Eco Boutique hotel Casas Benalí in opgeknapt berggehucht in Valencia

Het Eco Boutique hotel van Casas Benalí in het binnenland van Valencia is duurzaam toerisme ten top! Het kleine hotel bevindt zich in een opgeknapt mini-dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera. En wordt liefdevol gerund door de Nederlanders Daniël en Martine.

2-persoons kamers in Eco Boutique hotel Casas Benali in Valencia

Met hun gastvrijheid en oog voor detail zorgen zij voor onvergetelijke vakanties voor volwassenen én kinderen. Hou je van natuur en plattelandstoerisme, dan kun je hier een fantastische actieve vakantie, ontspanvakantie of kindervakantie beleven!

Eco Boutique hotel

Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn
Kamer in Eco Boutique hotel Casas Benalí (Valancia)

Het kleine hotel in het binnenland van Spanje is gevestigd in de huizen en arbeiderswoningen van graaf Torrefiel, die in het begin van de negentiende eeuw met zijn familie en arbeiders in berggehucht Benalí woonde.

In die tijd bestond het gehucht uit vier huizen, een school, een kapel, een Moorse torenkamer en vier stallen.

En beschikt over modern rustieke kamers voor 2, 3 en 4 personen. Waarbij authentieke details als houten steunbalken en rustieke natuurstenen muren behouden zijn gebleven.

Kindvriendelijk hotel

Het Nederlandstalige hotel is een paradijsje voor een kindervakantie. Want kinderen kunnen zich grenzeloos amuseren in het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes en knutselspullen. En op het landgoed met talrijke bospaden rond het ecologisch hotel.

Daarnaast kunnen ze meehelpen met bijvoorbeeld de hond uitlaten of noten en fruit plukken. En in het hoogseizoen worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd.

Let op: Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden helaas niet toegestaan in Benalí (na allerlei vervelende ervaringen met honden in het verleden).

Actieve vakantie

Eco Boutique hotel Casas Benalí wordt omgeven door de Sierra de Enguera. Waarin je geweldig kunt wandelen en mountainbiken. Maar ook kunt zwemmen in natuurmeren. Of canyoning kunt doen.

En wil je naar het strand? Ook dat kan vanuit dit landelijke hotelletje in het achterland van de Costa Blanca. Het dichtstbijzijnde strand is Gandia, op ruim een uur rijden.

Verder kun je in de omgeving van het kleinschalige hotel in Benalí wijnproeven in een bodega in Enguera. En Middeleeuwse plaatsen als het stadje Xátiva bezoeken. En de stad Valencia ligt op ruim een uur rijden van het bergdorpje.

Ontspanvakantie

Yogalessen bij Casas Benalí

Maar je kunt ook heerlijk niets doen tijdens deze vakantie bij Nederlanders in de Sierra Enguera.

Geniet er van de rust en de prachtige natuur om je heen, ontspan aan het zwembad en laat je verwennen door de kookkunsten van Steve.

Daarnaast kun je er heerlijke massages en yogalessen krijgen. En worden regelmatig stiltewandelingen, meditatie-sessies en dergelijke georganiseerd bij Eco Boutique Hotel Casas Benalí.

Andere accommodaties bij Casas Benalí

Casas Benalí bestaat niet alleen uit een klein charme hotel. Een aantal huizen van het opgeknapte berggehucht zijn namelijk omgebouwd tot vakantiehuizen.

En op het omliggende landgoed vind je nog een glamping en camping, die samen met de andere gasten van Casas Benalí gebruik kunnen maken van het zwembad, de gemeenschappelijke ruimte, het restaurant en het omliggende landgoed. 

Op een aparte pagina vertel ik meer over de verschillende overnachtingsmogelijkheden op vakantiepark Casas Benalí.

Praktische info over Casas Benali

Naam: Casas Benalí
Nederlandse eigenaren: Daniël en Martine
Adres: Carretera de Benali KM18 (CV584), 46810 Enguera, Valencia
Dichtstbijzijnd vliegveld: Valencia (95km)

Terug naar boven>>