Camping Benalí in opgeknapt gehucht op bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik camping Benalí in het binnenland van Valencia vind! De Nederlandse minicamping bevindt zich in een piepklein dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera. Een eens verlaten en vervallen dorpje dat weer prachtig is opgeknapt. En dat nu mensen welkom heet die houden van natuur en plattelandstoerisme.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Geschiedenis Benalí

Begin negentiende eeuw was Benalí het eigendom van de Spaanse graaf Torrefiel. En bestond het gehucht in het binnenland van Valencia uit vier huizen, een school, een kapel, een Moorse torenkamer en vier stallen.

In de twintigste eeuw was Benalí echter verlaten en raakte het steeds meer in verval. Totdat de adembenemende plek in de Sierra de Enguera in 2004 werd gekocht en omgetoverd tot toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.

De vier huizen in het opgeknapte gehucht Benalí in het binnenland van Spanje
Het kapelletje van het bijzondere gehucht Benalí in Oost Spanje
Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn

In 2016 hebben de Nederlanders Daniël en Martine het gehucht in het binnenland van Spanje gekocht. Met hun gastvrijheid en oog voor detail zorgen zij nu voor een onvergetelijke vakantie bij Nederlanders in Spanje.

Nederlandse minicamping

De Nederlandstalige kleine camping in het binnenland van Spanje is gevestigd op het landgoed van berggehucht Benalí. En biedt prachtige vergezichten.

Camping Benalí beschikt in totaal over zes standplaatsen. Die geschikt zijn voor tenten, caravans en campers.

En ook al is het een rustieke camping, toch is het mogelijk om stroom op je kampeerplaats te krijgen. Daniël en Martine hebben zelfs gezorgd voor een  keuken, waar je tegen betaling ook gebruik van mag maken.

Voor een verblijf op de camping betaal je in 2019 EUR10,- per persoon per nacht (en kinderen jonger dan 4 jaar EUR8,50). Elektriciteit kost EUR5,- per nacht. En voor het gebruik van de keuken met alle voorzieningen betaal je EUR6,50 per nacht.

Minicamping Benalí - in het groene binnenland van Valencia
Gezamenlijke keuken van camping Benalí
Douche ruimte camping Benalí

Zwembad, restaurant en meer

Gasten van deze mini camping in de Sierra de Enguera in de regio Valencia mogen bovendien gebruik maken van het restaurant, het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes en knutselspullen. Wat de rustieke camping uitermate geschikt maakt voor een kindervakantie in de natuur. 

Bovendien mogen kinderen meehelpen. Bijvoorbeeld met de hond uitlaten, fruit plukken of groente telen. En hebben zij zeeën van ruimte om te spelen op het landgoed van Benalí.

Actieve vakantie

Benalí wordt omgeven door de Sierra de Enguera. Waarin je geweldig kunt wandelen en mountainbiken. Maar ook kunt zwemmen in natuurmeren. Of canyoning kunt doen.

En wil je naar het strand? Ook dat kan vanuit deze rustieke minicamping in het achterland van de Costa Blanca. Het dichtstbijzijnde strand is Gandia, op ruim een uur rijden.

Verder kun je in de omgeving van Camping Benalí wijnproeven in een bodega in Enguera. En Middeleeuwse plaatsen als het stadje Xátiva bezoeken. En de stad Valencia ligt op ruim een uur rijden van het bergdorpje.

Honden op camping Benalí

Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden niet toegestaan in Benalí. Dit besluit hebben ze een aantal jaren geleden moeten nemen na allerlei vervelende ervaringen met honden in het verleden.

Af en toe maken ze uitzonderingen voor teefjes die goed met andere honden en katten overweg kunnen en die goed luisteren. 

Bereikbaarheid camping Benalí

Als je op vakantie naar camping Benalí gaat, kun je het beste vliegen op Valencia en hier een auto huren.

De Nederlandse minicamping in het groene binnenland van Valencia ligt namelijk op een uur en 15 minuten rijden van het vliegveld van Valencia.

Andere accommodaties in Benalí

Daniël en Martine runnen niet alleen een kleinschalige camping in Benalí. Ze zijn ook eigenaar van:

Meer weten of boeken?

Heb jij zin gekregen in een rustgevende vakantie bij Nederlanders in het bijzondere berggehucht Benalí? Als je onderstaand contactformulier invult, nemen Daniël en Martine zo spoedig mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Misschien ook interessant

El Acebuchal – een verlaten gehucht dat weer tot leven is gekomen
Wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Valencia
Nieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer