Een vakantie in Midden Spanje
Ontdek de Spaanse binnenlanden

Bij een vakantie in Midden Spanje ontdek je de Spaanse binnenlanden! Geniet er van de rust en uitgestrektheid. En beleef het echte Spanje.

best bewaarde kasteel in regio madrid

Verken de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen. Ontdek de Pyreneeën en oude Catalaanse plaatsen in de binnenlanden van Catalonië.

Proef wijn in de Spaanse wijngebieden La Rioja en Ribera del Duero. Bewonder plaatsen als Cáceres en Trujillo tijdens een vakantie in Extremadura. Of ga op avontuur in het land van Don Quijote.

Madrid – de Spaanse hoofdstad en zijn omgeving

El Paular klooster in Rascafría Madrid

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden Spanje! Verken de Las Letras en Latina wijk in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Met gezellige pleintjes, interessante musea, oude restaurants en vele andere bezienswaardigheden. Voor volwassenen én kinderen.

Ontdek ook de omgeving van Madrid. De stad is omgeven door een prachtige bergachtige natuurlijke omgeving. Met hierin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen, Spanje's oudste universiteitsstad Salamanca, de voormalige hoofdstad Valladolid  en de Werelderfgoed steden Segovia, Ávila en Toledo.

Lees meer over een vakantie Madrid>>

Castillië La Mancha - het land van Don Quijote

Castillië La Mancha is een boeiende vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers en avontuurlijke gezinnen! 

In deze regio in Midden Spanje beleefde de verstrooide ridder Don Quijote ontelbare avonturen. En hebben Moren en Christenen eeuwenlang tegen elkaar gevochten.

Dus ga tijdens je vakantie in Castillië La Mancha op zoek naar de windmolens van Don Quijote en de vele Middeleeuwse kastelen. En breng zeker ook een bezoek aan onvergetelijke steden als Toledo, Cuenca, Sigüenza of Almagro.

Lees meer over een vakantie Castillië La Mancha>>

Catalonië – afwisselende kust met fascinerend achterland

Fietsen in de bergen van Montserrat in Catalonië

Verken bij een vakantie in Catalonië niet alleen de stad Barcelona en de afwisselende kust. Trek ook de binnenlanden in!

Hier vind je prachtige berggebieden als de Pyreneeën, de bergen van Pradés en de bergen van Montserrat. Oude vulkanen. Bergdorpen en bergstadjes als Ripoll en Vic. Oude kloosters en meer.

Lees meer over een vakantie Catalonië>>

La Rioja –het bekendste Spaanse wijngebied

Hypermoderne bodega in Spaans wijngebied La Rioja

Een vakantie naar La Rioja is een paradijs voor wijnliefhebbers. Want hier komt de bekendste Spaanse wijn vandaan: de Rioja wijn. Proef de verschillende wijnen in de vele traditionele en hypermoderne bodegas in La Rioja. Zie waar de druiven groeien. En ontdek hoe de wijn gemaakt wordt.

Bezoek ook de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray. Of ga op zoek naar de talrijke oude kloosters en kastelen in La Rioja.

Lees meer over een Vakantie La Rioja>>

Extremadura – natuurlijk paradijs vol van historische schatten

Het vreedzame Robledillo in de Sierra de Gata in Extremadura

Een vakantie in Extremadura is een vakantie naar een natuurlijk paradijs vol van historische schatten. Een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, vogelkijkers én cultuurliefhebbers.

Zo vind je er het prachtige natuurpark Monfragüe, de vruchtbare en vreedzame Jerte vallei, Romeinse resten in de stad Mérida, de perfect bewaarde Middeleeuwse stad Cáceres, het koninklijke Klooster van Guadalupe (een Werelderfgoed) en Trujillo, de geboorteplaats van vele wereldontdekkers.

Aragón – Spaanse geschiedenis in schitterende natuur

Een vakantie in Aragón brengt je terug naar een belangrijk stukje Spaanse geschiedenis, over het vroegere machtige Middeleeuwse koninkrijk Aragón.

Bewonder oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven in een van de vele pittoreske dorpjes. En geniet van onder meer de indrukwekkende bergketens van de Pyreneeën en de vele lieflijke dalen.

Lees meer over een vakantie Aragon>>

Navarra – natuurschoon, traditionele dorpen en halfwoestijn

Halfwoestijn Bardenas Reales in Navarra

Een vakantie naar Navarra is zoveel meer dan het achtervolgd worden door stieren in de straten van Pamplona! Navarra is een prachtig authentiek stukje Spanje. Met bergen (de Pyreneeën) en dalen. Waar mensen in kleine traditionele dorpen bij elkaar leven. Bijvoorbeeld in de Roncal vallei.

Ga je op vakantie naar Navarra, bezoek dan zeker ook het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad. En de halfwoestijn Bardenas Reales.

Lees meer over een vakantie Navarra>>

Mijn Midden Spanje vakantietips

Stippel je eigen route uit voor je vakantie in Midden Spanje. En verblijf in sfeervolle accommodaties: een vakantiehuis in een middeleeuwse plaats, een gezellig en klein ruraal hotel en meer. Deze bijzondere accommodaties heb ik voor je gevonden:

Boek je liever een georganiseerde reis naar Midden Spanje? Dat kan ook! Je hebt dan nog steeds je eigen vrijheid. Maar route en accommodaties zijn dan al voor je geregeld. Lees hier welke bijzondere reizen door Midden Spanje ik voor je heb gevonden!

Georganiseerde reizen door Midden Spanje

8-daagse rondreis cultuur en natuur Midden Spanje

Natuurpark Hoces del Rio Duraton in Midden Spanje

Wil je een eerste indruk krijgen van de prachtige natuur en cultuur in de binnenlanden van Spanje? Dan kan ik de autovakantie door Midden Spanje van SNP Natuurreizen van harte aanbevelen! Tijdens deze individuele rondreis bezoek je onder meer de Werelderfgoed steden Segovia, Toledo en Avila. En de natuurparken Hoces del Río Duratón en Monfragüe.

10-daagse rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid

In deze absoluut fantastische rondreis "Werelderfgoedsteden rond Madrid" van AmbianceTravel ontdek je de UNESCO steden in de omgeving van Madrid. Steden die ik één voor één van harte aan kan bevelen: Toledo, Ávila, Salamanca, Cáceres en Segovia. En verblijf je in kleine, karakteristieke hotels.

7-daagse Paradores rondreis door Aragon en Navarra

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een autovakantie door een onbekend stukje Spanje. Beginnend in het Groene Spanje. En via Aragon en Navarra uitkomend aan de Middellandse zee. Waarbij je overnacht in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

8-daagse rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië Leon. Én langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja...

19-daagse rondreis Franse en Spaanse Pyreneeën

De rondreis door de Franse en Spaanse Pyreneeën van AmbianceTravel is een autovakantie met talloze mogelijkheden voor wandeltochten etc. Langs eeuwenoude dorpjes, groene valleien en indrukwekkende bergen. In één reis proef je de Spaanse én Franse cultuur.

Unieke vakanties naar Midden en Noord Spanje met YourTripToSpain

YourTripToSpain organiseert unieke vakanties in Spanje. En dan vooral in Aragon, Catalonië, La Rioja en Baskenland. Van gastronomische reizen tot actieve vakanties.

Het neemt je mee naar onontdekte plekjes, lokale producenten en bijzondere slaapplekken.


Keer terug van Vakantie Midden Spanje naar Spanje voor jou


Madrid gids met mijn favoriete plekken in Madrid (te koop via Favoroute)

Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer