Camping Nautic Almata – watersportparadijs aan Costa Brava

Klein kan ik camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries niet noemen. Maar wat is deze hond- en kindvriendelijke camping aan de Costa Brava prachtig gelegen! In een natuurpark, aan een rivier én direct aan zee! Waardoor ze  talloze mogelijkheden biedt voor een watersportvakantie, wandelvakantie of ander soort actieve vakantie in Catalonië.

Bungalowhuisje aan water van Camping Nautic Almata

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Bovendien beschikt deze sfeervolle camping in het noordoosten van Spanje over mooie en rustig gelegen glamping tenten en appartementen. 

Met heel veel plezier vertel ik je meer over de ligging, watersportmogelijkheden, verblijfsmogelijkheden en meer van deze prachtig gelegen camping aan de Costa Brava.

Bijzondere camping aan zee

Ik vind de ligging van Camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries in de baai van Rosas werkelijk bijzonder! Want deze camping aan de Costa Brava ligt niet alleen direct aan zee, maar ook aan de uitmonding van de Fluvia rivier. Én midden in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda.

Vanuit de camping sta je dus meteen op een breed en uitgestrekt zandstrand. En tegelijkertijd stroomt er een rivier door de camping, heeft de camping zijn eigen haventje én kijk je vanaf de camping uit op het vogelrijke moerasland van het natuurpark.

Luchtfoto van Camping Nautic Almata in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda
Het haventje van Camping Nautic Almata met op de achtergrond de houten bungalowhuisjes
Almata Plus staanplaatsen aan het strand bij Camping Nautic Almata
Staplaatsen aan het water op Camping Nautic Almata

Voor natuur- & watersportliefhebbers

Surfen op het strand bij Camping Nautic Almata

Deze camping in Catalonië is dus een paradijs voor watersportliefhebbers, vogelaars en natuurliefhebbers.

Watersportliefhebbers kunnen er bijvoorbeeld leren duiken of surfen. En kunnen op de camping kano’s, kajakken, motorboten en zeilboten huren om de omgeving al varend te verkennen. Of surfplanken en waterfietsen voor aan het strand. Of nemen vanaf thuis hun eigen boot, surfplank of kajak mee. 

En wandelaars, fietsers en vogelaars kunnen erop uittrekken in het natuurpark naast de camping.

Leuke kindercamping aan de Costa Brava

Alleen al de bovengenoemde watersportactiviteiten maken dat Camping Nautic Almata ook een heerlijk bestemming voor een gezinsvakantie is.

En dit is niet het enige vermaak dat deze kindvriendelijke camping aan de oostkust van Spanje biedt. Je vindt er ook nog mooie zwembaden, een speeltuin, minigolfbaan, tennisbaan en meer. Plus een mini-club en andere animatie voor jong en oud. 

Ik kan de grote maar gezellige camping daarom aanraden aan families met kleine kinderen én tieners.

Mini-club op Camping Nautic Almata

Glamping op Camping Nautic Almata

Glamping tent aan het water op Camping Nautic Almata

Je kunt natuurlijk met je eigen caravan of tent op vakantie komen naar Camping Nautic Almata. Maar je kunt er ook een Glamping tent huren. Want de gezellige camping aan zee beschikt over diverse Lodge tenten. Waarin je slaapt in comfortabele bedden. En bovendien een eigen keukentje, zithoek en overdekt terras hebt.

De zogenaamde Rec Sirvent Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die gelegen zijn aan de Rec Sirvent rivier, de stilste plek van de camping (zone 1 op onderstaande plattegrond).

De Bahía Almata Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die uitkijken op het natuurpark (zone 4 op de plattegrond).

Plattegrond camping Nautic Almata (Costa Brava)

Andere accommodaties op Camping

Daarnaast beschikt Camping Nautic Almata nog over appartementen en bungalowhuisjes.

De 6 comfortabele 4/5-persoons appartementen met moderne inrichting en eigen terras zich bevinden in een mooi wit gebouw aan de rand van de camping. En kijken uit op het natuurpark.

De 6-persoons bungalowhuisjes zijn gelegen aan het water.

Appartementen op Camping Nautic Almata
Bungalows aan haventje van Camping Nautic Almata

Honden op Camping Nautic Almata

Wil je je hond mee op vakantie naar Spanje nemen? Dat is op Camping Nautic Almata geen probleem als je met je eigen caravan of tent op vakantie komt. In de vakantiewoningen van de camping zijn honden niet toegelaten.

De waterrijke camping in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda in Catalonië beschikt zelfs over een aparte hondenuitlaatplaats (de zogenaamde Pipi Can). En op het strand dat zich voor het natuurpark bevindt, zijn honden ook welkom.

TIP! Andere hondenstranden in de buurt zijn Playa de la Rubina in Empuriabrava en Playa del Rec del Molí. Zie ook mijn pagina over een vakantie in Spanje met hond.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze bijzondere camping aan de Costa Brava in Catalonië, die een paradijs voor watersportliefhebbers is? Kijk dan op de Nederlandstalige website van Camping Nautic Almata voor meer informatie. Hier kun je ook boeken.

Website: www.almata.com
Contact: info@almata.com
Adres: Carretera GIV-6216 km 2.3, Castelló d’Empuries, Aiguamolls de l’Empordà
Telefoon: +34 972 454 477
Open: half mei tot half september
Honden: toegestaan in eigen tent of caravan

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer