Overwinteren in een rustig gelegen vakantiehuis aan de Costa Blanca

Wat zou ik het heerlijk vinden om te overwinteren in een vakantiehuis aan de Costa Blanca in Zuid-Spanje en er te genieten van de heerlijke wintertemperaturen en de zon!

Ik zou er graag willen overwinteren rond de plaatsen Dénia, Jávea, (in het Valenciaans: Xàbia), Moraira of Altea. Of misschien ook aan de brede en zachte zandstranden van Calpe, waar het toerisme nog steeds kleinschaliger is dan in Benidorm...

Overwinteren aan de Costa Blanca Noord

Zoek je een mooi en rustig gelegen vakantiehuis om te overwinteren in Spanje? Dan vind ik de Costa Blanca Noord een fantastische bestemming! Dit is het rustige en authentieke deel van de kust van de provincie Alicante (Valencia), waarin gezellige badplaatsen als Moraira en Jávea liggen.

Deze plaatsen zijn uitermate geschikt voor een langer verblijf in de winter vanwege het perfecte klimaat, de goede voorzieningen en kleinschalig vertier in de vorm van leuke restaurants, gezellige winkelstraatjes en mooie terrassen aan zee.

Je vindt er geen hoogbouw en schreeuwende neonreclames, maar idyllische baaien, gezellige Spaanse dorpjes en een schitterend bergachtig achterland.

Comfortabele huizen met Nederlandse eigenaren

Overwinteren in een vakantiehuis met verwarmd zwembad aan de Costa Blanca

In dit rustige en authentieke deel van de Costa Blanca worden talrijke huizen en villa's verhuurd door de Nederlandse vakantiehuizenaanbieder Casita Travel.

Zij zijn ideaal om zorgeloos én goedkoop te overwinteren in Zuid-Spanje, omdat zij:

  • Rustig en mooi gelegen zijn;
  • Comfortabel en goed uitgerust zijn;
  • Een verwarmbaar zwembad hebben;
  • Een Nederlands contactpersoon hebben;
  • Nederlandse TV hebben;
  • Van november t/m maart speciale winterprijzen hebben.

Bovendien kan de Nederlandse contactpersoon aan de Costa Blanca van Casita Travel je vertellen op welke tijden er bijvoorbeeld yoga op het strand gegeven wordt of wanneer er lokale festiviteiten zijn. En kan de contactpersoon allerlei dingen voor je regelen. Dit kan variëren van een kok aan huis of massage aan het zwembad tot huur van een bootje. 

Op de website van Casita Travel vind je deze huizen door "Winterverhuur Costa Blanca" aan te vinken in de linker kolom (bij "Algemeen"):

Overwinteren in Calpe

Het grote, zachte zandstrand van Calpe aan de Costa Blanca

Een andere mooie bestemming om te overwinteren in het noordelijke deel van de Costa Blanca vind ik Calpe. Al is Calpe niet zo idyllisch als Moraira en Jávea (het is een grotere plaats, met veel hotels aan het water), het is er nog lang niet zo toeristisch als in Benidorm. 

Bovendien heeft Calpe uitgestrekte en perfect onderhouden zandstranden, een prachtig uitzicht op de Peñon de Ifach rots, een oud centrum en een gezellige strandboulevard met winkeltjes, bars en restaurants.

Wil je overwinteren in Calpe, dan zou ik gaan voor een appartement dichtbij zee of een rustig gelegen vakantiehuis met eigen zwembad in de bergen bij Calpe.

Op de Nederlandstalige websites van Booking.com en Interhome vind je een groot aanbod aan appartementen in Calpe plus vakantiehuizen rond Calpe.

De vakantiewoningen op Booking.com kun je voor een periode van maximaal 30 dagen huren. Ik ben nog uit aan het zoeken voor hoe lang je bij Interhome een vakantiehuis kunt huren en of Interhome huizen met speciale winterprijzen aanbiedt. 

Overwinteren aan de Costa Blanca Zuid

Wil je nog verder naar het zuiden overwinteren? Kijk dan eens naar een vakantiehuis aan de Costa Blanca Zuid, d.w.z. de kust van de provincie Alicante die ten zuiden van de stad Alicante ligt.

De bekendste badplaatsen in het zuidelijke deel van de Costa Blanca zijn van noord naar zuid Santa Pola, Guardamar del Segura, Torrevieja en Pilar de la Horadada.

Hou er rekening mee dat er in Torrevieja veel buitenlanders (en dan vooral Britten) wonen.

Via de Nederlandstalige websites van Booking.com en Interhome vind je talrijke huizen en appartementen om de winter in Zuid Spanje in door te brengen.

*Tip*

Wil je tussen november en maart voor meer dan 4 weken een vakantiehuis aan de Costa Blanca Zuid huren, neem dan contact op met Interhome via +31 704 141 000 voor mogelijkheden plus prijzen (zeg dat je n.a.v. de info op Spanje voor Jou belt).

Voordelig vliegen naar de Costa Blanca

Voordelig vliegen naar de Costa Blanca

Een ander voordeel van overwinteren aan de Costa Blanca is overigens dat er vanuit Nederland, Duitsland en België goedkope vluchten naar de vliegvelden van Valencia en Alicante.

En dat de grote meerderheid van vakantiehuizen aan de Costa Blanca op minder dan een uur rijden naar een van beide vliegvelden ligt.

Handig voor jezelf, maar ook voor als je kinderen en/of kleinkinderen in de winter bij je op bezoek willen komen.

Mooiste vakantiehuizen aan Costa Blanca

Op een aparte pagina heb ik overigens al mijn favoriete vakantiehuizen aan de Costa Blanca bij elkaar gezet:

Meer overwinterbestemmingen in Spanje

Ten zuiden van de Costa Blanca vind je de Costa Cálida, de kust van de regio Murcia. Ook in dit gebied in Zuid-Spanje kun je heerlijk overwinteren, evenals uiteraard in Andalusië. Daarnaast zijn de Canarische eilanden plus de Balearen prima bestemmingen om de winter door te brengen.

Op aparte pagina's heb ik meer geschreven over het overwinteren op deze bestemmingen:

Lees meer over de Costa Blanca