Camping Nautic Almata: watersportparadijs aan de Costa Brava

Klein kan ik camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries niet noemen. Maar wat is deze hond- en kindvriendelijke camping aan de Costa Brava gezellig en prachtig gelegen!

Almata Plus staanplaatsen aan het strand bij Camping Nautic Almata

Camping Nautic Almata bevindt zich namelijk bij Castelló d’Empuries in de baai van Rosas! En ligt niet alleen direct aan zee, maar ook aan de uitmonding van de Fluvia rivier én in natuurpark Aïguamolls de l´Empordà.

Vanuit de camping sta je dus meteen op een breed en uitgestrekt zandstrand. En tegelijkertijd stroomt er een rivier door de camping, heeft de camping zijn eigen haven én heb je er uitzicht op een vogelrijk moerasland.

Ik vind deze bijzondere camping aan zee in het noordoosten van Spanje daarom een paradijs voor een watersportvakantie, wandelvakantie of ander soort actieve vakantie in Catalonië!

Bovendien kun je op deze sfeervolle camping verblijven in mooie en rustig gelegen glamping tenten, bungalows en appartementen. Lees hier meer over de watersport activiteiten, andere activiteiten en verblijfsmogelijkheden van deze familiecamping aan de Costa Brava:

Let op! Camping Nautic Almata is open vanaf half mei t/m half september.

Watersport activiteiten op Camping Nautic Almata

Surfen op het strand bij Camping Nautic Almata

Hou je van water? Dan moet je absoluut een keer op vakantie gaan naar Camping Nautic Almata!

Want op deze bijzondere camping aan zee kun je kano’s, kajakken, motorboten en zeilboten huren om de omgeving al varend te verkennen.

Of surfplanken en waterfietsen huren voor aan het strand.

Én je kunt er leren duiken of surfen. Bovendien 

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen boot, surfplank of kajak mee op vakantie nemen. 

Waarbij je boot vervolgens in het haventje van de camping kan liggen.

Terug naar boven>>

Andere activiteiten op en rond Camping Nautic Almata

En dat is nog niet alles. Want deze kindercamping aan de oostkust van Spanje beschikt ook nog over mooie zwembaden, een speeltuin, een minigolfbaan, een tennisbaan en meer.

Plus een mini-club en andere animatie voor jong en oud. 

En bovendien kunnen wandelaars, fietsers en vogelaars er op uittrekken in het natuurpark naast de camping.

Ik kan deze grote maar gezellige camping daarom zeker aanraden voor families met kleine kinderen én tieners. Maar ook voor natuurliefhebbers. Hou je niet zo van drukte? Vermijd dan de zomervakantie. Want buiten de zomervakantie is het een stuk rustiger op de camping...

Terug naar boven>>

Verblijven op Camping Nautic Almata

Je kunt op Camping Nautic Almata verblijven in je eigen caravan of tent, maar je kunt er ook een glamping tent, bungalow of appartement huren: 

Plattegrond camping Nautic Almata (Costa Brava)

Staplaatsen op camping Nautic Almata

Staplaatsen aan het water op Camping Nautic Almata

Camping Nautica Almata beschikt over ongeveer 1000 staplaatsen, die verschillen in grootte, privacy en sfeer.

Zo zijn er grotere en kleinere staplaatsen voor tenten, caravans en campers. En liggen diverse staplaatsen direct aan zee of langs de rivier.

Wil je langere tijd of met een grote caravan op vakantie komen naar deze bijzondere camping aan de Costa Brava, dan kan ik een Comfort Staanplaats aanbevelen, omdat deze groter is dan de andere staplaatsen.

Ik raad je aan om bij het boeken van een kampeerplaats eerst goed te kijken waar op de camping een bepaalde soort staplaats zich bevindt (zie ook de plattegrond hierboven). 

Glamping op Camping Nautic Almata

Glamping tent aan het water op Camping Nautic Almata

Naast staplaatsen beschikt deze gezellige camping aan zee over diverse glamping tenten, waarin je slaapt in comfortabele bedden en bovendien een eigen keukentje, zithoek en overdekt terras hebt:

  1. De zogenaamde Rec Sirvent Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die liggen aan de Rec Sirvent rivier, de stilste plek van de camping (zone 1 op bovenstaande plattegrond).
  2. De Bahía Almata Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die uitkijken op het natuurpark (zone 4).
  3. De 16 Lodge Canal safari tenten voor 4 tot 5 personen zijn tenslotte de allernieuwste aanwinst van de camping en bevinden zich tegenover het kanaal (in zone 2), op ruime kavels met een parkeerplaats áchter en een tuin vóór de glamping tent voor meer privacy.

Let op: Honden zijn toegestaan in een glampingtent van Camping Almata.

Bungalows en appartementen

Bungalows aan haventje van Camping Nautic Almata

Daarnaast beschikt Camping Nautic Almata nog over bungalows:

  • De 2-/3-persoons Bahía Almata bungalows zijn 6 knusse houten huisjes met 2 verdiepingen die liggen aan de rivier en uitkijken op de aanlegpaaltjes voor boten en jetsk'is (zone 2).
  • De Villas Senillosa bungalows zijn 6 comfortabele 4/5-persoons appartementen met moderne inrichting en eigen terras die zich bevinden in een mooi wit gebouw bij de ingang van de camping en uitkijken op het Parc dels Aiguamolls natuurpark.

Let op: Honden zijn niet toegestaan in een bungalow van Camping Nautic Almata.

Terug naar boven>>

Honden op Camping Nautic Almata

Varen met je hond bij camping Nautic Almata

Wil je je hond mee op vakantie naar Spanje nemen? Dat kan prima op Camping Nautic Almata!

Je kunt er je hond niet alleen in je eigen caravan of tent bij je hebben, maar ook in de meeste vakantiewoningen op de camping.

Bovendien beschikt deze waterrijke camping in natuurreservaat Aigüamolls de l´Emporda over een aparte hondenuitlaatplaats (de zogenaamde Pipi Can) en zijn honden ook welkom op het strand voor de camping.

TIP! Andere hondenstranden in de buurt zijn Playa de la Rubina in Empuriabrava en Playa del Rec del Molí. Zie ook mijn pagina over een vakantie in Spanje met hond.

Camping Nautic Almata boeken

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan naar dit watersportparadijs aan de Costa Brava? Op de website van Camping Nautic Almata lees je meer over deze bijzondere camping aan de Costa Brava, vind je prijzen en kun je direct boeken:

Terug naar boven>>