Camping Manso Coguleras – oase van rust in de Spaanse Pyreneeën

Ben je voor een kindervakantie, actieve vakantie of vakantie met hond op zoek naar een kleine camping in de natuur in het noordoosten van Spanje? Dan zal je je thuis voelen op de Nederlandstalige camping Manso Coguleras in Catalonië. Die ligt in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën.

Uitzicht vanaf camping Manso Coguleras in de Spaanse Pyreneeën

Let op! Camping Manso Coguleras is vanaf 2021 niet langer een camping. Maar gelukkig heb ik nog andere mooie campings in de Spaanse Pyreneeën gevonden.

Kleine camping in de Spaanse Pyreneeën

Camping Manso Coguleras is een milieuvriendelijke kleine camping in de oostelijke uitlopers van de Spaanse Pyreneeën, die beschikt over ongeveer 40 kampeerplaatsen (10 voor caravans en de rest voor tenten) en 10 houten bungalows voor maximaal 5 personen. Die voorzien zijn van keukentje, wc, douche, elektriciteit van zonne-energie en stromend water.

Een schaduwrijke kampeerplaats op camping Manso Coguleras
Het interieur van een bungalow op camping Manso Coguleras
Een door natuur omringde bungalow van camping Manso Coguleras in Catalonië

Deze gezellige Nederlandstalige camping bij Sant Jaume de Llierca in de buurt van Santa Pau ligt midden in de natuur, op 40 minuten van Figueres, 50 minuten van Girona en een uur rijden van de stranden aan de Costa Brava en de Franse grens. En wordt omgeven door bossen, bergen, vulkanen, interessante musea en eeuwenoude dorpjes als Olot, Besalù en Castellfollit de La Roca.

Duurzame Nederlandstalige camping

De kleine camping in Catalonië wordt gerund door familie Visser, die in 1978 Nederland verlaten. Om zich blijvend te vestigen op camping Manso Coguleras.

Zwembad en zonne-energie op de Nederlandstalige camping Manso Coguleras

Door de jaren heen toveren zij de camping om tot een verzorgde en duurzame natuurcamping. Een weg en brug worden aangelegd, er komt zonne-energie, een zwemvijver wordt vervangen door een zwembad en bungalowtenten en cabañas zonder stroom en water maken plaats voor schaduwrijke kampeerplaatsen en duurzame houten bungalows.

Paarden op camping Manso Coguleras

Én familie Visser schaft paarden (Fjorden en Haflingers) aan. Die hen in de winter helpen om het bos schoon te houden. In de zomer kunnen campinggasten rijden op de lieve en rustige viervoeters (lesjes in de bak of een paardrijtocht in de buurt van de camping, altijd onder begeleiding). En natuurlijk helpen bij het verzorgen en zadelen.

Paarden op de duurzame camping Manso Coguleras
Paardrijtochten vanuit natuurcamping Manso Coguleras

Een droom voor veel kinderen, die camping Manso Coguleras tot een fantastische bestemming voor een kindervakantie in Spanje maakt! De lieve labrador van familie Visser, het zwembad en de pingpongtafel maken het kinderfeest tenslotte compleet.

Honden welkom

Wil je je eigen hond mee op vakantie naar Spanje nemen? Ook dan zit je goed op Camping MansoCoguleras! Want honden zijn van harte welkom op deze kleine camping in het binnenland van Catalonië. Die van alle kanten omgeven wordt door natuur.

Fantastische wandelomgeving

Camping Manso Coguleras ligt in een fantastische wandelomgeving. Waar je eindeloos kunt wandelen door bossen en bergen en langs vulkanen, watervallen en rivieren. En waarbij je bovendien prachtige eeuwenoude dorpjes kunt verkennen.

Je kunt er natuurlijk zelf op uit trekken. Of je kunt mee met een gids. Want vanuit camping Manso Coguleras organiseert familie Visser wandelvakanties in de Spaanse Pyreneeën. Waarbij je in een kleine groep vijf dagen wandelt door prachtige natuur en pittoreske dorpjes.

Bij deze wandelvakantie in Spanje wordt voor alles gezorgd: accommodatie, vervoer binnen Spanje, begeleiding, ontbijt, lunch en avondeten. Je hoeft alleen nog voor het vliegticket naar Gerona te zorgen.

Rustige plek voor cursussen en meditatie

Tenslotte is deze kleine camping in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën een heerlijke plek voor cursussen en meditatie. Omdat camping Manso Coguleras zich bevindt in een rustgevende groene omgeving die veel activiteiten mogelijkheden biedt.

Het Praethuys - een gemeenschappelijke ruimte met groot terras op camping Manso Coguleras in Spanje

Bovendien beschikt de camping over het Praethuys, een gebouw dat gebruikt kan worden voor binnen activiteiten. En kan familie Visser zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten.

Conclusie

De Nederlandstalige duurzame kleine camping Manso Coguleras in de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën is een heerlijke bestemming voor een actieve vakantie in Spanje, midden in de natuur. Met zijn tweetjes, met je hond, met kinderen of met een groep.

En de wandelvakanties in de Spaanse Pyreneeën van familie Visser zijn een ideale manier om op een onbezorgde manier de mooiste natuurlijke én culturele plekken in de buurt van camping Manso Coguleras te leren kennen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze kleine camping in het noordoosten van Spanje, of over de wandelvakanties in de Spaanse Pyreneeën van familie Visser? Kijk dan op de website van camping Manso Coguleras. Een eventuele boeking kun je maken op de pagina “kalender en reserveren”.

Maar je kunt natuurlijk ook een mail schrijven naar familie Visser.

Misschien ook interessant