Casa Luna: Nederlandstalige eco-lodge in de bergen van Granada

De woonkamer van Casa Luna in het binnenland van Andalusië

Hou je van rust en natuur en wil je bijzonder overnachten in het binnenland van Andalusië? Dan weet ik zeker dat Eco-Lodge Casa Luna je aanspreekt!

Dit ecologische natuurhuis in de buurt van het pittoreske witte bergdorp Alhama de Granada is met de hand gebouwd door zijn Nederlandstalige eigenaren en ligt samen met het andere ecologische natuurhuis Casa Lucia op het uitgestrekte landgoed van Vista Infinita, in een prachtig berglandschap in de provincie Granada.

Bovendien is er op dit kleinschalige vakantiepark een heerlijk buitenzwembad met  fascinerende 'vista infinita', oftewel een grenzeloos uitzicht over bossen en bergen.

Ik weet niet zeker of ik het een vakantiehuis of glamping moet noemen, omdat het in mijn ogen beiden is. Wat ik wél zeker weet, is dat het een fantastische plek voor een actieve vakantie in de natuur van Zuid-Spanje is!

Midden in de natuur

Zwembad van het kleine eco-park Vista Infinita met eindeloos uitzicht op de bergen van Granada

Eco-lodge Casa Luna is gelegen op het landgoed van Vista Infinita in de buurt van de idyllische pueblo blanco Alhama De Granada, bij de noordingang van nationaal park Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama en dichtbij de Alhama rivier.

Vanuit het natuurhuis word je van alle kanten omgeven door schitterende natuur waarin je eindeloos kunt wandelen, fietsen, paardrijden, kajakken, klimmen (er zijn ook Vías Ferratas in de buurt) of aan cayoning doen. De Vlaamse eigenaren kunnen je helpen met het organiseren van wandel- en fietstochten, Vía Ferrata-tours, paardrijtochten, canyoning tours en meer!

En wil je vanuit deze oase van rust cultuur proeven? Dan kun je bijvoorbeeld Granada of Frigiliana bezoeken. Beide plaatsen liggen op een uur rijden van deze bijzondere overnachting in Andalusië. Net als de stranden aan de Costa del Sol Oost.

Duurzame overnachting voor 2 tot 4 personen

Casa Luna's houten dak met koepel, van waaruit je kunt genieten van schitterende sterrenhemels

Wat ik verder prachtig vind aan deze bijzondere overnachting in de bergen van Granada, is dat ze gebouwd is van ecologische materialen: strobalen muren met natuurlijke cementbepleistering, houten structuur van gerecupereerde stammen, gerecupereerde ramen en deuren, ecologische en biologische isolatiematerialen en dichtingen. 

En dat ze een rond, houten dak met koepel heeft van waaruit je ’s nachts kunt wegdromen onder een fascinerende sterrenhemel. 

Bovendien is deze gezellige eco-lodge voor 2 tot 4 personen nog comfortabel ook en kun je er in de zomer lekker afkoelen in het zwembad van de Nederlandstalige eigenaren.

Nederlandstalige eigenaren

Badkamer Casa Luna (Cortijo Vista Infinita)

Casa Luna is handmatig gebouwd door het Belgische echtpaar Henri en Marie-Paul.

In 2007 kochten Henri en Marie-Paul een landgoed met vervallen boerderij bij het witte bergdorp Alhama de Granada en knapten het huis prachtig op. Zij kozen hierbij voor duurzame elektriciteits- en watervoorziening voor hun eigen woonhuis.

Op dat moment ontstond het idee om ook een eco-huis op hun landgoed te bouwen. Negen jaar later was eco-lodge Casa Luna een feit. Sinds 2016 kun je in deze bijzondere overnachting dus heerlijk én eerlijk genieten van een rustgevende vakantie midden in het prachtige berglandschap van de provincie Granada.

Casa Lucia en Luz de Sirius

Na het bouwen van eco-lodge Casa Luna gingen Henri en Marie-Paul vol enthousiasme verder met de bouw van nóg twee ecologische huizen op het landgoed van Vista Infinita en ontstond er langzamerhand een klein ecologisch vakantiepark in het binnenland van Andalusië.

Vanaf 2023 kun je het 2- tot 3-persoons natuurhuis Casa Lucia ook huren. De andere eco-lodge, Luz de Sirius, wordt vooralsnog gebruikt als multifunctionele ruimte die gebruikt wordt voor retreats en thema vakanties.

Want je kunt bij Vista Infinita ook thema vakanties organiseren, die kunnen variëren van yoga retreat tot creatieve vakanties als fotografie workshops. Hierover vertel ik op een andere pagina meer:

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan in Casa Luna of Casa Lucia in de provincie Granada? Of wil je een yogavakantie of ander soort thema vakantie bij Vista Infinita organiseren? Vul dan onderstaand contactformulier in (gewoon in het Nederlands). Henri en Marie-Paul nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen