De 10 mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas

TUI Villas biedt bijna 30.000 vakantiehuizen in Spanje. Die variëren van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantiehuizen. Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste vakantiehuizen in Spanje. Sfeervolle vakantiehuizen op bijzondere locaties. Die het liefst gevestigd zijn in unieke gebouwen.

Op deze pagina deel ik de 10 mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas met je. De gekozen volgorde is willekeurig, maar wel gesorteerd op grootte van de vakantiehuizen.

1. Grotwoning in gemeente Tías (Lanzarote)

2-persoons grotwoning aan oostkust Lanzarote

Een van mijn favoriete vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas is dit landelijk gelegen 2-persoons vakantiehuis in de gemeente Tías op het Canarische eiland Lanzarote.

Dit landelijk gelegen romantisch vakantiehuis aan de oostkust van Lanzarote bevindt zich in een grotwoning. Die gebouwd is in en op een vulkanische rots. Wat ik zo mooi vind aan dit bijzonder vakantiehuis in Spanje, is het feit dat de grotwoning met zijn natuurstenen muren perfect in balans is met het omliggende vulkaanlandschap.

Bovendien is het fantastisch gelegen, in een bijna onwerkelijk natuurlandschap, met in overweldigend uitzicht op de Atlantische Oceaan. En heeft het een zwembad en ruime overdekte buitenkeuken. Een droom!

2. Grotwoning in Nijar (Andalusië)

2-persoons grotwoning in natuurgebied Cabo de Gata (Andalusië)

Maar ook dit 2-persoons vakantiehuis aan de buitenkant van pottenbakkersdorpje Nijar (Almería, Andalusië) behoort voor mij tot de mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas!

Dit bijzonder vakantiehuis in Zuid Spanje bevindt zich in een wat hoger gelegen grot. Van waaruit je uitkijkt over het witte dorpje Nijar.

De grotwoning is bovendien prachtig gelegen, in het indrukwekkende natuurgebied Cabo de Gata. En heeft een lichte, sfeervolle inrichting.

Dit is voor mij bijzonder overnachten in Spanje! Ideaal voor liefhebbers van natuur-, wandel- en fietsvakanties.

3. Grotwoning in Altea (Costa Blanca)

4-persoons grotwoning in oude binnenstad Altea (Costa Blanca)

Een ander bijzonder vakantiehuis, dat eveneens een van mijn favoriete vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas is, vind ik dit 4-persoons vakantiehuis in de oude binnenstad van Altea, een van de mooiste witte dorpjes aan de Costa Blanca.

Het karakteristieke vakantiehuis is een grotwoning met sfeervolle inrichting. Van waaruit je uitkijkt over Altea en de zee.

4. Vakantiehuis in las Ubriñas - la Mesa (Asturië)

4/5-persoons vakantiehuis in natuurpark las Ubriñas - la Mesa (Asturië)

Of wat zeg je van het 4- tot 5-persoons vakantiehuis Corrada de Torales in het gehucht San Salvador de Quirós bij het stadje Bárzana (Asturië)?

Dit landelijk vakantiehuis in Noord Spanje is gevestigd in een traditionele boerderij. Die gelegen is aan de Quirós rivier, aan het wandelpad Senda del Oso, in natuurpark las Ubriñas - la Mesa. En heeft een warme, rustieke inrichting. Plus een grote gemeenschappelijke tuin. Die je deelt met de andere 3 vakantiehuizen op de boerderij.

Heerlijk voor een wandel-, fiets- of visvakantie in Spanje!

5. Vakantiehuis in molen bij Santiago de Compostela (Galicië)

6-persoons vakantiehuis in oude molen buiten Santiago de Compostela (Galicië)

Wat een bijzonder vakantiehuis is! Dit 6-persoons vakantiehuis in de buurt van Santiago de Compostela (Galicië) is gevestigd in een prachtig gerestaureerde watermolen uit de 19eeeuw. In het dorpje Sobrado (in parochie Medín en gemeente O Pino), op een uur rijden van het bekendste pelgrimsoord van Spanje.

Dit comfortabel vakantiehuis in Noord Spanje heeft een warme, rustiek-klassieke inrichting, beschikt over een jacuzzi en heeft een grote, omheinde tuin. Wat het huis ideaal maakt voor een vakantie met kinderen of een vakantie met hond.

Bovendien ligt het landelijk vakantiehuis aan het riviertje Río Noa en aan de rand van een bos.

6. Vakantiehuis in molen in Felanitx (Mallorca)

6-persoons vakantiehuis in oude molen in binnenland Mallorca

Een fantastisch vakantiehuis in Spanje van TUI Villas vind ik ook Villa Son Bennassar in Felanitx, in het binnenland van het Spaanse eiland Mallorca. Dit comfortabel 6-persoons vakantiehuis met natuurstenen buiten- en binnenmuren is gevestigd in een voormalige molen.

Bovendien heeft het huis een heerlijk groot zwembad (infinity pool). En ligt het in een prachtige natuurlijke omgeving. Aan de voet van de berg van Sant Salvador en het kasteel van Santueri. En te midden van wijngaarden.

7. Vakantiehuis op Finca in Santanyi (Mallorca)

8-persoons vakantiehuis Finca el Sueño op Mallorca

Een heel ander, maar absoluut fantastisch vakantiehuis, dat voor mij absoluut behoort tot de mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas, is het luxe 8-persoons vakantiehuis Finca el Sueño (=Boerderij de Droom), een paar km buiten Santanyi, op het Spaanse eiland Mallorca. Wat een sfeervol luxe vakantiehuis is dit!

De Finca heeft een smaakvolle modern-landelijke inrichting; een grote tuin met overdekt terras en zwembad; en is fantastisch gelegen. En doet zijn naam eer aan!

8. Vakantiehuis in kasteel in Sierra de Gredos (Castillië en Leon)

8-persoons vakantiehuis in kasteel op eilandje in omgeving Madrid

Het 8-persoons vakantiehuis Castillo in de provincie Ávila (Castillië en Leon) behoort voor mij niet tot de mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas vanwege zijn interieur. Maar vooral vanwege zijn unieke ligging.

Dit bijzonder vakantiehuis in Midden Spanje ligt namelijk op een eilandje! En wel Isla del Burguillo in het Burguillo stuwmeer, in de uitlopers van de Sierra de Gredos, ongeveer 100km ten westen van Madrid.

De vakantiewoning is alleen per boot te bereiken! En bovendien ziet het huis er van buiten uit als een kasteel

Een bijzondere overnachting in Spanje met eigen roeiboot en privé strand, waar honden ook welkom zijn. Schitterend om met oudere kinderen die houden van watersport en natuur naartoe te gaan!

9. Vakantiehuis in molen in Montefrío (Andalusië)

10-persoons vakantiehuis in molen in Montefrío (Andalusië)

Een ander mooi vakantiehuis in Spanje van TUI Villas vind ik dit 10-persoons vakantiehuis in Montefrío (Granada, Andalusië). Dit landelijk gelegen vakantiehuis in Zuid Spanje is gevestigd in een watermolen uit de 17e eeuw.

De comfortabele woning is fantastisch opgeknapt. En heeft een warme inrichting, waarbij traditionele elementen als oude molenstenen bewaard zijn gebleven.

Bovendien heeft het rustig gelegen vakantiehuis een eigen zwembad. En ligt het bij een riviertje. Waarin je kunt vissen en zwemmen.

Een absolute aanrader voor een rustgevende kindervakantie in het binnenland van Andalusië!

10. Vakantiehuis in Arribes del Duero (Castillië en Leon)

16-persoons vakantiehuis in Arribes del Duero (Midden Spanje)

Een vakantiehuis in Spanje van TUI Villas met echte wow-factor is voor mij ook Casa Rural Orgullo in Bermellar (Salamanca, Castillië en Leon).

Dit landelijk vakantiehuis in Midden Spanje voor 16 personen bevindt zich in een prachtig oud natuurstenen huis in natuurpark van Arribes del Duero. En heeft een smaakvolle en comfortabele rustieke inrichting.

Bovendien heeft dit bijzonder vakantiehuis in Spanje een eigen thermale grot met jacuzzi, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Uniek!

Meer mooie vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas

Deze 10 vakantiehuizen zijn zeker niet de enige mooie vakantiehuizen in Spanje die TUI Villas aanbiedt! Ben je op zoek naar een bijzonder vakantiehuis in Spanje? Op de website van TUI Villas vind je rond de 50 'buitengewone huizen'.

Ben je specifiek op zoek naar bijvoorbeeld een grotwoning of een vakantiehuis in een molen of juist een vakantiehuis in een kasteel, dan kun je dat ook via ‘meer kenmerken – speciale objecten’ aangeven.

Andere karakteristieke vakantiehuizen in Spanje

Op afzonderlijke pagina’s opgedeeld per regio vind je nog veel meer sfeervolle en mooi gelegen vakantiehuizen in Spanje die ik gevonden heb.

Meer over TUI Villas

Wil je meer weten over TUI Villas en uitleg krijgen over hoe je het beste kunt zoeken in het uitgebreide aanbod aan vakantiehuizen in Spanje van TUI villas? Lees dan verder op de aparte pagina over TUI Villas die ik heb geschreven.
Nieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer