Casas Benalí: ecologisch vakantiepark op bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik het ecologische vakantiepark Casas Benalí in het binnenland van de provincie Valencia vind! Hier beleef je een bijzondere overnachting in het eens verlaten maar nu opgeknapte dorpje Benalí, boven op een bergtop in de Sierra de Énguera. 

Luchtfoto Casas Benali in Sierra de Enguera (Valencia)

Sommige huizen in het kleine bergdorp Benalí zijn omgetoverd tot comfortabele vakantiehuizen.

Anderen tot kamers die per stuk gehuurd kunnen worden.

En verder kun je er slapen op een mini-camping of in een glampingtent.

Dit is voor mij duurzaam toerisme ten top!

Het is een fantastische plek voor een actieve vakantie, ontspanvakantie of kindervakantie op het Spaanse platteland!

Een vakantiepark met Nederlandse eigenaren

Kamers en vakantiehuizen in opgeknapte huizen van bergdorpje Benalí

Het ecologische vakantiepark wordt gerund door de Nederlanders Daniël en Martine. Met hun gastvrijheid en goede zorg voor hun gasten én voor de natuur maken zij een vakantie bij Casas Benalí tot een onvergetelijke, pure, rustgevende ervaring.

Het vakantiepark beschikt over een groot omheind buitenzwembad, een speeltuintje, een gezamenlijke ruimte met toeristeninformatie, spelletjes, knutselspullen, speelgoed en een terras waar je ecologisch kunt eten. Van deze faciliteiten mogen alle gasten van Casas Benalí gebruik maken.

Bovendien organiseren Daniël en Martine regelmatig wandelingen, yogalessen, meditatie-sessies en detox-retraites, zijn er in het hoogseizoen leuke activiteiten voor kinderen én kun je er massage krijgen.

*Honden niet toegestaan bij Casas Benalí*

Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden helaas niet toegestaan in Casas Benalí.

Overnachtingsmogelijkheden bij Casas Benalí

Met veel plezier vertel ik je meer over de overnachtingsmogelijkheden bij Casas Benalí:

Eco Boutique hotel Casas Benalí

Kamer in Eco Boutique hotel Casas Benalí

De kamers van het Eco Boutique hotel in Casas Benalí zijn gevestigd in de huizen en arbeiderswoningen van berggehucht Benalí. Hier woonde in de negentiende eeuw de Spaanse Torrefiel samen met zijn familie plus het personeel. 

Er zijn kamers voor 2, 3 en 4 personen. Allemaal hebben zij een eigentijdse inrichting waarbij authentieke details als houten steunbalken en natuurstenen muren behouden zijn gebleven.

Vakantiehuizen Casas Benalí

Modern rustieke inrichting van een van de 8-persoons vakantiehuizen van Benalí

Drie van de huizen in het idyllische berggehucht zijn omgetoverd tot comfortabele vakantiehuizen met een rustiek-moderne inrichting: Eén huis (het zogenaamde guesthouse) is geschikt voor 2 personen. De andere twee huizen zijn geschikt voor respectievelijk 8 tot 9 en 8 tot 11 personen

Ieder vakantiehuis heeft zijn eigen kleine terras. En uiteraard mogen de gasten van de vakantiehuizen gebruik maken het zwembad plus de overige faciliteiten bij Casas Benalí.

Mini-camping Casas Benalí

Ga je liever op vakantie in je eigen tent of caravan, maar wil je wél deze bijzondere overnachting in een opgeknapt bergdorpje midden in de natuur beleven? Boek dan een plekje op de mini-camping van Casas Benali! 

De kleine camping van het vakantiepark beschikt over 6 standplaatsen die geschikt zijn voor tenten, caravans en campers.

En ook al is het een rustieke camping, toch kun je stroom op je kampeerplaats krijgen. Verder zijn er ruime sanitaire voorzieningen en is er een BBQ-plek, keuken plus wasmachine (de laatste twee tegen betaling).

Glamping Casas Benalí

Hou je van luxe kamperen waarbij je in een comfortabel bed slaapt? Kom dan op vakantie in één van de glampingtenten van Casas Benalí! Op het landgoed van het kleinschalige vakantiepark staan van juni t/m september drie glampingtenten

De 4-persoons glampingtenten hebben allemaal een eigen terras met tafel en stoelen, elektriciteit en gratis wifi. Samen delen zij de sanitaire voorzieningen plus de glampingkeuken.

Voor een actieve, ontspan- én kindervakantie

Ik vind Casas Benalí in de bergen van de provincie Valencia een droom voor natuurliefhebbers en liefhebbers van plattelandstoerisme; en een fantastische vakantiebestemming voor een actieve vakantie, ontspanvakantie én kindervakantie:

Een actieve vakantie bij Casas Benalí

Yoga voor kinderen en volwassenen bij Casas Benalí

Casas Benalí is een fantastische vakantiebestemming voor een actieve vakantie in Spanje! Want het vakantiepark bevindt zich midden in de Sierra de Enguera

In dit prachtig natuurgebied in het binnenland van Valencia kun je niet alleen eindeloos wandelen en mountainbiken, maar je kunt er ook zwemmen in natuurmeren, paardrijden of aan canyoning doen! 

De Nederlandse eigenaren kunnen je er alles over vertellen. En ze nemen je ook graag mee om samen met hen te wandelen.

*Zien en doen in de omgeving van Casas Benali*

Wil je het vakantieparadijs en de omliggende Sierra de Enguera even verlaten? Ga wijnproeven in een bodega in Enguera, verken Middeleeuwse plaatsen als Xátiva, ga naar het strand of bezoek de stad Valencia...

Een ontspanvakantie bij Casas Benalí

Zwembad van Casas Benali

Daarnaast vind ik Casas Benalí een prachtige bestemming voor een ontspanvakantie. 

Ten eerste omdat je er kunt genieten van de rustgevende natuur om je heen, ontspannen in het zwembad plus het bibliotheekje in de gemeenschappelijke ruimte en je laten verwennen in het ecologisch restaurant van het vakantieparkje.

Maar zeker ook omdat er yogalessen, tai-chi sessies, stiltewandelingen plus yoga-& detox retraites georganiseerd worden. En omdat je er heerlijke massages kunt krijgen. 

Je kunt je tijdens je vakantie bij Casas Benalí aanmelden voor de verschillende activiteiten. Wil je meer over yogavakanties en yoga-& detox retraites weten, neem dan even contact op met Daniël en Martine.

Een kindervakantie bij Casas Benalí

Speeltuin van Casas Benali

En tenslotte vind ik het vakantiepark een paradijs voor een kindervakantie op het platteland! Kinderen kunnen zich er grenzeloos amuseren in het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes, speelgoed en knutselspullen. 

Bovendien kunnen zij op avontuur op het uitgestrekte landgoed van Casas Benalí, dat omgeven wordt door talrijke bospaden. En kunnen ze de Nederlandse eigenaren meehelpen met bijvoorbeeld de hond uitlaten of fruit plukken.

In het hoogseizoen organiseren Daniël en Martine tenslotte ook nog leuke kinderactiviteiten.

Praktische informatie Casas Benalí

Naam: Casas Benalí
Soort accommodatie: boutique hotel, vakantiehuizen, mini-camping, glamping

Nederlandse eigenaren: ja (Daniël en Martine)
Zwembad: ja
Huisdieren toegestaan: nee
Open: Vakantiehuizen & camping hele jaar; hotel & glamping (incl. keuken) in juli en augustus; mogelijkheden voor retreats/groepsevenementen van september t/m juni.

Adres: Carretera de Benali KM18 (CV584), 46810 Enguera (Valencia)
Telefoon (en WhatsApp): +34 628 01 98 72

Dichtstbijzijnd vliegveld: vliegveld van Valencia (95km)

Terug naar boven>>