Casa del Mundo – Bijzondere glamping in achterland Costa Blanca

Wat een bijzondere glamping is Casa del Mundo in het achterland van de Costa Blanca! Je verblijft er in accommodaties van over de hele wereld: in Europese woonwagens, een Indonesisch rijsthuisje of Afrikaanse safaritenten. Bovendien wordt het prachtig gelegen vakantieparkje omgeven door palmbomen, olijfbomen en bergen. En binnen een half uur ben bij de zee...

LET OP: Casa del Mundo is in ieder geval tot 21 september 2021 gesloten, maar gelukkig kan ik nog meer mooie glampings in de regio Valencia (incl. de Costa Blanca) aanbevelen.

Kleine glamping aan voet van bergen

Woonwagen Andalucía van glamping Casa del Mundo

Glamping Casa del Mundo, die gerund wordt door de Nederlanders Jos en Beppie, ligt in een mooie vallei een paar kilometer buiten het dorpje Tibi, in het binnenland van de provincie Alicante. Dichtbij de Sierra del Maigmo met de Maigmo berg en de Peña Roja rots; plus de Río Verde rivier met het stuwmeer van Tibi.

Een ideale omgeving dus voor een actieve vakantie in Spanje. Waarin je kunt wandelen, fietsen, paardrijden en klimmen; een vía ferrata kunt volgen én aan canyoning kunt doen.

Bovendien ligt deze glamping met Nederlandse eigenaren in Oost Spanje op nog geen 20 kilometer van de stranden van de Costa Blanca en het vliegveld van Alicante.

Wandelen bij de Río Verde rivier
Paardrijden in de buurt van glamping Casa del Mundo
Canyoning in de omgeving van vakantieprakje Casa del Mundo

Tip: Jos en Beppie hebben verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving uitgestippeld; en kunnen helpen met het regelen van activiteiten als paardrijden, canyoning en parapenting.

Woonwagens, rijsthuis en safaritenten

Niet alleen de omgeving van deze kleine glamping in Oost-Spanje is echter prachtig. Ook de vakantiewoningen. Je kunt bij Casa Del Mundo (=Huis van de Wereld) slapen in accommodaties uit de hele wereld: Europese woonwagens, Afrikaanse safari tenten en een Indonesisch rijsthuis. Die bovendien ieder een unieke sfeer uitademen. Alsof je je in iedere vakantiewoning in een ander land bevindt. De exotische omgeving met bergen, palmbomen en olijfbomen maakt het plaatje helemaal af…

Woonwagen Punjab op glamping Casa del Mundo
Interieur van woonwagen Bosperus op glamping Casa del Mundo
Safari lodge op glamping Casa del Mundo
Interieur safari lodge Kenia op glamping Casa del Mundo
Rijsthuisje op glamping Casa del Mundo

De meeste accommodaties zijn overigens 2-persoons vakantiewoningen. Maar aangezien Jos en Beppie ook wilden dat bijvoorbeeld gezinnen van hun glamping kunnen genieten, hebben ze bij de woonwagens en het rijsthuis nog een caravan met 2 tot 4 extra slaapplaatsen gezet, die erbij gehuurd kan worden. 

Op deze manier kun je deze bijzondere overnachtingen in Spanje ook voor 4 tot 6 personen huren. En is Casa del Mundo ook een hele leuke vakantiebestemming voor een gezinsvakantie, waarbij de kinderen in hun eigen caravan kunnen slapen…

Voor actieve, ontspan- én kindervakantie

De prachtige omgeving en heerlijke faciliteiten van dit kleine vakantiepark in het achterland van de Costa Blanca maken van Casa del Mundo niet alleen een leuke vakantiebestemming voor een actieve vakantie in het binnenland van Spanje, maar ook voor een ontspanvakantie en kindervakantie. Want de prachtig gelegen Nederlandstalige glamping heeft een heerlijk buitenzwembad, een bibliotheek met heel veel boeken, een speeltuintje voor kleine kinderen en heel veel ruimte voor kinderen om zich buiten uit te leven.

Kindvriendelijk zwembad
Speeltuin en overdekt terras
Restaurant met gerechten van uit de hele wereld

En heb je even geen zin om te koken tijdens je vakantie in Spanje? Dan kun je in het restaurant van Casa del Mundo smullen van heerlijke gerechten. Die uiteraard van over de hele wereld komen…

Boeken?

De in het achterland van de Costa Blanca gelegen glamping Casa del Mundo is momenteel helaas gesloten.

Wil je een andere glamping boeken? Kijk dan snel welke andere mooie glampings in de regio Valencia (inclusief de Costa Blanca) ik gevonden heb!