ideaal vind voor een ontspan-, cultuur- én actieve vakantie in Andalusië!

  Lees meer