Marc en Jonne’s fietsreizen in Spanje

Reisverslag van fietstochten van 2 Nederlanders

Ik ben nog steeds een beetje stil van Marc en Jonne’s fietsreizen naar Spanje. Van 1995 tot 2003 hebben zij half Spanje op de fiets doorkruist. En hebben hiervan een geweldig verslag gemaakt. Een verslag van maar liefst 10 gemaakte fietstochten door Spanje, waarbij de afgelegde routes in detail en dag voor dag beschreven zijn.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Wil je inspiratie opdoen voor een fietsvakantie naar Spanje, dan is dit reisverslag een waar walhalla voor je!

Gek op Spaanse natuur, weer en stilte

Marc en Jonne fietsen sinds 1990 in Spanje, want ze zijn gek op de Spaanse natuur, het weer en de stilte. En ze houden van de vriendelijke Spanjaarden.

Zoals Marc zegt: “Als je bij de toeristische kusten vandaan blijft, kan het gebeuren dat je de hele dag geen mens tegenkomt! Maar als je wel mensen tegenkomt, dan zijn de Spanjaarden de vriendelijkste mensen van Europa!”

Half Spanje doorkruist

Ze hebben inmiddels half Spanje doorkruist. In Noord-Spanje hebben ze fietstochten gemaakt door de Pyreneeën en Picos de Europa. In Midden-Spanje hebben ze de Sierra de Gredos en Sierra de Guadarrama per fiets verkend. En in Zuid-Spanje hebben ze de Sierra Nevada, Serranía de Ronda, Alpujarras, Sierra Morena, Sierra de Grazalema en Sierra de Cazorla en Segura op de fiets doorkruist.

Stuk voor stuk prachtige natuurgebieden. Al is de favoriete regio van Marc en Jonne toch wel Andalusië.

Fietsen over Vía Verde door Sierra de Maigmò in Alicante (Valencia)
Op weg naar Ayna in de provincie Albacete (Castillië La Mancha)
Onverwachte sneeuw onderweg...
Fietsen door het olijfbomenlandschap van Andalusië
Segura rivier in de Sierra de Segura in provincie Jaén (Andalusië)

Voor mensen die willen fietsen in Spanje

De verslagen zijn vooral geschreven voor mensen die willen fietsen in Spanje. Om ze op weg te helpen, praktische informatie te geven en te inspireren.

De beschreven routes kunnen echter ook (gedeeltelijk) gebruikt worden als wandelroutes of als autoroutes door Spanje. Dus ook andere Spanje liefhebbers kunnen zeker inspiratie opdoen van de fietsreizen van Marc en Jonne.

Uitgebreide praktische informatie

Marc en Jonne’s fietsverslag bestaat uit praktische informatie en gedetailleerde routebeschrijvingen.

Zo vind je er informatie over de fietsen, fietstassen, kaarten en gidsen die Marc en Jonne gebruikt hebben. En over hoe ze hun fietsen naar Spanje vervoerd hebben.

Om vervolgens een gedetailleerde, van dag tot dag beschrijving van de routes te krijgen: het aantal gefietste kilometers, de plaatsen waar de route doorheen kwam, het soort wegen waar ze over gefietst hebben, welke kaarten ze gebruikt hebben en in welke hotels ze geslapen hebben.

Verslag van Marc en Jonne’s fietsreizen door Spanje

Wil je Marc en Jonne’s verslag over hun fietsreizen door Spanje lezen? Je vindt het reisverslag op de website van Marc en Jonne.

Op hun website vind je overigens niet alleen de fietsreizen door Spanje, maar ook nog vele andere fietsreizen die ze door geheel Europa gemaakt hebben.

De fietsreizen zijn overzichtelijk opgesplitst, per land en per gemaakte fietsreis. 
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer