Een vakantie in Midden Spanje
Ontdek het Spaanse binnenland

Bij een vakantie in Midden Spanje ontdek je de Spaanse binnenlanden! Geniet er van de rust en uitgestrektheid. En beleef het echte Spanje.

best bewaarde kasteel in regio madrid

Verken de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen. Ontdek de Pyreneeën en oude Catalaanse plaatsen in de binnenlanden van Catalonië.

Proef wijn in de Spaanse wijngebieden La Rioja en Ribera del Duero. Bewonder plaatsen als Cáceres en Trujillo tijdens een vakantie in Extremadura. Of ga op avontuur in het land van Don Quijote.

Klik op de kaart hierboven voor de regio van jouw keuze. Of lees eerst hieronder een intro van de verschillende regio's.

Madrid – de Spaanse hoofdstad en zijn omgeving

El Paular klooster in Rascafría Madrid

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden Spanje! Verken de Las Letras en Latina wijk in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Met gezellige pleintjes, interessante musea, oude restaurants en vele andere bezienswaardigheden. Voor volwassenen én kinderen.

Ontdek ook de omgeving van Madrid. De stad is omgeven door een prachtige bergachtige natuurlijke omgeving. Met hierin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen, Spanje's oudste universiteitsstad Salamanca, de voormalige hoofdstad Valladolid  en de Werelderfgoed steden Segovia, Ávila en Toledo.

Lees meer over een vakantie Madrid>>

La Rioja –het bekendste Spaanse wijngebied

Hypermoderne bodega in Spaans wijngebied La Rioja

Een vakantie naar La Rioja is een paradijs voor wijnliefhebbers. Want hier komt de bekendste Spaanse wijn vandaan: de Rioja wijn. Proef de verschillende wijnen in de vele traditionele en hypermoderne bodegas in La Rioja. Zie waar de druiven groeien. En ontdek hoe de wijn gemaakt wordt.

Bezoek ook de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray. Of ga op zoek naar de talrijke oude kloosters en kastelen in La Rioja.

Lees meer over een Vakantie La Rioja>>

Castillië en Leon - het land der kastelen

Hou je van een cultuurvakantie, natuurvakantie, gastronomische vakantie of juist een actieve vakantie in Spanje? Ga dan zeker eens op vakantie naar Castillië en Leon in Midden Spanje.

Het uitgestrekte bergachtige gebied ten noorden van Madrid heeft een rijk cultureel verleden, prachtige natuurschoon en heerlijke wijnen uit wijngebied Ribera del Duero.

Geniet er bijvoorbeeld van talloze Middeleeuwse kastelen en plaatsen, bewonder kerken, kathedralen, kloosters en gezellige plaatsen langs de Camino de Santiago, bezoek de acht Werelderfgoederen van Castillië en Leon, ontdek Romeins en prehistorisch erfgoed of verken wijngebied Ribera del Duero. En geniet er van de fantastische natuur.

Lees meer over een vakantie Castillië en Leon>>

Navarra – natuurschoon, traditionele dorpen en halfwoestijn

Halfwoestijn Bardenas Reales in Navarra

Een vakantie naar Navarra is zoveel meer dan het achtervolgd worden door stieren in de straten van Pamplona! Navarra is een prachtig authentiek stukje Spanje. Met bergen (de Pyreneeën) en dalen. Waar mensen in kleine traditionele dorpen bij elkaar leven. Bijvoorbeeld in de Roncal vallei.

Ga je op vakantie naar Navarra, bezoek dan zeker ook het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad Olite. En de halfwoestijn Bardenas Reales.

Lees meer over een vakantie Navarra>>

Aragón – Spaanse geschiedenis in schitterende natuur

Een vakantie in Aragón brengt je terug naar een belangrijk stukje Spaanse geschiedenis, over het vroegere machtige Middeleeuwse koninkrijk Aragón.

Bewonder oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven in een van de vele pittoreske dorpjes. En geniet van onder meer de indrukwekkende bergketens van de Pyreneeën en de vele lieflijke dalen.

Lees meer over een vakantie Aragon>>

Castillië La Mancha - het land van Don Quijote

Castillië La Mancha is een boeiende vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers en avontuurlijke gezinnen! 

In deze regio in Midden Spanje beleefde de verstrooide ridder Don Quijote ontelbare avonturen. En hebben Moren en Christenen eeuwenlang tegen elkaar gevochten.

Dus ga tijdens je vakantie in Castillië La Mancha op zoek naar de windmolens van Don Quijote en de vele Middeleeuwse kastelen. En breng zeker ook een bezoek aan onvergetelijke steden als Toledo, Cuenca, Sigüenza of Almagro.

Lees meer over een vakantie Castillië La Mancha>>

Extremadura – natuurlijk paradijs vol van historische schatten

Het vreedzame Robledillo in de Sierra de Gata in Extremadura

Een vakantie in Extremadura is een vakantie naar een natuurlijk paradijs vol van historische schatten. Een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, vogelkijkers én cultuurliefhebbers.

Zo vind je er het prachtige natuurpark Monfragüe, de vruchtbare en vreedzame Jerte vallei, Romeinse resten in de stad Mérida, de perfect bewaarde Middeleeuwse stad Cáceres, het koninklijke Klooster van Guadalupe (een Werelderfgoed) en Trujillo, de geboorteplaats van vele wereldontdekkers.

Lees meer over een vakantie Extremadura>>


Mijn Midden Spanje vakantietips

Stippel je eigen route uit voor je vakantie in Midden Spanje. En verblijf in kleine, sfeervolle accommodaties: een vakantiehuis in een middeleeuwse plaats, een gezellig en klein ruraal hotel en meer. Deze bijzondere accommodaties heb ik voor je gevonden:

Georganiseerde reizen door Midden Spanje

Boek je liever een georganiseerde reis naar Midden Spanje? Dat kan ook! Je hebt dan nog steeds je eigen vrijheid. Maar route en accommodaties zijn dan al voor je geregeld. Lees hier welke bijzondere reizen door Midden Spanje ik voor je heb gevonden!

8-daagse rondreis cultuur en natuur Midden Spanje

Natuurpark Hoces del Rio Duraton in Midden Spanje

Een eerste indruk van de prachtige natuur en cultuur in het binnenland van Spanje krijg je met de autovakantie “Land van Koningen en Conquistadores” van SNP Natuurreizen. Tijdens deze individuele rondreis bezoek je UNESCO steden Segovia, Toledo en Ávila. En de natuurparken Hoces del Río Duratón en Monfragüe.

8-daagse rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid

In de autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel, waarbij je verblijft in kleine karakteristieke hotels, ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. En wijnstad Valladolid. Tip: heb je nog wat meer tijd, plak dan nog een dag Ávila vast aan deze vakantie in Midden Spanje.

10-daagse Paradores rondreis UNESCO steden rond Madrid

Wil je tijdens de Werelderfgoederen rondreis verblijven in luxe Parador hotels? Dan is de autovakantie "Paradores rondreis Werelderfgoedsteden rondom Madrid" van AmbianceTravel wat je zoekt. Tijdens de rondreis langs o.a. Ávila en Segovia overnacht je in de Parador hotels van Toledo, Trujillo, Salamanca, Ávila en Segovia. Een sprookje...

7-daagse Paradores rondreis door Aragon en Navarra

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een autovakantie door een onbekend stukje Spanje. Beginnend in het Groene Spanje. En via Aragon en Navarra uitkomend aan de Middellandse zee. Waarbij je overnacht in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

8-daagse rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië Leon. Én langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja...

Unieke vakanties naar Midden en Noord Spanje met YourTripToSpain

YourTripToSpain organiseert unieke vakanties in Spanje. En dan vooral in Aragon, Catalonië, La Rioja en Baskenland. Van gastronomische reizen tot actieve vakanties.

Het neemt je mee naar onontdekte plekjes, lokale producenten en bijzondere slaapplekken.


Keer terug van Vakantie Midden Spanje naar Spanje voor jou


Madrid gids met mijn favoriete plekken in Madrid (te koop via Favoroute)

Nieuwe pagina's

 1. Sfeervolle, mooi gelegen campings in Valencia

  Dec 11, 17 03:13 AM

  Wat zeg je van een vakantie op een gezellige kleine camping in het mooie binnenland van Valencia? Hier vind je de leukste campings in Valencia!

  Lees meer

 2. Benalí – een opgeknapt gehucht op een bergtop in Valencia

  Dec 07, 17 09:21 AM

  De vakantiehuizen en B&B van Benalí bevinden zich in een prachtig gerestaureerd gehucht boven op een bergtop midden in het groene binnenland van Valencia in Spanje. Lees meer over deze parels.

  Lees meer

 3. Sfeervolle, mooi gelegen campings in Noord Spanje

  Dec 01, 17 08:49 AM

  Op zoek naar een camping in Noord Spanje? Lees welke sfeervolle campings in een mooie omgeving Spanje voor Jou heeft gevonden!

  Lees meer