Casa Grande do Bachao: agriturismo bij Santiago de Compostela

Buiten het Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela ligt Casa Grande do Bachao, op een bergtop aan het einde van een lange kronkelende weg. Het is een charmante agriturismo met prachtige uitzichten.

Wij hebben hier met ons gezin genoten van de prachtige locatie. En het bleek nog zeer kindvriendelijk ook!

Terras van Casa Grande do Bachao

Een oude Pazo

De Horreo, prachtige oude graanschuur

Het prachtige hotel in Galicië is gevestigd in een oude Pazo, (=een soort herenboerderij). Hij is vele honderden jaren in handen geweest van priesters. Van hieruit inden zij de pacht van de omliggende huizen.

De boerderij is rond het jaar 2000 geheel opgeknapt. Hierbij werden originele details als een oude keuken en een horreo (=Galicische graanschuur op poten) weer in ere hersteld.

Het landelijke hotel is tegenwoordig ingericht in oude stijl, met antiek meubilair en de meest prachtige details.

Onze prachtige ruime kamer

Onze prachtige suite in het hotel

Ook onze kamer, een suite voor vijf personen, was ontzettend smaakvol ingericht met antieke meubels. De suite bleek bijna een complete bovenverdieping te zijn.

Het heeft een grote woonkamer met eet-en zitgedeelte, een 2-persoons slaapkamer, een badkamer en een grote overloop waar nog drie bedden stonden.

Naast de suite lag nog een 2-persoons kamer. Aangezien de kamer toch niet verhuurd was, kregen we die er nog gratis bij. Waar maak je dat nu nog mee??

Ontbijt en diner van de hoogste kwaliteit

In het bijbehorende restaurant kregen we ieder ochtend vers ontbijt geserveerd.

Ook al waren we op dat moment de enige gasten, toch kwam er special voor ons iemand om verse tortilla te maken, sinaasappelsap te persen, jamon Serrano en verschillende verse kazen te snijden en ga zo maar door. We voelden ons werkelijk de koning te rijk.

Eén avond hebben we er ook avond gegeten. Ook toen kregen we eten van de hoogste kwaliteit geserveerd. Omdat het hotel zo klein is, moesten we natuurlijk wel van tevoren aangeven dat we er ‘s avonds wilden eten.

Heel leuk voor kinderen en ouders!

De heerlijke tuin om in te spelen

Hotel Casa Grande do Bachao is ook een ontzettend kindvriendelijk hotel. Het biedt zowel voor kinderen als hun ouders prima faciliteiten.

Terwijl de kinderen ‘s avonds sliepen, konden wij nagenieten in de bijbehorende woonkamer van de suite. Maar hadden we geen suite gehad, dan hadden we in een van de algemene ruimtes voor de slaapkamers kunnen zitten.

Het hotel heeft een gigantisch grote tuin. Je kan vanaf het hotel prachtig op avontuur in de natuur,  en het hotel is voorzien van een buitenzwembad. En wat helemaal ideaal was, er is speciaal voor de kinderen een ingerichte speelkamer!

Een verbluffende omgeving

Uitzicht op de ochtendnevel in het dal

Wat het hotel voor ons helemaal af maakte, was de verbluffende omgeving waarin het ligt. Het landelijke hotel ligt boven op een bergtop. Met uitzicht op een groen, bosrijk landschap met een vallei en eromheen liggende bergen.

Je bevindt je werkelijk diep in de natuur. En de enige geluiden die je hoort, zijn die van het ruisen van de wind en het fluiten van de vogels om je heen. Geweldig!

Ook de tocht naar de boerderij is adembenemend. Eerst rijd je door een klein dorpje. Na dit dorpje gaat de weg verder door een bos en rijd je steeds verder omhoog over een smalle bergweg. Helemaal aan het einde van alles ligt dan boven op een berg dit prachtige hotel.

Natuur en Cultuur in de buurt

De kathedraal van Santiago de Compostela

Vanuit dit hotel in Noord Spanje kun je prachtige wandelingen maken in de natuur. En wil je natuur en cultuur met elkaar combineren? Dan kan dat ook makkelijk. De Spaanse bedevaartsplaats Santiago de Compostela ligt op slechts 15 minuten rijden van het hotel!

De combinatie van dit alles maakt dat hotel Casa Grande do Bachao voor ons het mooiste hotel van Spanje is. Hou je van een vakantie in de natuur, dan kunnen wij dit hotel voor de volle 100% en meer aanbevelen.

Casa Grande do Bachao boeken

Heb je zin gekregen in een vakantie bij Casa Grande do Bachao? Je kunt deze kindvriendelijke rustgevende agriturismo buiten Santiago de Compostela boeken via Booking.com: