Hotel la Llave de la Judería – gezellig hotelletje in centrum Córdoba

Tijdens mijn stedentrip Córdoba heb ik overnacht in hotel la Llave de la Judería. Wat een gezellig en gastvrij klein hotel midden in de voormalige Jodenwijk van Córdoba is dit! Alberto heet me hartelijk welkom in het Engels. Terwijl de check-in wordt gedaan, krijg ik een wijntje aangeboden in de kleine patio van het hotel. Plus legt Alberto uitgebreid uit wat ik allemaal kan zien in Cordoba. En dan is het tijd om naar mijn gezellige kamer met eigen terras te gaan. Een plaatje! Ik voel me meteen thuis hier.

Op deze pagina lees je meer over dit gezellig kleinschalig hotel in de Judería van Córdoba.

Midden in historisch centrum Córdoba

Hotel La Llave de la Judería is gelegen in de calle Romero, op de hoek met calle Almanzor, in een rustig straatje midden in het historisch centrum van Córdoba. Dat bovendien op maar 15 minuten lopen van het treinstation van Córdoba ligt: het park door, bij de Almodovar poort naar binnen en dan nog een paar minuten lopen.

Ik vind de ligging perfect voor het verkennen van deze oude Moorse stad in Andalusië! En ben bovendien zo weer terug bij de trein.

Gastvriendelijk kleinschalig hotel

Wat ik ook zo leuk vind aan dit kleinschalig hotel in Zuid Spanje is, dat het maar negen kamers telt. Plus een kleine maar fijne patio en een gezellige kleine eetruimte voor het ontbijt. En dat de mensen van het hotel ontzettend gastvriendelijk zijn. 

De klassiek ingerichte kamers hebben allemaal een eigen naam. En ook al is het interieur wat gedateerd (vooral de afzuiging op de badkamer), alles is werkelijk prachtig verzorgd en tip-top in orde. Ik slaap in de kamer Julio Romero de Torres en heb mijn eigen terras met prachtig uitzicht op een mini pleintje voor het hotel. Hier zou ik uren kunnen blijven zitten en genieten… 

Lekker ontbijt

Als je bedenkt dat hotel La Llave de la Judería maar 9 kamers telt, vind ik dat het ontbijtbuffet behoorlijk groot is. Met vers fruit, geraspte tomaat, zelf gemaakte jam, yoghurt, broodjes, kaas, vlees en verschillende soorten gebak. En zoals de rest van de inrichting en service van het hotel, was ook hier alles uitstekend verzorgd. Jammie! 

Bereikbaarheid hotel Llave de la Judería

Per auto

Hou er rekening mee dat de straatjes in de oude binnenstad ontzettend smal en overwegend autovrij zijn. 

Er zijn echter verschillende parkeerplaatsen op ongeveer 5 minuten lopen van hotel La Llave de la Judería. Bijvoorbeeld de parkeerplaats op de Paseo de la Victoria (met dezelfde naam).

Per openbaar vervoer

Kom je met de trein of bus naar Córdoba, dan is het ongeveer 15 minuten lopen tot het hotel.

Vanaf het bus- of treinstation loop je naar de Avenida de América en van hieruit naar het kruispunt met de Avenida de los Mozárabes. Hier zie je aan de rechterkant een uitgestrekt park liggen.

Dit park loop je in en volg je totdat je aan de linkerkant een oude stadsomwalling ziet. Hier ga je naartoe. Via de Puerta de Almodovar kom je dan het historisch centrum en de voormalige Jodenwijk van Cordóba binnen. Vervolgens sla je rechtsaf de calle de Almodovar in. Na een paar minuten maakt het straatje een scherpe bocht naar links en gaat over in Calle Romero. Hier ligt het hotel.

Conclusie

Ik vind hotel la Llave de la Judería een uitstekende vakantiebestemming voor een stedentrip Córdoba! Het kleinschalig hotel is goed gelegen en super verzorgd. En het personeel is erg gastvriendelijk en spreekt goed Engels. 

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over dit sfeervol klein hotel in midden in de voormalige Jodenwijk van Córdoba? Kijk dan op Booking.com. Hier kun je ook de beschikbaarheid controleren en uiteraard een kamer boeken.