Vakantiehuizen Benalí – in opgeknapt gehucht op bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik de vakantiehuizen van Benalí in het binnenland van Valencia vind! De sfeervolle vakantiehuizen bevinden zich in een piepklein dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera. Een verlaten en vervallen dorpje, dat weer prachtig is opgeknapt. En dat nu mensen welkom heet die houden van natuur en plattelandstoerisme.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Benalí van de negentiende eeuw tot nu

Begin negentiende eeuw was Benalí het eigendom van de Spaanse graaf Torrefiel. En bestond het gehucht in het binnenland van Valencia uit vier huizen, een school, een kapel, een Moorse torenkamer en vier stallen.

In de twintigste eeuw was Benalí echter verlaten en raakte het steeds meer in verval. Totdat de adembenemende plek in de Sierra de Enguera in 2004 werd gekocht en omgetoverd tot toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.

De vier huizen in het opgeknapte gehucht Benalí in het binnenland van Spanje
Het kapelletje van het bijzondere gehucht Benalí in Oost Spanje
Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn

In 2016 hebben de Nederlanders Daniël en Martine het gehucht in het binnenland van Spanje gekocht. Met hun gastvrijheid en oog voor detail zorgen zij nu voor een onvergetelijke vakantie bij Nederlanders in Spanje.

Vakantiehuizen Benalí

Bij de restauratiewerkzaamheden van het bergdorpje in het binnenland van Spanje zijn de huizen en arbeiderswoningen omgetoverd tot comfortabele kleinschalige toeristenaccommodaties. Waarbij authentieke details als houten steunbalken en rustieke natuurstenen muren behouden zijn gebleven.

Het bergdorpje Benalí beschikt over 3 vakantiehuizen, die allen een rustiek moderne inrichting hebben:

 • Twee 8-persoons vakantiehuizen (die ook als individuele kamers gehuurd kunnen worden; de woon-/eetkamer en keuken worden in dit geval met andere gasten gedeeld).
 • Een 2-persoons vakantiehuisje (=guesthouse) met woonkeuken en slaapkamer.
4-persoonskamer c.q. familiekamer in B&B Benali in de Sierra de Enguera
Modern rustieke inrichting van een van de 8-persoons vakantiehuizen van Benalí
2-persoons vakantiehuisje in Benalí (Valencia, Spanje)

Let op: Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden helaas niet toegestaan in Benalí (na allerlei vervelende ervaringen met honden in het verleden).

Leuke extra’s 

De rustig gelegen vakantiehuizen van Benalí beschikken over een groot buitenzwembad, restaurant waar je heerlijk kunt eten en gezamenlijke ruimte met bibliotheekje, toeristeninformatie, gezelschapsspellen en speelgoed. En liggen op een groot landgoed (68ha) met talrijke bospaden, een natuurlijke speeltuin voor kinderen.

Bovendien kun je er ontspannende massages krijgen én yogalessen volgen.

Omgeving

De landelijke vakantiehuizen worden omgeven door de Sierra de Enguera. Waarin je geweldig kunt wandelen en mountainbiken. Maar ook kunt zwemmen in natuurmeren. Of canyoning kunt doen.

En wil je een dag naar het strand? Ook dat kan vanuit de vakantiehuizen van Benalí in het achterland van de Costa Blanca. Het dichtstbijzijnde strand is Gandia, op ruim een uur rijden.

Verder liggen er Middeleeuwse plaatsen als Xativa in de omgeving van Benalí. En kun je wijnproeven in een bodega in Enguera.

De stad Valencia ligt tenslotte op ruim een uur rijden van het bergdorpje.

Andere accommodaties in Benalí

De Nederlanders Martine en Daniël verhuren overigens ook 2-, 3- en 4-persoons kamers in het kleine berggehucht in de Sierra de Enguera.

Én er is een kleine rustieke camping in Benalí. Met in totaal 6 standplaatsen voor een tent, caravan of camper.

Conclusie

De sfeervolle vakantiehuizen van Benalí in het binnenland van Valencia zijn dus een perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie in Spanje. En tegelijkertijd een paradijsje voor een ontspanvakantie of een kindervakantie. Hou je van natuur en stilte om je heen, dan zul je genieten van deze bijzondere vakantie bij Nederlanders in het binnenland van Spanje!

Meer weten of boeken?

Heb je zin gekregen in een rustgevende vakantie bij Nederlanders in het bijzondere berggehucht Benalí? Vul dan snel onderstaand contactformulier in. Daniël en Martine nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Misschien ook interessant

El Acebuchal – een verlaten gehucht dat weer tot leven is gekomen
Wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Valencia
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer