Droomplekken om zelf een yoga retraite in Spanje te organiseren

Zoek jij als yoga docent een plek in Spanje om zelf een yoga retraite te organiseren? Kijk dan zeker eens naar deze droomplekken met Nederlandstalige eigenaren die ik in dit prachtige Mediterrane land gevonden heb.

yogavakantie-sierra_de_nieves-andalusie-vandamoutdoor-650x488.jpg

Steeds meer kleinschalige hotels, glampings en vakantieparken in Spanje bieden hun accommodatie, faciliteiten en diensten aan om bij hen een yoga retraite (in het engels: yoga retreat) te houden.

Want in het zuiden van Spanje schijnt meer dan 300 dagen per jaar de zon en is het ook in de winter nog aangenaam warm, met temperaturen van rond de 20 graden.

Bovendien heeft dit uitgestrekte land in Zuid-Europa een prachtige natuur waarin je helemaal tot rust kunt komen en de drukte en zorgen van alledag even kunt vergeten.

Op deze pagina deel ik mijn favoriete plekken met Nederlandstalige eigenaren in Spanje waar je als yoga docent je eigen yoga retraite kunt houden. 

Nederlandstalige Juseu Finca Retreat (Spaanse Pyreneeën)

Een ontspannende yogavakantie aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Een van mijn absoluut favoriete plekken in Spanje om zelf een yoga retraite te organiseren is Juseu Finca Retreat in de Spaanse Pyreneeën.

De drie vakantiehuizen van Juseu Finca Retreat, die in totaal 16 personen kunnen herbergen, zijn gelegen aan de rand van het op een langgerekte rots bergdorp Juseu in de regio Aragón en worden omgeven door een oase van rust.

De voormalige school van het dorpje is door de Nederlandse eigenaren van Juseu Finca Retreat bovendien omgebouwd tot een prachtige gemeenschappelijke ruimte waar samen gegeten plus yoga uitgeoefend kan worden. 

Nederlandstalig vakantieparkje in de bergen van Malaga (Andalusië)

vakantiehuis-casa_valle_de_oro-malaga-andalusie-800x600.jpg

Een prachtige plek in Zuid-Spanje om een yoga retreat te houden vind ik ook Casa Valle de Oro, op een uur rijden van vliegveld Malaga en 20 minuten rijden van het stuwmeer van Iznajar.

Het aan een riviertje gelegen Casa Valle de Oro wordt omringd door olijfbomen en beschikt over twee 2-persoons kamers, een 2/3-persoons appartement en twee prachtige 2-persooons glamping-tenten (yurts).

Dit houdt in dat je er een yogavakantie voor maximaal 11 personen kunt houden.

Bovendien is er een heerlijk zoutwaterzwembad om te chillen, kun je eindeloos wandelen in de omgeving en zijn de Belgische eigenaren Joost en Tatienne gek op koken. Tijdens de yogavakantie kunnen zij dus voor heerlijk eten zorgen.

Nederlandstalige glamping Finca Fahala Bohemian Style (Andalusië)

Yoga onder eucalyptus boom by Glamping Finca Fahala Bohemian Style (Andalusië)

Wil je een yoga retraite in Spanje organiseren waarbij connectie met de natuur een belangrijk onderdeel is? Floortje en Lex heten groepen van maximaal 10 personen welkom op Finca Fahala bij Cártama, een bergdorpje op 30 minuten rijden van Málaga!

Geniet er van de rust en de natuur! Want alleen een klein deel van het landgoed, met daarop een zwembad, honesty bar met gezamenlijke eetplek en het woonhuis van de eigenaren, is gecultiveerd. De rest is zo natuurlijk mogelijk gelaten.

Gasten van de yoga retreat kunnen overnachten in een yurt, een houten huisje en 4 belltenten, die  sfeervol gedecoreerd zijn met een eigen thema. Al deze slaapplekken zijn hoog gelegen en hebben kijken uit op de omringende vallei en de bergen. Zij hebben een eigen buitenkeuken met koelkast en delen 3 wc's en 3 badkamers, die grotendeels gemaakt zijn met bamboe van de finca.

Verder kunnen Floortje en Lex desgewenst ook zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten. En kan een yoga retreat uitgebreid worden met wandelingen, massages en soundheale sessies...

Nederlandstalig Casa de Arte (Almería, Andalusië)

Studio van Casa de Arte in het authentieke dorpje Lubrin (Almeria)

En lijkt het je tenslotte wat om een yoga retraite in een authentiek bergdop in Andalusië te organiseren?

Dan ben je ook van harte welkom in Casa de Arte in het centrum van het authentieke bergdorp Lubrin, in de provincie Almería.

De Nederlandse fotograaf en beeldende kunstenaar Simone Henken stelt haar huis met vier 2-persoons slaapkamers en drie badkamers beschikbaar om te logeren.

En in de ruime studio met vloerverwarming van Casa de Arte of in de nabijgelegen natuur kun je yogalessen geven. 

Geniet van een oase aan rust en het waanzinnig mooie landschap van de Sierra de los Filabres.

Misschien ook interessant

Terug naar boven>>