Het unieke en sfeervolle Basque Boutique Hotel in Bilbao

In één van de zeven straatjes van Bilbao ligt in een oud pand het nieuwe boutique hotel Basque Boutique verstopt. Hier kan je de vele aspecten van de Baskische cultuur proeven!

Ben je voor je vakantie in Baskenland op zoek naar een uniek en sfeervol hotel in het Casco Antiguo van Bilbao? En vind je het gezellig om te ontbijten in een van de omliggende bars?

Dan is het kleine Basque Boutique hotel, met slechts acht kamers, een absolute aanrader!

Kamers vol Baskische cultuur

Iedere kamer in dit unieke boetiek hotel in Bilbao is op een unieke wijze en met prachtige Baskische details ingericht. Volgens een thema dat een plaats of symbool in Baskenland representeert.

Zo vind je er bijvoorbeeld de kamers “El caserío” (=Baskische boerderij), “Gernika” (in het Spaans “Guernica”), Txakoli (=sprankelende witte wijn uit Baskenland) en Arriaga ( bekende Baskische musicus).

Om je een idee te geven van de gebruikte details: in de Txakoli kamer staan stoelen die gemaakt zijn van oude wijnvaten en ook het bed staat op wijnvaten!

Txakoli slaapkamer in Basque Boutique hotel Bilbao, met stoelen van oude wijnvaten

Probeer de Baskische klederdracht!

Om mensen een idee te geven van de Baskische klederdracht, hangen er in het Basque Boutique hotel vier Baskische kostuums om aan te trekken en mee op de foto te gaan!

Een origineel en interactief idee. Hierboven zie je dat wij daar wel raad mee wisten!

Verkleden in Baskische klederdracht in Basque Boutique hotel Bilbao

Oud en nieuw prachtig vermengd

Het Basque Boutique hotel in Bilbao bevindt zich in een oud pand. Het is zodanig gerenoveerd, dat oud en nieuw op een prachtige manier met elkaar zijn verweven.

Aan de ene kant zijn oude elementen als de houten balken in het plafond, stukken baksteenmuur en de oude houten voordeur intact zijn gebleven. Dat geeft het geheel een rustieke uitstraling.

Aan de andere kant zijn de kamers bijvoorbeeld super geïsoleerd. En gasten komen niet meer binnen met een sleutel, maar met een code die ze bij het boeken van een kamer ontvangen.

Er is weliswaar een kleine receptie, maar het idee is dat gasten zelf binnen kunnen komen.

Gemeenschappelijke ruimte in thema van Oma Bos, in Basque Boutique hotel Bilbao

Je ontbijt in een bar in de 7 straatjes van Bilbao

Met opzet wordt er in het hotel geen ontbijt geserveerd.

Want het hotel ligt midden in het oude stadscentrum van Bilbao. De vele bars in de 7 straatjes van Bilbao bieden allemaal een heerlijk ontbijt. En dus heb je, zodra je het hotel uitkomt, keuze genoeg!

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid


Keer terug van Basque Boutique Bilbao naar Vakantie in Bilbao
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. B&B a-ti – luxe landelijke B&B bij Astorga (Castillië en Leon)

  Apr 16, 18 09:12 AM

  Op zoek naar een sfeervolle B&B in de regio Castillië en Leon in Midden Spanje? Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B a-ti buiten Astorga een ideale accommodatie vind voor een actieve vakantie, cultu…

  Lees meer

 2. Glamping La Nogala – kindvriendelijke glamping in Alhaurín el Grande

  Apr 10, 18 01:21 PM

  Uitgebreide informatie over de Nederlandstalige glamping La Nogala in het binnenland van Malaga; een kindvriendelijke glamping met zwembad aan de voet van de Sierra de Mijas in de Guadalhorce vallei.

  Lees meer

 3. Glampings in de buurt van Barcelona

  Mar 28, 18 06:19 AM

  Op zoek naar een glamping in Barcelona? In de buurt van deze fascinerende stad in Catalonië heb ik verschillende campings aan zee gevonden, waar je luxe kunt kamperen…

  Lees meer