SRC Reizen - Vakanties naar Spanje die gespekt zijn met cultuur

SRC Reizen (voorheen SRC Cultuurvakanties) staat voor mij voor cultuurvakanties naar Spanje waarbij je uitgebreid proeft aan het échte Spanje. Want SRC Reizen laat je méér van Spanje zien! Het organiseert individuele reizen plus groepsreizen naar bekende én minder bekende plekken in Spanje waarbij je massa’s te weten komt over de cultuur, geschiedenis plus tradities van dit Zuid-Europese land.

Op deze pagina deel ik met je:

Soort Spanje reizen van SRC Reizen

Cultuurvakanties

SRC Reizen organiseert vooral groepsreizen naar Spanje (met een groepsgrootte van 15 tot 35 personen) die begeleid worden door een professionele Nederlandstalige reisleider die vaak ter plekke woont en die je in geuren en kleuren kan vertellen over de cultuur, geschiedenis, tradities plus gastronomie van dit uitgestrekte, zeer afwisselende Mediterrane land.

Maar je kunt ook een aantal individuele rondreizen door Spanje (zogenaamde Fly Drive vakanties) bij SRC Reizen boeken.

Wat ik erg waardeer aan zowel de groepsreizen als de individuele rondreizen van SRC Reizen is dat ze niet alleen voeren naar Spanje’s grootste trekpleister Andalusië, maar ook naar de omgeving van Madrid, de oostkust van Spanje, Asturië en Cantabrië in Noord-Spanje plus een aantal Spaanse eilanden.

Kunstreizen

Voor kunstliefhebbers organiseert SRC Reizen verder twee speciale kunstreizen naar Spanje: een kunstreis naar Madrid plus een kunstreis naar Bilbao en San Sebastian.

Bij de 5-daagse groepsreis naar Madrid verken je samen met een uitstekende Nederlandse gids de drie bekendste kunstmusea van Madrid, te weten het Prado museum Thyssen museum plus het Reina Sofia museum. En maak je een dag een excursie naar Toledo, de stad van El Greco.

Bij de 4-daagse groepsreis naar Bilbao en San Sebastian neemt een uitstekende Nederlandstalige gids je niet alleen mee naar het inmiddels wereldberoemde Güggenheim museum in Bilbao, maar ook naar het San Telmo museum in San Sebastian waar je kunstwerken van onder meer Rubens, Picasso en Goya kunt bewonderen.

Bij beiden reizen neemt de Nederlandse gids je overigens ook mee op sightseeing door de stad, zodat je ook over de stad zelf meer te weten komt én kunt genieten van de heerlijke gastronomie.

Thema reizen

Tenslotte organiseert SRC Reizen als een van de weinige reisorganisaties ook twee themareizen met professionele Nederlandse reisleider naar Spanje!

Bij de eerste themareis naar Spanje kun je samen met je Nederlandstalige gids genieten van de Semana Santa (=Goede Week) in Andalusië.

De tweede themareis is een kerstreis naar Andalusië, waarbij je de kerstsfeer proeft in de drie bekendste steden van Andalusië (Sevilla, Córdoba en Granada) én kunt genieten van de fantastische natuur plus aangename weer dat Zuid-Spanje te bieden heeft.

Mijn persoonlijke favorieten

Andalusië en onbekend zuiden (14 dagen)

Een prachtige rondreis door Zuid-Spanje vind ik de 14-daagse vlieg-busreis "Andalusië en het onbekende zuiden" van SRC reizen.

Deze cultuurreis neemt je niet alleen mee naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook naar minder bekende plekken als natuurgebied Doñana, paarden-& sherry stad Jerez de la Frontera, Europa's oudste havenstad Cádiz, het witte dorp Arcos de la Frontera en het pittoreske stadje Carmona...

Groepsreis Semana Santa in Andalusië (9 dagen)

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven?

Dan vind ik de 9-daagse themareis "Semana Santa in Andalusië" van SRC Reizen een aanrader.

Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena en Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda en Alhama de Granada.

Groepsreis Asturië & Cantabrië (8 dagen)

Een mooie groepsreis naar Noord Spanje met Nederlandstalige reisleider vind ik ook de 8-daagse vlieg-busrondreis "Asturië en Cantabrië" van SRC-reizen.

Bij deze groepsreis door Noord-Spanje vlieg je vanuit Nederland naar Bilbao. Van hieruit maak je vervolgens een busrondreis maakt naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar en Oviedo. 

Groepsreis Madrid en Castillië (8 dagen)

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoedsteden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen? Dan vind ik de 8-daagse vlieg-busreis "Madrid en Castilië" van SRC reizen een absolute aanrader!

Vanuit Madrid maak je dan samen met je Nederlandssprekende reisbegeleider busexcursies naar Toledo, Segovia, El Escorial en Ávila. Én bezoek je de prachtige studentenstad Salamanca. 

Ik beloof je dat iedere plaats een bezoek meer dan waard is...

Groepsreis Midden- en Oost-Spanje (9 dagen)

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis "Midden en Oost Spanje" van SRC reizen.

Bij deze groepsreis door Midden Spanje vlieg je op Madrid. En maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar o.a. Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud.

Een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje! Langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn. En prachtige natuurlandschappen.

Groepsrondreis door Catalonië, Valencia en Murcia (12 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Maar je kunt ook in een groepsreis de verre omgeving van Barcelona verkennen!

Tijdens de 12-daagse groepsreis ‘De Oostkust van Spanje’ van SRC Reizen bezoek je onder meer de steden Barcelona, Girona en Valencia, de Romeinse steden Tarragona en Cartagena, het klooster van Montserrat, het Middeleeuwse stadje Vic plus het pittoreske kustplaatsje Peñíscola.

Ik beloof je dat je zult smullen van al deze culturele hoogstandje!

Van studentenreizen naar cultuurreizen

Wist je dat SRC voor verschillende dingen heeft gestaan? Toen de Groningse reisorganisatie in 1983 werd opgericht, stond het voor StudentenReisClub en organiseerde het wintersportreizen voor studenten.

In de daaropvolgende jaren werd het aanbod echter uitgebreid met een heel scala aan zomervakanties voor jongeren, onder andere fiets-& busreizen, die al snel lang niet meer alleen door jongeren en studenten geboekt werden. Dus kreeg SRC aan het einde van de jaren 1980 een andere betekenis. En wel die van Speciale Reizen Centrale. 

Om zich in de jaren 1990 verder te specialiseren in de steeds meer concurrerende reismarkt, ging de reisorganisatie zich steeds meer richten op cultuurvakanties en ontstond vervolgens de naam SRC-Cultuurvakanties. 

Zo heeft het bedrijf lange tijd geheten, ook toen het verder groeide en dochter werd van OAD. Totdat OAD in september 2013 failliet ging en SRC als gezond onderdeel van de holding een doorstart heeft gemaakt. Toen is de naam uiteindelijk veranderd van SRC Cultuurvakanties naar SRC Reizen.