Overwinteren in een rustig gelegen vakantiehuis aan de Costa Blanca

Wat zou ik het heerlijk vinden om te overwinteren in een vakantiehuis aan de Costa Blanca in Zuid Spanje! En er vanuit mijn eigen huis te kunnen genieten van de heerlijke wintertemperaturen en de zon. Maar dan wel weg van het massatoerisme. Ik zou er graag willen overwinteren rond de plaatsen Dénia, Jávea, (in het Valenciaans: Xàbia), Moraira of Altea. Of misschien ook aan de brede en zachte zandstranden van Calpe. Waar het toerisme nog steeds kleinschaliger is dan in Benidorm.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Lijkt het jou ook wat om te overwinteren in een rustig gelegen vakantiehuis aan de Costa Blanca? Kijk dan eens naar de vakantiehuizen die Casita Travel aan de Costa Blanca verhuurt. Waarom? Dat vertel ik hier!

Overwinteren in Costa Blanca Noord

De eerste reden waarom ik hou van de vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Casita Travel is de ligging van de villa’s en huizen. Zij bevinden zich namelijk allemaal in het kleinschalige deel van de kust van de provincie Alicante (Valencia). Rond de badplaatsen Moraira en Jávea. 

Deze plaatsen zijn uitermate geschikt voor een langer verblijf in de winter vanwege het perfecte klimaat, de goede voorzieningen en het kleinschalig vertier in de vorm van leuke restaurants, gezellige winkelstraatjes en mooie terrassen aan zee. Je vindt er geen hoogbouw en schreeuwende neonreclames, maar idyllische baaien, gezellige Spaanse dorpjes en een schitterend bergachtig achterland.

Comfortabele vakantiehuizen

Wat ik ook fijn vind aan de vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Casita Travel, is het comfort. Je kunt er zeker van zijn dat de huizen comfortabel en van goede kwaliteit zijn. Wat wel zo prettig is als je er voor langere tijd verblijft, toch?

De meeste vakantiehuizen van Casita Travel waarin je kunt overwinteren hebben bovendien Nederlandse eigenaren. Waardoor er bijvoorbeeld Nederlandse televisie in huis is. Of Nederlandse boeken.

Verwarmbaar zwembad

Aangezien ik het heerlijk vind om te zwemmen, let ik ook altijd op zwembaden. En geef ik de voorkeur aan een vakantiehuis met zwembad.

Dus wat ik erg fijn vind aan de vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Casita Travel, is dat de meeste vakantiehuizen een verwarmbaar zwembad hebben. Zodat je ook in de wintermaanden lekker buiten kunt zwemmen!

Nederlands contactpersoon

Casita Travel heeft bovendien een Nederlandse contactpersoon aan de Costa Blanca. Die altijd bereikbaar is. En waarbij je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Zeker als je de regels en gewoontes van Spanje niet kent en misschien niet zo Spaans spreekt, vind ik het een rustgevend idee dat er iemand dichtbij is die in je in je eigen taal kan helpen als dat nodig is.

Winteractiviteiten aan de Costa Blanca

De Nederlandse contactpersoon aan de Costa Blanca van Casita Travel kan je ook vertellen op welke tijden er bijvoorbeeld yoga op het strand gegeven wordt of wanneer er lokale festiviteiten zijn. 

Daarnaast kan de contactpersoon allerlei dingen voor je regelen tijdens je verblijf in Zuid Spanje. Dit kan variëren van een kok aan huis of massage aan het zwembad tot huur van een bootje. Dus heb je bepaalde wensen, leg ze dan gerust voor aan Casita Travel!

Voordelig vliegen naar Costa Blanca

Een ander voordeel van de vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Casita Travel vind ik dat alle huizen op slechts een uur rijden van de vliegvelden van Valencia en Alicante liggen. En dat er vanuit Nederland, Duitsland en België goedkope vluchten naar beide Spaanse vliegvelden gaan.

Overwinteraanbiedingen Casita Travel

Tenslotte is overwinteren in een vakantiehuis aan de Costa Blanca ook niet zo duur via Casita Travel, Omdat het Nederlandse bedrijf samen met de eigenaren speciale maandprijzen heeft afgesproken voor de periode november t/m maart. 

Als je een wat groter huis huurt, kun je bovendien af en toe je kinderen en kleinkinderen gratis over laten komen.

Neem contact op met Casita Travel voor de mogelijkheden

Conclusie

Er zijn dus vele redenen waarom ik de vakantiehuizen van Casita Travel zo heerlijk vind om te overwinteren aan de Costa Blanca. De vakantiehuizen:

 • zijn rustig en mooi gelegen;
 • zijn comfortabel en goed uitgerust;
 • hebben Nederlandse TV;
 • hebben een verwarmbaar zwembad;
 • hebben een Nederlands contactpersoon;
 • liggen een uur rijden van een vliegveld met goedkope vluchten;
 • hebben speciale winterprijzen.

Overwinteren in Calpe

Een andere mooie bestemming om te overwinteren aan de Costa Blanca vind ik Calpe. Al is Calpe niet zo idyllisch als Moraira en Jávea (het is een grotere plaats, met veel hotels aan het water), het is er nog lang niet zo toeristisch als in Benidorm. 

Bovendien heeft Calpe uitgestrekte en perfect onderhouden zandstranden. Plus een prachtig uitzicht op de Peñon de Ifach rots. En ook de strandboulevard met winkeltjes, bar en restaurants vind ik er gezellig.

Wil je overwinteren in Calpe, dan zou ik een appartement dichtbij zee kiezen.

Andere mooie overwinterbestemmingen in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer