Vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat in Spaanse Pyreneeën

Op een langgerekte rots aan de voet van de Spaanse Pyreneeën liggen de vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat, bij het vredig bergdorpje Juseu in Aragon. Te midden van stilte en natuur.

Een prachtige plek voor een retraite, ontspan- of actieve vakantie in Spanje. En een inspirerende omgeving voor een yogavakantie, mediteervakantie of schildervakantie.

Juseu - een bergdorpje in Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Duurzame vakantiehuizen in Pyreneeën

vakantiehuis Casa del Maestro van Juseu Vakantie & Retreat
Vakantiehuis Casa Milan van Juseu Vakantie & Retreat in Spanje

Juseu Rural Retreat bestaat uit twee duurzame vakantiehuizen in het bergdorpje Juseu (provincie Huesca, Aragón), die ieder afzonderlijk of samen gehuurd kunnen worden:

 1. Casa Milan – 8-persoons vakantiehuis in een 17e eeuws landhuis 100 meter buiten het dorp, op een landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen;
 2. Casa del Maestro – 2/4-persoons vakantiehuis in de voormalige onderwijzerswoning aan de rand van het dorp, met klein speelhuisje voor kinderen.

Juseu is een minuscuul dorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, dat ligt op een langgerekte rots, op een hoogte van ongeveer 800 meter. En dat omringd wordt door een afwisselend glooiend en rotsachtig steil berglandschap met rivieren, meren, amandel- en olijfbomen, idyllische dorpjes, Romaanse kerkjes en verlaten kloosters.

VAKANTIEHUIZEN MET HOND! Je hond is van harte welkom in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Aragon.

Nederlandstalige eigenaren

Deze duurzame vakantiehuizen aan de voet van de Pyreneeën worden gerund door de Nederlanders Wiep en Kees. Die het bergdorpje in 1995 toevallig ontdekken tijdens een vakantie in Spanje.

In eerste instantie vinden ze in dit gastvrije bergdorpje in Aragón een plek om af en toe te ontsnappen aan hun drukke leven in Nederland. Steeds vaker keren zij terug naar deze rustgevende plek waar ze zich thuis en gelukkig voelen. Ze gaan er steeds meer in investeren. En vanaf 2001 wordt het hun vaste woonplek.

Zij kopen er enkele huizen aan de rand van en net buiten het dorpje, die zij restaureren en gaan verhuren als vakantiewoningen. De vroegere dorpsschool verbouwen zij vervolgens tot gemeenschappelijke ruimte met gezellig overdekte veranda plus een tuin eromheen, waar gasten kunnen luieren, lezen, internetten (wifi aanwezig) of elkaar kunnen ontmoeten.

Vakantie of Retraite

De vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat zijn een heerlijke plek voor een rustgevende vakantie of retraite in de Spaanse Pyreneeën. Alleen, met zijn tweeën of met je gezin.

Uitzicht vanaf vakantiehuis Casa del Maestro in Juseu
Uitzicht vanaf vakantiewoning Casa Milan in Juseu

Je wordt eromringd door een fantastisch natuurlandschap, dat uitnodigt om te wandelenzwemmenkanovarenpaardrijdenraften en meer. En cultuurliefhebbers kunnen authentieke dorpen in de omgeving verkennen, op zoek gaan naar Romaanse kerkjes of de steden Lérida, Huesca of Zaragoza bezoeken (op 1 tot 1,5 uur rijden).

Mediteren op de rots bij bergdorpje Juseu in Aragon

Regelmatig worden er in Juseu Rural Retreat in noordoost Spanje ook themavakanties voor kleine groepen van maximaal 12 personen georganiseerd. Bijvoorbeeld een yoga- of schildervakantie.

De deelnemers verblijven dan in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat en de oude school wordt dan gebruikt  als activiteitenruimte en eetzaal.

Hier vind je het overzicht van workshops op Juseu Rural Retreat. Wil je er zelf een themavakantie/workshop organiseren? Neem dan contact op met Kees en Wiep.

Tip voor wandelliefhebbers: bergdorpje Juseu ligt aan de GR-18 wandelroute.

Conclusie

Ik vind de vakantiehuizen van Juseu Rural Retreat een prachtige bestemming voor een actieve vakantie óf een ontspanvakantie in het binnenland van Spanje. 

Daarnaast vind ik het een heerlijke retraite plek om je voor korte of lange tijd terug te trekken uit de drukte van alledag.

En tenslotte vind ik het een fantastische plek voor het organiseren van bijvoorbeeld een schilder- of yogavakantie.

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om te verblijven in deze oase van rust? Op de website van Juseu Rural Retreat vind je nog meer informatie én kun je eventueel boeken. Maar je kunt natuurlijk ook een mail naar Kees en Wiep schrijven:

Naam: Juseu Vakantie & Retreat
Nederlandse eigenaren: Wiep en Kees
Adres: Calle Escuela 2, 22588 Juseu (Huesca, Aragón, Spanje)
Website: juseu.com
Mail: keesbolt@iuseu.com
Telefoon: +34 974 945 222 / +34 685 274 023

Misschien ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer