Camping Nautic Almata – watersportparadijs aan de Costa Brava

Klein kan ik camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries niet noemen. Maar wat is deze hond- en kindvriendelijke camping aan de Costa Brava prachtig gelegen! In een natuurpark, aan een rivier én direct aan zee! Waardoor ze  talloze mogelijkheden biedt voor een watersportvakantie, wandelvakantie of ander soort actieve vakantie in Catalonië.

Bungalowhuisje aan water van Camping Nautic Almata

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Bovendien beschikt deze sfeervolle camping in het noordoosten van Spanje over mooie en rustig gelegen glamping tenten en appartementen. 

Met heel veel plezier vertel ik je meer over de ligging, watersportmogelijkheden, verblijfsmogelijkheden en meer van deze prachtig gelegen camping aan de Costa Brava.

Op een andere pagina kun je lezen wat je kunt zien en doen aan de Costa Brava plus in de rest van Catalonië.

Bijzondere camping aan zee

Ik vind de ligging van Camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries in de baai van Rosas werkelijk bijzonder! Want deze camping aan de Costa Brava ligt niet alleen direct aan zee, maar ook aan de uitmonding van de Fluvia rivier. Én midden in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda.

Vanuit de camping sta je dus meteen op een breed en uitgestrekt zandstrand. En tegelijkertijd stroomt er een rivier door de camping, heeft de camping zijn eigen haventje én kijk je vanaf de camping uit op het vogelrijke moerasland van het natuurpark.

Luchtfoto van Camping Nautic Almata in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda
Het haventje van Camping Nautic Almata met op de achtergrond de houten bungalowhuisjes
Almata Plus staanplaatsen aan het strand bij Camping Nautic Almata
Staplaatsen aan het water op Camping Nautic Almata

Voor natuur- & watersportliefhebbers

Surfen op het strand bij Camping Nautic Almata

Deze camping in Catalonië is dus een paradijs voor watersportliefhebbers, vogelaars en natuurliefhebbers.

Watersportliefhebbers kunnen er bijvoorbeeld leren duiken of surfen. En kunnen op de camping kano’s, kajakken, motorboten en zeilboten huren om de omgeving al varend te verkennen. Of surfplanken en waterfietsen voor aan het strand. Of nemen vanaf thuis hun eigen boot, surfplank of kajak mee. 

En wandelaars, fietsers en vogelaars kunnen erop uittrekken in het natuurpark naast de camping.

Leuke kindercamping aan de Costa Brava

Alleen al de bovengenoemde watersportactiviteiten maken dat Camping Nautic Almata ook een heerlijk bestemming voor een gezinsvakantie is.

En dit is niet het enige vermaak dat deze kindvriendelijke camping aan de oostkust van Spanje biedt. Je vindt er ook nog mooie zwembaden, een speeltuin, minigolfbaan, tennisbaan en meer. Plus een mini-club en andere animatie voor jong en oud. 

Ik kan de grote maar gezellige camping daarom aanraden aan families met kleine kinderen én tieners.

Mini-club op Camping Nautic Almata

Glamping op Camping Nautic Almata

Glamping tent aan het water op Camping Nautic Almata

Je kunt natuurlijk met je eigen caravan of tent op vakantie komen naar Camping Nautic Almata. Maar je kunt er ook een Glamping tent huren. Want de gezellige camping aan zee beschikt over diverse Lodge tenten. Waarin je slaapt in comfortabele bedden. En bovendien een eigen keukentje, zithoek en overdekt terras hebt.

De zogenaamde Rec Sirvent Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die gelegen zijn aan de Rec Sirvent rivier, de stilste plek van de camping (zone 1 op onderstaande plattegrond).

De Bahía Almata Lodges zijn 4/5-persoons Glamping tenten die uitkijken op het natuurpark (zone 4 op de plattegrond).

Plattegrond camping Nautic Almata (Costa Brava)

Andere accommodaties op de camping

Daarnaast beschikt Camping Nautic Almata nog over appartementen en bungalowhuisjes.

De 6 comfortabele 4/5-persoons appartementen met moderne inrichting en eigen terras zich bevinden in een mooi wit gebouw aan de rand van de camping. En kijken uit op het natuurpark.

De 6-persoons bungalowhuisjes zijn gelegen aan het water.

Appartementen op Camping Nautic Almata
Bungalows aan haventje van Camping Nautic Almata

Honden op Camping Nautic Almata

Wil je je hond mee op vakantie naar Spanje nemen? Dat is op Camping Nautic Almata geen probleem als je met je eigen caravan of tent op vakantie komt. In de vakantiewoningen van de camping zijn honden niet toegelaten.

De waterrijke camping in natuurpark Aiguamolls de l´Emporda in Catalonië beschikt zelfs over een aparte hondenuitlaatplaats (de zogenaamde Pipi Can). En op het strand dat zich voor het natuurpark bevindt, zijn honden ook welkom.

TIP! Andere hondenstranden in de buurt zijn Playa de la Rubina in Empuriabrava en Playa del Rec del Molí. Zie ook mijn pagina over een vakantie in Spanje met hond.

Boeken?

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan naar deze bijzondere camping aan de Costa Brava die een paradijs voor watersportliefhebbers is?

Kijk dan snel of er nog een staplaats, glampingtent of appartement beschikbaar is in de periode dat jij op vakantie wilt gaan!
Nieuwe pagina's

 1. Vakantiehuizen en appartementen in Spanje van Interhome

  Jun 22, 21 07:43 AM

  Wist je dat je op de Nederlandstalige website van Interhome meer dan 3.000 verschillende appartementen en vakantiehuizen in Spanje kunt huren? Lees waar en hoe.

  Lees meer

 2. San Cristóbal de La Laguna op Tenerife: Spanje's eerste koloniale stad

  Jun 17, 21 07:28 AM

  Een vakantie San Cristóbal de la Laguna op Canarisch eiland Tenerife brengt je naar de 1ste niet-ommuurde koloniale stad die model werd voor koloniale steden.

  Lees meer

 3. Een stedentrip Alcalá de Henares (Madrid) – geboorteplaats Cervantes

  Jun 10, 21 08:57 AM

  Een stedentrip naar Alcalá de Henares op 30 minuten rijden van Madrid brengt je naar de geboortestad van Cervantes en de eerste universiteitsstad in Europa.

  Lees meer