Kleinschalig hotel Benalí in opgeknapt gehucht op bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik het kleinschalige hotel van Benalí in het binnenland van Valencia vind! Het Nederlandse charme hotel bevindt zich in een piepklein dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera. Een eens verlaten en vervallen dorpje dat weer prachtig is opgeknapt. En dat nu mensen welkom heet die houden van natuur en plattelandstoerisme.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Benalí van de negentiende eeuw tot nu

Begin negentiende eeuw was Benalí het eigendom van de Spaanse graaf Torrefiel. En bestond het gehucht in het binnenland van Valencia uit vier huizen, een school, een kapel, een Moorse torenkamer en vier stallen.

In de twintigste eeuw was Benalí echter verlaten en raakte het steeds meer in verval. Totdat de adembenemende plek in de Sierra de Enguera in 2004 werd gekocht en omgetoverd tot toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.

De vier huizen in het opgeknapte gehucht Benalí in het binnenland van Spanje
Het kapelletje van het bijzondere gehucht Benalí in Oost Spanje
Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn

In 2016 hebben de Nederlanders Daniël en Martine het gehucht in het binnenland van Spanje gekocht. Met hun gastvrijheid en oog voor detail zorgen zij nu voor een onvergetelijke vakantie bij Nederlanders in Spanje.

Landelijk klein hotel

Het kleine Nederlandse hotel in het binnenland van Spanje is gevestigd in de huizen en arbeiderswoningen van berggehucht Benalí. En beschikt over modern rustieke kamers voor 2, 3 en 4 personen. Waarbij authentieke details als houten steunbalken en rustieke natuurstenen muren behouden zijn gebleven.

2-persoons kamers in B&B Benali in het binnenland van Valencia

Kindvriendelijk hotel

Het kleine Nederlandse hotel van Benalí is een paradijsje voor een kindervakantie. Want kinderen kunnen zich grenzeloos amuseren in het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes en knutselspullen. En op het landgoed met talrijke bospaden rond het kleine hotel.

En als ze willen, kunnen ze meehelpen met bijvoorbeeld de hond uitlaten of noten en fruit plukken.

Let op: Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden helaas niet toegestaan in Benalí (na allerlei vervelende ervaringen met honden in het verleden).

Actieve vakantie

Benalí wordt omgeven door de Sierra de Enguera. Waarin je geweldig kunt wandelen en mountainbiken. Maar ook kunt zwemmen in natuurmeren. Of canyoning kunt doen.

En wil je naar het strand? Ook dat kan vanuit dit landelijke hotelletje in het achterland van de Costa Blanca. Het dichtstbijzijnde strand is Gandia, op ruim een uur rijden.

Verder kun je in de omgeving van het kleinschalige hotel in Benalí wijnproeven in een bodega in Enguera. En Middeleeuwse plaatsen als het stadje Xátiva bezoeken. En de stad Valencia ligt op ruim een uur rijden van het bergdorpje.

Ontspanvakantie

Maar je kunt ook heerlijk niets doen tijdens deze vakantie bij Nederlanders in het binnenland van Spanje.

Geniet er van de rust en de prachtige natuur om je heen. Ontspan aan het zwembad. En laat je verwennen door de kookkunsten van Steve.

Zelfs massages en yogalessen kunnen geregeld worden bij hotel Benalí!

Andere accommodaties in Benalí

Naast het kleinschalige hotel Benalí kun je in dit gehucht op een bergtop van de Sierra Enguera ook verblijven:

Meer weten of boeken?

Heb jij zin gekregen in een rustgevende vakantie bij Nederlanders in het bijzondere berggehucht Benalí? Als je onderstaand contactformulier invult, nemen Daniël en Martine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Misschien ook interessant

El Acebuchal – een verlaten gehucht dat weer tot leven is gekomen
Wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Valencia
Nieuwe pagina's

 1. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 2. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

 3. Natuur en eeuwenoude cultuur tijdens een wandelvakantie op Mallorca

  Oct 08, 20 08:18 AM

  Zin in een wandelvakantie op Mallorca (Balearen)? Lees wat ik de mooiste wandelgebieden, wandelroutes en wandelreizen op dit Spaanse eiland vind!

  Lees meer