Casa Luna: Nederlandstalige bijzondere overnachting in de bergen van Granada

De woonkamer van Casa Luna in het binnenland van Andalusië

Hou je van rust en natuur en wil je bijzonder overnachten in het binnenland van Andalusië? Dan weet ik zeker dat Eco-Lodge Casa Luna je aanspreekt!

Deze duurzame en milieuvriendelijke overnachtingligt in een prachtig berglandschap in de provincie Granada, in de buurt van het witte bergdorp Alhama de Granada. En heeft bovendien een zwembad dat je deelt met de Nederlandstalige eigenaren die eveneens op het uitgestrekte landgoed wonen...

Ik weet niet zeker of ik het een vakantiehuis of glamping moet noemen, omdat het in mijn ogen beiden is. Wat ik wél zeker weet, is dat het een fantastische plek voor een actieve vakantie in de natuur van Zuid-Spanje is!

Midden in de natuur

Het zwembad van Casa Luna in de bergen van Granada

Casa Luna is gelegen op het landgoed van Cortijo Vista Infinita in Alhama De Granada, bij de noord-ingang van nationaal natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama en dichtbij de Alhama rivier.

Vanuit de vakantiewoning met uitzicht op bomen en bergen word je van alle kanten omgeven door schitterende natuur waarin je kunt wandelen, fietsen, paardrijden, kajakken, klimmen (ook Vías Ferratas in de buurt) of aan cayoning doen.

En wil je cultuur proeven? Dan kun je bijvoorbeeld Granada of Frigiliana bezoeken. Beide plaatsen liggen op een uur rijden van deze bijzondere overnachting in Andalusië. Evenals de stranden aan de Costa del Sol Oost.

Duurzame overnachting voor 2 tot 4 personen

Casa Luna's houten dak met koepel, van waaruit je kunt genieten van schitterende sterrenhemels

Wat ik verder prachtig vind aan deze bijzondere overnachting bij Alhama de Granada, is dat ze gebouwd is van ecologische materialen: strobalen muren met natuurlijke cementbepleistering, houten structuur van gerecupereerde stammen, gerecupereerde ramen en deuren, ecologische en biologische isolatiematerialen en dichtingen. 

En dat ze een rond, houten dak met koepel heeft van waaruit je ’s nachts kunt wegdromen onder een fascinerende sterrenhemel. 

Bovendien is deze gezellige eco-lodge voor 2 tot 4 personen nog comfortabel ook en kun je er in de zomer lekker afkoelen in het zwembad van de Nederlandstalige eigenaren.

Nederlandstalige eigenaren

Badkamer Casa Luna (Cortijo Vista Infinita)

Casa Luna is handmatig gebouwd door het Belgische echtpaar Henri en Marie-Paul. In 2007 kochten zij een landgoed met vervallen boerderij bij het witte bergdorp Alhama de Granada en knapte het huis prachtig op. Zij kozen hierbij voor duurzame elektriciteits- en watervoorziening voor hun eigen woonhuis.

Op dat moment ontstond het idee om ook een eco-huis op hun landgoed te bouwen. Negen jaar later was eco-lodge Casa Luna een feit.

Sinds 2016 kun je bij Rik en Marie dus heerlijk én eerlijk genieten van een rustgevende vakantie midden in het prachtige berglandschap van de provincie Granada.

Actieve vakantie bij Casa Luna

De Vlaamse eigenaren van deze bijzondere overnachting in het binnenland van Andalusië kunnen je helpen met het organiseren van wandel- en fietstochten, Vía Ferrata-tours, paardrijtochten, canyoning tours en meer!

Ik vind Casa Luna daarom een absolute aanrader voor rustzoekers en natuurliefhebbers. En een fantastische uitvalsbasis voor een zorgeloze actieve vakantie in Zuid-Spanje. Hier kun je je even helemaal terugtrekken in de natuur... 

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan in dit duurzaam vakantiehuis in de provincie Granada? Vul dan snel onderstaand contactformulier in (gewoon in het Nederlands). Rik en Marie nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Let op: Wil je meer weten over de verschillende outdoor activiteiten in de omgeving van Casa Luna, schrijf dit dan bij "opmerkingen".

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen