Uniek en sfeervol Basque Boutique Hotel in Bilbao

In één van de zeven straatjes van Bilbao in Baskenland (Noord Spanje) ligt in een oud pand het boutique hotel Basque Boutique verstopt. Een hotel waar je vele aspecten van de Baskische cultuur kunt proeven!

Ben je voor je vakantie in Baskenland op zoek naar een uniek en sfeervol klein hotel in het Casco Antiguo van Bilbao? En vind je het gezellig om te ontbijten in een van de omliggende bars?

Dan is het vijf kamers tellende Basque Boutique hotel in Bilbao een absolute aanrader!

Kamers vol Baskische cultuur

Arriaga kamer in Basque Boutique Bilbao in Noord Spanje - in thema van de bekende Baskische musicus.

Iedere kamer in dit unieke boetiek hotel in Bilbao is op een unieke wijze en met prachtige Baskische details ingericht. Volgens een thema dat een plaats of symbool in Baskenland representeert.

Zo vind je er bijvoorbeeld de kamers “El caserío” (=Baskische boerderij), “Gernika” (in het Spaans “Guernica”), "Txakoli" (=sprankelende witte wijn uit Baskenland) en "Arriaga" ( bekende Baskische musicus).

Om je een idee te geven van de gebruikte details: in de Txakoli kamer staan stoelen die gemaakt zijn van oude wijnvaten en ook het bed staat op wijnvaten!

Oud en nieuw prachtig vermengd

Txakoli slaapkamer in Basque Boutique hotel Bilbao, met stoelen van oude wijnvaten

Het Basque Boutique hotel in Bilbao bevindt zich in een oud pand. Het is zodanig gerenoveerd, dat oud en nieuw op een prachtige manier met elkaar zijn verweven.

Aan de ene kant zijn oude elementen als de houten balken in het plafond, stukken baksteenmuur en de oude houten voordeur intact zijn gebleven. Dat geeft het geheel een rustieke uitstraling.

Aan de andere kant zijn de kamers bijvoorbeeld super geïsoleerd. En gasten komen niet meer binnen met een sleutel, maar met een code die ze bij het boeken van een kamer ontvangen.

Er is weliswaar een kleine receptie, maar het idee is dat gasten zelf binnen kunnen komen.

Kindvriendelijk

Gemeenschappelijke ruimte in thema van Oma Bos, in Basque Boutique hotel Bilbao

Ik vind het Basque Boutique hotel in Bilbao ook een aanrader voor een kindervakantie in Bilbao. Zo is er een familiekamer voor 4 personen en een kamer voor 3 personen

Bovendien heeft dit bijzondere hotel in Noord Spanje een gezellige algemene ruimte, waar kinderen kunnen spelen, lezen en spelletjes doen.

Probeer de Baskische klederdracht!

Verkleden in Baskische klederdracht in Basque Boutique hotel Bilbao

En wat ik ook leuk vind voor al wat grotere kinderen én voor volwassenen: in het Basque Boutique hotel in Bilbao hangen vier Baskische kostuums om aan te trekken en mee op de foto te gaan.

Zo leren gasten op een speelse manier meer over de traditionele Baskische klederdracht en Baskische cultuur.

Bovendien is een foto in Baskische klederdracht een originele herinnering aan je vakantie in Bilbao...

Ontbijten in de 7 straatjes van Bilbao

Balkon en erkers in de oude binnenstad van Bilbao (Baskenland, Noord Spanje)

Met opzet wordt er in het Basque Boutique hotel geen ontbijt geserveerd. Want het hotel ligt in een van de 7 straatjes van Bilbao, midden in de oude binnenstad van Bilbao. En wordt omgeven door vele bars, die allemaal een heerlijk ontbijt serveren. Dus heb je, zodra je het hotel uitkomt, keuze genoeg! 

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over dit fantastische hotel in de 7 straatjes van Bilbao? Of wil je een kamer boeken in dit kleine hotel in Noord Spanje? Op Booking.com vind je meer details en kun je de beschikbaarheid van een kamer controleren of een kamer in het Basque Boutique hotel in Bilbao boeken.

Een groot voordeel van Booking vind ik, dat je niet vooraf hoeft te betalen. En bovendien gratis kunt annuleren.


Keer terug van Basque Boutique Bilbao naar Vakantie in Bilbao
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 2. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer

 3. Leer Sevilla kennen tijdens groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda”

  Mar 27, 20 06:27 AM

  Ga je met een groep jongeren naar Sevilla en wil je de stad in Andalusië op een andere manier leren kennen? Lees dan over het groepsspel Inbraak in Casa Moneda!

  Lees meer