Can Lluis: duurzaam Nederlands vakantieparkje in binnenland Catalonië

Wat word ik blij van het kleinschalig vakantiepark van Can Lluis in het binnenland van Catalonië!

De sfeervolle en comfortabele vakantiehuizen plus glamping van deze Nederlandstalige overnachting in het achterland van de Costa Brava zijn fantastisch gelegen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën én dichtbij de Middellandse Zee.

Een ideale bestemming voor een actieve vakantie én ontspannende vakantie in de natuur, met zijn tweetjes of met het gezin!

Idyllisch overnachten in de natuur

Can Lluis ligt in een prachtig groen berglandschap aan voet van Spaanse Pyreneeën

Het kleine vakantiepark Masía Can Lluís is een prachtig opgeknapte boerderij uit de zeventiende eeuw die zich bevindt op 2 kilometer buiten het middeleeuwse dorpje Cistella.

De boerderij is hooggelegen in een idyllisch groen berglandschap, wan waaruit je in de verte de Middellandse Zee kunt zien. Alleen al vanwege de ligging vind ik deze vakantiewoningen aan de voet van de Spaanse Pyreneeën en in het achterland van de Costa Brava daarom al fantastisch!

Je bevindt je in een oase van rust, waarin je het drukke leven van alledag even helemaal vergeet.

Ontspan er aan het zwembad of ga wandelen, fietsen, paardrijden en meer in de directe omgeving. Met de auto ben je bovendien binnen 15 minuten in Figueres, 30 minuten aan het strand bij Empuriabrava aan de Costa Brava en 50 minuten in Girona.

Duurzame vakantie bij Nederlanders 

Carien en Rinus - Nederlandse eigenaren van Can Lluis

Maar niet alleen de ligging van Can Lluis vind ik prachtig. Ik ben ook zeer te spreken over de sfeervolle inrichting én het duurzame karakter van deze comfortabele vakantiehuizen en glamping in Catalonië.

Toen de Nederlandse eigenaren Carien en Rinus in 2005 Can Lluis kochten, was de boerderij niet meer dan een ruïne. Met veel bloed, zweet en tranen wisten zij de oude boerderij weer in haar oude glorie te herstellen. En tegelijkertijd hedendaags comfort toe te voegen: elektriciteit via zonnepanelen, water uit een eigen waterput plus een biologische septic-tank voor waterafvoer. En uiteraard comfortabele bedden, badkamers en keukens.

4-persoons vakantiehuizen op Can Lluis

Bij de verbouwing maakten de Nederlanders van de boerderij hun eigen woning plus twee vakantiehuizen: La Cistella en El Trull. De drie woningen liggen trapsgewijs tegen de berg op. En hebben ieder een aparte ingang en eigen terras.

Vervolgens hebben Rinus en Carien in 2010 aan de rand van de olijfgaard nog een derde vakantiehuis gebouwd: la Vista.

Ingang vakantiehuis La Cistella bij Can Lluis
Interieur vakantiehuis La Cistella bij Can Lluis
Interieur vakantiehuis El Trull van Can Lluis
Badkamer en algemene ruimte Can Lluis
Slaapkamer van nieuwe vakantiehuis La Vista op Can Lluis

NB. In het laagseizoen (voor-& najaar) is Can Lluis ook een B&B en kunnen kamers afzonderlijk gehuurd worden.

2/4-persoons Pipowagen El Rodamón

Maar je kunt in het kleine vakantiepark van Can Lluis ook overnachten in een pipowagen: El Rodamón! De prachtige 2-persoons woonwagen, die in Tsjechië gebouwd is volgens een Nederlands model uit 1920, staat eveneens aan de rand van de oude olijfgaard. En beschikt over een douche en toilet. In een bijgebouwtje ligt vervolgens nog een extra douche en toilet, plus een keukentje. 

Pipowagen El Rodamón van Can Lluis (met op achtergrond tweede pipowagen)
Prachtige woonwagen gebouwd volgens Nederlands model uit 1922
Klassieke slaapkamer van pipowagen El Rodamón bij Can Lluis

Opdat gezinnen ook van deze bijzondere overnachtingsplek in Catalonië kunnen genieten, staat er naast deze 2-persoons glamping aan de voet van de Spaanse Pyreneeën nog een tweede pipowagen met alleen een 2-persoons bed, die je er nog bij kunt huren. Ideaal voor als je met wat grotere kinderen op vakantie naar Spanje gaat!

Zwembad en ander vermaak

Zwembad van Masia Can Lluis in achterland Costa Brava

Niet alleen vanuit je vakantiewoning bij Can Lluis kun je genieten van de prachtige natuur om je heen. Maar ook vanuit het zwembad van de oude masía. Wat een prachtig uitzicht over een groen berglandschap heb je hier! Met helemaal in de verte de zee bij de Costa Brava. Het zwembad heeft een ondiep gedeelte voor de kleintjes. Met eromheen een zonneterras met fijne ligbedden en een lounge bank. 

Daarnaast is er nog ander vermaak: een schommel en wip voor de allerkleinsten en een tafeltennistafel en voetbalspel voor jong en oud.

Plus een gemeenschappelijke ruimte met bar, open haard, TV, diverse spelen en tekenspullen.

Kamer- en groepsverhuur

In het laagseizoen kun je bij Can Lluis ook een losse kamer huren.

Óf je kunt er alle vakantiewoningen tegelijkertijd huren voor een kleinschalige groepsvakantie en de boerderij gebruiken als uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een kleinschalige yoga-, wandel- of fietsvakantie in het binnenland van Catalonië. Of voor een feest of familievakantie.

Dus ben je op zoek naar een locatie voor een themavakantie in de bergen van Catalonië, neem dan zeker contact op met Carien en Rinus en vraag naar de mogelijkheden!

Conclusie

Ik vind Can Lluis een fantastische bestemming voor een gezinsvakantie, actieve vakantie of ontspanvakantie in Spanje!


Andere sfeervolle accommodaties in CataloniëNieuwe pagina's

 1. Goodfood Valencia: leuke culinaire activiteiten in Valencia

  Nov 30, 22 05:59 AM

  Het Nederlandse bedrijf Goodfood Valencia maakt een culinair feest van je vakantie in Valencia met leuke culinaire activiteiten in Spanje's paella stad. Meer>>

  Lees meer

 2. Overwinteren op de Balearen: lekker weer en weinig toeristen

  Nov 29, 22 09:35 AM

  Overwinteren op de Balearen staat voor zon, aangename temperaturen, weinig toeristen en een stuk lagere prijzen dan in de zomer. Lees meer>>

  Lees meer

 3. Vakantiehuizen van La Casita (Andalusië): rust, comfort én zwembad

  Nov 28, 22 05:08 AM

  Rust en comfort in de vakantiehuizen en het kleine vakantiepark van La Casita bij de Costa del Sol (Andalusië). Met zijn tweeën of met kids. In zomer én winter.

  Lees meer