Pure verwennerij in restaurant Zarzo Eindhoven   

Restaurant Zarzo is een vrij nieuw restaurant in Eindhoven. Dat pas in 2013 zijn deuren heeft geopend. Het haute cuisine restaurant staat bekend voor zijn innovatieve keuken en uitmuntende service. Vorige week ben ik bij het Spaanse restaurant in Eindhoven gaan eten. Lees hier hoe ik restaurant Zarzo heb beleefd.

Restaurant Zarzo - een Spaans haute cuisine restaurant in Eindhoven

Algemene informatie

Op 20 januari 2013 opent de Spanjaard Adrian Zarzo zijn eerste restaurant in Eindhoven: restaurant Zarzo. Hij is dan al uitgeroepen tot  Talentvolste sommelier van het jaar en Beste jonge kok van Europa. Drie jaar naar opening ontvangt het restaurant aan de Bleekweg in Eindhoven in december 2015 een Michelin ster.

Sterrenkok  Adrian Zarzo

Adrian Zarzo heeft een Spaanse vader en Nederlandse moeder. Hij groeide op in Spanje, in een dorpje vlakbij Valencia. Maar keerde terug naar Nederland voor zijn carrière tot chefkok en sommelier. Jarenlang doet hij ervaring op in sterrenrestaurants. Totdat het moment daar is om zijn eigen restaurant te openen. Een droom die in vervulling gaat.

Haute cuisine restaurant Zarzo

Restaurant Zarzo is een haute cuisine restaurant met een innovatieve Spaans-Nederlandse keuken. Waarbij de totale beleving van de klant centraal staat. Niet alleen het eten en de bijbehorende wijnen zijn van de beste kwaliteit. Maar ook het interieur en de bediening.

Het restaurant beschikt over twee verdiepingen en een klein terras. En heeft een capaciteit van zeventig couverts.

’s Middags biedt het restaurant een lunch menu aan. En ’s avonds kun je er kiezen uit een vier, vijf of zes gangen menu.

Tapas restaurant Valenzia by Zarzo

In juni 2016 opent sterrenkok Zarzo zijn tweede Spaanse restaurant in Eindhoven: Valenzia by Zarzo. Zarzo’s tweede restaurant ligt tegenover restaurant Zarzo en richt zich op tapas met Aziatische en Spaanse invloeden.

Het interieur is minder design, maar nog steeds modern en uitnodigend. En het eten wat minder prijzig, maar nog steeds van de beste kwaliteit en overheerlijk.

Mijn indrukken van restaurant Zarzo

Jong, maar uiterst professioneel team

Als wij vrijdagavond om 18 uur aankomen, zijn we de eerste avondgasten. De laatste lunchgasten tafelen dan nog buiten op het terras na. Wij worden door een vriendelijke ober naar het souterrain geleid. En krijgen een tafel voor twee, met uitzicht op de open keuken.

Het valt ons meteen op hoe jong het personeel van restaurant Zarzo is. Zowel in de keuken, als in de bediening. Jong betekent echter niet onervaren. Want geruisloos en snel worden we bediend. En in de keuken worden de gerechten vol concentratie en in stilte bereid. Een waar plezier om naar te kijken.

Prachtige design inrichting

Ook het interieur van restaurant Zarzo vind ik een streling voor het oog. En de stoelen zijn heerlijk comfortabel. Wel belangrijk als je zo lange tijd dineert. 

Verrassende vernieuwende gerechten

Gezien de overheerlijke aperitiefjes waar we al op getrakteerd zijn, gaan we voor het vier gangen menu. Vandaag zijn dit watermeloen met prei en ansjovis, een klein stukje vis, wilde eend en bevroren yoghurt met vruchten en Earl Gray thee.

Zeker de watermeloen met prei en ansjovis vind ik een verrassende combinatie. De topper is voor mij echter de bevroren yoghurt met vruchten, vruchtensaus en Earl Gray thee.

Andere toppers zijn voor mij een paddenstoelen pizzaatje, een blaadje witlof gevuld met gemalen ijs met sterke citroensmaak en de pata negra ham die smelt op mijn tong (allen aperitiefjes). En de caramel fudge die we bij de thee geserveerd kregen.

En ook van de zoete cassis likeur die ik neem bij het nagerecht ben ik erg te spreken.

Het enige waar ik niet zo van gecharmeerd was, was de muntthee die geserveerd werd in een wijnglas.

Conclusie

Het is een ware belevenis om te dineren bij restaurant Zarzo in Eindhoven! Het overheerlijke eten is verrassend en vernieuwend; de service uitmuntend; en de aankleding comfortabel en een streling voor het oog. Ik kan het Spaanse haute cuisine restaurant in Eindhoven van harte aanbevelen.

Restaurant Zarzo
Adres: Bleekweg 7, 5611 EZ Eindhoven
Telefoon : +31402117700
E-mail: info@zarzo.nl
Website : www.zarzo.nl