Marc en Jonne’s fietsreizen in Spanje

Reisverslag van fietstochten van 2 Nederlanders

Ik ben nog steeds een beetje stil van Marc en Jonne’s fietsreizen naar Spanje. Van 1995 tot 2003 hebben zij half Spanje op de fiets doorkruist. En hebben hiervan een geweldig verslag gemaakt. Een verslag van maar liefst 10 gemaakte fietstochten door Spanje, waarbij de afgelegde routes in detail en dag voor dag beschreven zijn.

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Wil je inspiratie opdoen voor een fietsvakantie naar Spanje, dan is dit reisverslag een waar walhalla voor je!

Gek op Spaanse natuur, weer en stilte

Marc en Jonne fietsen sinds 1990 in Spanje, want ze zijn gek op de Spaanse natuur, het weer en de stilte. En ze houden van de vriendelijke Spanjaarden.

Zoals Marc zegt: “Als je bij de toeristische kusten vandaan blijft, kan het gebeuren dat je de hele dag geen mens tegenkomt! Maar als je wel mensen tegenkomt, dan zijn de Spanjaarden de vriendelijkste mensen van Europa!”

Half Spanje doorkruist

Ze hebben inmiddels half Spanje doorkruist. In Noord-Spanje hebben ze fietstochten gemaakt door de Pyreneeën en Picos de Europa. In Midden-Spanje hebben ze de Sierra de Gredos en Sierra de Guadarrama per fiets verkend. En in Zuid-Spanje hebben ze de Sierra Nevada, Serranía de Ronda, Alpujarras, Sierra Morena, Sierra de Grazalema en Sierra de Cazorla en Segura op de fiets doorkruist.

Stuk voor stuk prachtige natuurgebieden. Al is de favoriete regio van Marc en Jonne toch wel Andalusië.

Fietsen over Vía Verde door Sierra de Maigmò in Alicante (Valencia)
Op weg naar Ayna in de provincie Albacete (Castillië La Mancha)
Onverwachte sneeuw onderweg...
Fietsen door het olijfbomenlandschap van Andalusië
Segura rivier in de Sierra de Segura in provincie Jaén (Andalusië)

Voor mensen die willen fietsen in Spanje

De verslagen zijn vooral geschreven voor mensen die willen fietsen in Spanje. Om ze op weg te helpen, praktische informatie te geven en te inspireren.

De beschreven routes kunnen echter ook (gedeeltelijk) gebruikt worden als wandelroutes of als autoroutes door Spanje. Dus ook andere Spanje liefhebbers kunnen zeker inspiratie opdoen van de fietsreizen van Marc en Jonne.

Uitgebreide praktische informatie

Marc en Jonne’s fietsverslag bestaat uit praktische informatie en gedetailleerde routebeschrijvingen.

Zo vind je er informatie over de fietsen, fietstassen, kaarten en gidsen die Marc en Jonne gebruikt hebben. En over hoe ze hun fietsen naar Spanje vervoerd hebben.

Om vervolgens een gedetailleerde, van dag tot dag beschrijving van de routes te krijgen: het aantal gefietste kilometers, de plaatsen waar de route doorheen kwam, het soort wegen waar ze over gefietst hebben, welke kaarten ze gebruikt hebben en in welke hotels ze geslapen hebben.

Verslag van Marc en Jonne’s fietsreizen door Spanje

Wil je Marc en Jonne’s verslag over hun fietsreizen door Spanje lezen? Je vindt het reisverslag op de website van Marc en Jonne.

Op hun website vind je overigens niet alleen de fietsreizen door Spanje, maar ook nog vele andere fietsreizen die ze door geheel Europa gemaakt hebben.

De fietsreizen zijn overzichtelijk opgesplitst, per land en per gemaakte fietsreis. 
Nieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer