Camping Casas Benalí in opgeknapt gehucht op bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik de kleine camping van Casas Benalí in het binnenland van Valencia vind! De Nederlandse minicamping bevindt zich in een piepklein dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera. Een verlaten dorpje dat weer prachtig is opgeknapt en dat nu mensen welkom heet die houden van natuur en plattelandstoerisme. Want je wordt er omgeven door rust en natuur!

Nederlandse mini-camping

Minicamping Benalí - in het groene binnenland van Valencia
Gezamenlijke keuken van camping Benalí
Douche ruimte camping Benalí

De kleine camping in het binnenland van Spanje is gevestigd op het landgoed van vakantiepark Casas Benalí, dat gerund wordt door de Nederlanders Daniël en Martine.

De camping van Casas Benalí beschikt in totaal over zes standplaatsen, die geschikt zijn voor tenten, caravans en campers.

En ook al is het een rustieke camping, toch is het mogelijk om stroom op je kampeerplaats te krijgen. Daniël en Martine hebben zelfs gezorgd voor een  keuken, waar je tegen betaling ook gebruik van mag maken.

Voor een verblijf op de camping betaal je in 2019 €10 per persoon per nacht (kinderen onder 4 jaar €8,50). Elektriciteit kost €5 verder per nacht. En voor het gebruik van de keuken met alle voorzieningen betaal je €6,50 per nacht.

Zwembad, restaurant en meer

Gasten van deze mini camping in de Sierra de Enguera in de regio Valencia mogen bovendien gebruik maken van het restaurant, het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes en knutselspullen. Wat de rustieke camping uitermate geschikt maakt voor een kindervakantie in de natuur. 

Bovendien mogen kinderen meehelpen met bijvoorbeeld de hond uitlaten of fruit plukken, hebben zij zeeën van ruimte om te spelen op het landgoed van Benalí en kunnen ze in het hoogseizoen meedoen met leuke kinderactiviteiten.

Ontspan-& actieve vakantie

Luchtfoto van Casas Benalí in de Sierra de Enguera (Valencia)

De camping van Casas Benalí is een heerlijke bestemming voor een actieve vakantie in Spanje. Want de camping wordt omgeven door de Sierra de Enguera. Hierin kun je niet alleen geweldig wandelen en mountainbiken, maar ook paardrijden, zwemmen in natuurmeren of canyoning doen.

Je kunt echter ook heerlijk ontspannen op de door natuur omgeven camping! In het zwembad, met een massage of met een yogales...

Verder kun je in de omgeving van Camping Benalí wijnproeven in een bodega in Enguera of Middeleeuwse plaatsen als het stadje Xátiva bezoeken. En de stad Valencia plus het strand liggen op ruim een uur rijden van het bergdorpje.

Honden op camping Casas Benalí

Aangezien Daniël en Martine zelf honden en katten hebben, zijn andere honden niet toegestaan in Benalí. Dit besluit hebben ze een aantal jaren geleden moeten nemen na allerlei vervelende ervaringen met honden in het verleden.

Af en toe maken ze uitzonderingen voor teefjes die goed met andere honden en katten overweg kunnen en die goed luisteren. 

Andere accommodaties in Benalí

Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn

Je kunt in het ecologisch vakantieparadijsje van Casas Benalí overigens ook overnachten in een Eco Boutique hotel, een vakantiehuis of een glampingtent.

Op een aparte pagina vertel ik meer over de verschillende overnachtingsmogelijkheden op vakantiepark Casas Benalí.

Praktische info over Casas Benalí

Naam: Casas Benalí
Grootte camping: 6 staplaatsen (ook voor caravans)
Nederlandse eigenaren: Daniël en Martine
Adres: Carretera de Benali KM18 (CV584), 46810 Enguera, Valencia
Dichtstbijzijnd vliegveld: Valencia (95km)

Terug naar boven>>