Een actieve vakantie in Spanje – voor ieder wat wils

Bij een actieve vakantie in Spanje denk ik niet alleen aan een wandelvakantie of een fietsvakantie in Spanje. Er kan nog zo veel meer in Spanje’s fascinerende natuurlandschappen. Die variëren van hoge bergen tot mysterieuze woestijnlandschappen. En die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

Wat zeg je bijvoorbeeld van een paardrijvakantie of vogelkijkvakantie? Een yoga vakantie, fotografie vakantie of schildervakantie? Of ga je liever abseilen, klimmen of surfen in Spanje? Het kan er werkelijk allemaal.

De mogelijkheden zijn zo groot, dat ik hier helaas niet alle actieve vakanties in Spanje kan bespreken. Maar ik doe mijn best om zo veel mogelijk aan bod te laten komen en je zo goed mogelijk verder te sturen naar relevante pagina’s.

En heb je zelf een tip voor een actieve vakantie in Spanje? Dan hoor ik die natuurlijk ook heel graag!

Wandelen in Spanje

Als eerste actieve vakantie in Spanje wil ik een wandelvakantie in Spanje noemen. Want wat kun je heerlijk wandelen in Spanje! Door bergen, valleien, uitgestrekte olijfbomenlandschappen, vulkaangebieden of woestijnlandschappen. En langs oneindige kustlijnen.

Kies een gemarkeerde route. Of volg paden die gebruikt worden om dorpen met elkaar te verbinden of vee over te laten lopen. En ga op pad. Een uur, een dag, een week of langer. Dat ligt helemaal aan jou.

Je kunt korte wandelingen maken tijdens een rondreis door Spanje. Alles te voet afleggen tijdens een wandelvakantie in Spanje. Of een actieve vakantie in Spanje met diverse sportieve activiteiten houden.

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook heerlijk fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er helemaal aan zijn trekken komt.

Ben je goed getraind, ga dan bijvoorbeeld fietsen in de bergen van Catalonië of Andalusië, op een van de Spaanse eilanden of door Midden Spanje.

Wil je een dagje ontspannen fietsen? Probeer dan bijvoorbeeld een van de talrijke Vías Verdes (oude spoorlijnen die zijn omgebouwd tot wandel- en fietspaden) door Spanje. Of ontdek een stad op de fiets.

Want of je nu tijdens een stedentrip een stad op de fiets wilt verkennen, tijdens een rondreis door Spanje korte stukken op de fiets wilt beleven, een actieve vakantie in Spanje met diverse activiteiten wilt houden of een 100% fietsvakantie in Spanje wilt houden, het kan allemaal!

Meer informatie over fietsvakanties in Spanje vind je op de website fietsen in Spanje.

Paardrijden, klimmen, vogels kijken of vissen in Spanje

Daarnaast kun je tijdens een actieve vakantie in Spanje natuurlijk ook heerlijk paardrijden in Spanje. Door de gevarieerde natuurlijke landschappen. Een uur, een dag maar ook een hele vakantie.

Hou je van vissen? Probeer dan bijvoorbeeld eens vissen in de Ebro rivier. Of in een van de vele andere rivieren en wateren die Spanje rijk is.

Hou je van vogels kijken? Dan is Spanje een paradijs voor je! Absolute toppers om vogels te kijken zijn het Monfragüe park in Midden Spanje en het Doñana park in Zuid Spanje. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken die werkelijk de  moeite waard zijn voor vogelaars.

Of wat zeg je van klimmen, abseilen of ziplinen in de vele bergen, kloven en grotten die in Spanje te vinden zijn?

Actieve vakantie in Spanje bij het water

Maar Spanje heeft natuurlijk ook veel meren en rivieren en een gigantische kustlijn! Ideaal dus voor een actieve vakantie in Spanje op of in het water. Je kunt er zwemmen, varen, kajakken, kano varen, snorkelen of duiken.

En natuurlijk kun je surfen in Spanje! Absolute aanraders voor een surfvakantie in Spanje zijn Tarifa aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje en Mundaka en Zarautz aan de Costa Verde in Noord Spanje.

Op de website van Padi vind je meer informatie over duiken in Spanje.

Een taalvakantie naar Spanje

“Is een taalvakantie ook een actieve vakantie in Spanje?” hoor ik je denken. Ik heb hiervoor gekozen, omdat je bij een taalvakantie actief met de taal bezig bent.

Bovendien zijn taalvakanties naar Spanje meer dan alleen Spaans leren: het is een manier om je onder te dompelen in de Spaanse cultuur.

En steeds vaker wordt het Spaanse leren gecombineerd met een actieve vakantie in Spanje: bijvoorbeeld een wandelvakantie, surfvakantie of voetbalvakantie. Zodat je spelenderwijs Spaans leert.

Meer informatie over een taalvakantie in Spanje vind je op Rías languages.

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën. Dus ook wintersportliefhebbers kunnen op het Iberische schiereiland terecht voor een actieve vakantie in Spanje.

Op de website van Atudem vind je een overzichtskaart van skigebieden in Spanje.

Voetbal, golf of tennis

Ben je groot voetballiefhebber? Proef dan van dichtbij de Spaanse passie tijdens een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld Real Madrid of FC Barcelona. En maak een voetbalreis naar Spanje.

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar in een prachtige omgeving kunt golfen. Gaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…?

Of tennis je liever als je op vakantie bent? Probeer in dat geval eens een tennisvakantie in Spanje. Zeker in Zuid Spanje is het in de winter ook fantastisch om te tennissen.

Andere actieve vakanties naar Spanje

Verder wil ik ook nog kort de mogelijkheid noemen van een yoga vakantiefotografie vakantie of schildervakantie naar Spanje.

Want de uitgestrekte, vaak betoverende natuurlandschappen in Spanje werken uiterst rustgevend. En de vaak strakblauwe hemels zorgen overdag én ’s nachts voor fantastische plaatjes.

Deze actieve vakanties vormen voor mij daarom een fantastische manier om Spanje op een andere, intense maar rustgevende manier te beleven.


Aanbieders van actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in heel Spanje en op de Spaanse Eilanden. P
rivé of in groepsverband.

Sawadee
Wandel-& fietsvakanties in groepsverband naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Zomerzin -
Kleinschalige Andalusië vakanties met activiteiten als Flamenco les of fietsen over olijvenroute. 

Travel4Learning -
Verschillende soorten taalvakanties in Spanje voor jongeren, volwassenen en gezinnen.

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kusten en binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Voetbalreizen.com
Voetbalreizen naar Madrid en Barcelona in Spanje.

Mijn favoriete actieve vakanties in Spanje

Het prachtige España Verde
Een 15-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen langs de kust en door de glooiende bergen van Asturië en Galicië in Noord Spanje.

Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband van Sawadee naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.

De wijnhuizen van Rioja
Een 9-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door wijngebied La Rioja; met eind-stop in modern en gastronomisch Bilbao in Baskenland, Noord Spanje.

Wandelvakantie Sierra de Gredos
Een 8-daagse groepswandelvakantie naar Madrid en de bergachtige Sierra de Gredos in Midden Spanje.

Ongerepte kust en woestijnachtig binnenland van Almería
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen door Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië.

Voettocht door het Moorse paradijs
Een 8-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen door de Alpujarras: een berggebied ten zuiden van de Sierra Nevada, met prachtige witte Moorse bergdorpjes.

Langs de Ruta de Olivos
Een 8-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door het uitgestrekte olijfbomenlandschap in het binnenland van Andalusië.

Trektocht langs witte dorpen
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen langs Moorse witte bergdorpjes in de Sierra de Grazalema (Andalusië, Zuid Spanje).

De groene parel van de Canaren
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen naar Canarisch eiland La Gomera.

La Isla Bonita
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen op Canarische Eiland La Palma.


Keer terug van Actieve vakantie Spanje naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer