Juseu Vakantie & Retreat in Aragon - bron van stilte en rust

Op een langgerekte rots aan de voet van de Spaanse Pyreneeën liggen de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat, bij het vredig bergdorpje Juseu in Aragon. En worden omgeven door stilte en natuur. Een prachtige plek voor een retraite, ontspan- of actieve vakantie in Spanje en een inspirerende omgeving voor groepsworkshops als yoga, mediteren of schilderen.

Juseu - een bergdorpje in Aragon aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Piepklein dorpje in de Spaanse Pyreneeën

Juseu Vakantie & Retreat bestaat uit vijf vakantiehuizen bij Juseu, een rond de 40 permanente bewoners tellend bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Dat ligt op een langgerekte rots met adembenemende uitzichten, op een hoogte van ongeveer 800 meter.

Het dorpje in de provincie Huesca in Aragon wordt omringd wordt door een mediterraan berglandschap, dat afwisselend glooiend en rotsachtig steil is. Met bergrivieren, meren en amandel- en olijfbomen. Waarin je authentieke dorpjes, Romaanse kerkjes en verlaten kloosters vindt.

Een oase van stilte en rust, die uitnodigt om bijvoorbeeld te wandelen, paardrijden of kanovaren. En een ideale omgeving om tot rust te komen.

Gezicht achter Juseu Vakantie & Retreat

Juseu Vakantie & Retreat wordt gerund door de Nederlanders Wiep en Kees. Die in 1995 tijdens een vakantie toevallig terechtkomen in Juseu. En die in dit rustige en gastvrije bergdorpje in Aragon een plek vinden om af en toe te ontsnappen aan hun drukke leven in Nederland.

Het huis dat zij er kopen wordt hun eigen plek in de stilte, waar ze steeds vaker naar terug keren. En waar ze zich thuis en gelukkig voelen.

In de jaren erna kopen zij enkele huizen aan de rand van en net buiten het dorpje, die zij restaureren en verhuren als vakantiewoningen. En de vroegere dorpsschool verbouwen zij tot gemeenschappelijke ruimte.

Sinds 2001 wonen zij permanent in Juseu. Waar ze iedere dag weer genieten van de rust en ruimte in dit gastvrije bergdorpje in Spanje.

Vakantie in Juseu Vakantie & Retreat

Deze rust en ruimte ervaar je in alle vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat. De vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat zijn daarom een heerlijke plek voor een rustgevende vakantie in de Spaanse Pyreneeën. Alleen, met zijn tweeën of met je gezin.

Chillen op de veranda bij de School van Juseu Vakantie & Retreat
Uitzicht vanaf vakantiehuis Casa del Maestro in Juseu
Uitzicht vanaf vakantiewoning Casa Milan in Juseu

Je ervaart het gemoedelijke leven in een klein bergdorpje in Spanje. En wordt omringd door een fantastisch natuurlandschap, dat uitnodigt om te wandelenzwemmenkanovarenpaardrijdenraften en meer.

Cultuurliefhebbers kunnen verder andere authentieke dorpen in de omgeving verkennen, op zoek gaan naar Romaanse kerkjes of de steden Lérida, Huesca of Zaragoza bezoeken (op 1 tot 1,5 uur rijden). Of hun verblijf in Juseu Vakantie & Retreat combineren met een vakantie Barcelona (2,5 uur rijden).

Tip voor wandelliefhebbers: bergdorpje Juseu ligt aan de GR-18 wandelroute.

Retraite in Juseu Vakantie & Retreat

Tegelijkertijd is Juseu Vakantie & Retreat een fantastische retraite plek. Om je terug te trekken uit het drukke leven van alledag. En waarbij de natuur en stilte om je heen je weer terug bij jezelf brengen.

Wil je alleen komen, dan is het gastenverblijf Olivar Cottage naar mijn mening de beste keuze. Het eenvoudige 1- tot 2-persoons natuurhuisje van 4x6 meter ligt net buiten het dorp, in een rustgevende oase van amandel- en olijfbomen.

1/2-persoons natuurhuisje Olivar Cottage van Juseu Vakantie & Retreat
Het eenvoudige interieur van Olivar Cottage
Volkomen privacy en rust rondom retraite huisje Olivar Cottage in Aragon

Maar ook La Cabaña vind ik een prachtige plek voor een retraite alleen of met zijn tweeën. Het eenvoudige, maar stijlvolle eco-huisje ligt vlakbij een beekje, in de vallei onder Juseu, op een eigen landgoed van 2ha. En was vroeger een hooi- en moestuinschuurtje. Een leuk detail: het bijbehorende irrigatiebassin is tegenwoordig een natuurbassin gemaakt…

eco-huisje La Cabaña van Juseu Vakantie & Retreat
Eenvoudige inrichting van La Cabaña bij Juseu, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën
het natuurbassin van eco-huisje La Cabaña in Juseu

Workshops in Juseu Vakantie & Retreat

Daarnaast is Juseu Vakantie & Retreat in noordoost Spanje ook uitermate geschikt voor themavakanties en workshops voor kleine groepen van maximaal 18 personen. Bijvoorbeeld een yoga- of schildervakantie

Mediteren op de rots bij bergdorpje Juseu in Aragon

Want het is mogelijk om Juseu Vakantie & Retreat in zijn geheel te huren. Groepen kunnen bovendien indien gewenst de gemeenschappelijke ruimte (met eigen keuken) in de School gebruiken. En Kees en Wiep kunnen eventueel een kok regelen.

Duurzaam toerisme

Wat ik onder andere prachtig vind aan Juseu Vakantie & Retreat is het duurzame karakter van alles: je leeft er in duurzame harmonie met de lokale bevolking en omgeving, het water komt er uit eigen waterbronnen, alles draait 100% op groene stroom, het eten is grotendeels afkomstig van de eigen biologische moes- en fruittuinen en bij het opknappen van de huizen is er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale materialen en arbeidskrachten. 

Een echte eco-lodge dus, waar duurzaam toerisme tot in detail wordt uitgevoerd.

Honden welkom

En wil je met je hond op vakantie naar Spanje? Je viervoeter is van harte welkom in de vakantiehuizen van Juseu Vakantie & Retreat in Aragon.

Overzicht vakantiehuizen Juseu

Juseu Vakantie & Retreat beschikt over vijf vakantiehuizen, die ieder afzonderlijk, maar ook in zijn geheel gehuurd kunnen worden. En ruimte bieden aan in totaal 18 personen:

vakantiehuis Casa del Maestro van Juseu Vakantie & Retreat
Vakantiehuis Casa Milan van Juseu Vakantie & Retreat in Spanje
Vakantiehuis Casa Arriba van Juseu Vakantie & Retreat
 1. Casa Arriba – 5-persoons vakantiehuis in een 18e eeuwse woning op de top van het vredige bergdorp; 
 2. Casa Milan – 8-persoons vakantiehuis in een 17e eeuws landhuis 100 meter buiten het dorp, op een landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen;
 3. Casa del Maestro – 2/4-persoons vakantiehuis in de voormalige onderwijzerswoning aan de rand van het dorp, met klein speelhuisje voor kinderen;
 4. Olivar Cottage – 1/2- persoons natuurhuisje tussen de amandel- en olijfbomen, 500m meter buiten het dorp;
 5. La Cabaña – 2/3-persoons eco-huisje met zwembad, in vroeger moestuinschuurtje bij beekje in de vallei onder Juseu.

Daarnaast is er nog de School met eraan vast een overdekte veranda en een tuin. Waar je kunt luieren, een boekje lezen, je e-mails lezen (wifi aanwezig) of andere gasten ontmoeten.

Conclusie

Ik vind Juseu Vakantie & Retreat een prachtige bestemming voor een vakantie in de Spaanse Pyreneeën. Om lekker actief bezig te zijn in de natuur. Maar vooral ook om tot rust te komen.

Het is een heerlijke retraite plek om je voor korte of lange tijd terug te trekken uit de drukte van alledag. En een ideale plek voor een kleinschalige georganiseerde wandelvakantie, vogelreis, yogavakantie, schildervakantie, meditatievakantie en meer. 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze vakantiehuizen in de Spaanse Pyreneeën? Of over de retraite of workshop mogelijkheden in dit kleine paradijs in Aragon? Kijk dan op de website van Juseu Vakantie & Retreat. Een boeking kun je maken op de pagina “contact en reserveren”. Hier kun je ook terecht voor vragen.

Misschien ook interessant


Keer terug van Juseu Vakantie Retreat naar Vakantie Spaanse Pyreneeën
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Chocolatería San Ginés - de bekendste chocolatería van Madrid

  Dec 11, 18 07:00 AM

  Informatie over Chocolatería San Ginés, de bekendste chocolatería van Madrid. Een bijzondere én lekkere bezienswaardigheid in Madrid...

  Lees meer

 2. Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

  Dec 11, 18 05:11 AM

  Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena voor stierengevechten

  Lees meer

 3. Het waaiermuseum van Madrid

  Dec 10, 18 03:34 PM

  Een bijzondere bezienswaardigheid voor een vakantie Madrid: een klein waaiermuseum, met waaiers van over de hele wereld. Lees waar je dit bijzondere museum in Spanje kunt vinden. En hoe de waaiers zij…

  Lees meer