AmbianceTravel – Spanje rondreizen met verblijf in romantische hotels   

AmbianceTravel organiseert individuele Spanje rondreizen met verblijf in romantische hotels. Waarbij je de Spaanse cultuur, natuur en gastronomie intens beleeft. Je kunt kiezen uit culturele én culinaire reizen door heel Spanje. Of je laat een maatwerkreis maken, die geheel aan jouw wensen is aangepast.

Het Parador hotel van Baiona in Galicië (Noord Spanje)

Ga je voor kwaliteit? En hou je van culinaire reizen? Dan raad ik AmbianceTravel van harte aan! Lees dan snel verder. En ontdek wat mijn favoriete Spanje vakanties van deze reisorganisatie zijn…

Het gezicht achter AmbianceTravel

Ruud - oprichter en directeur van AmbianceTravel


AmbianceTravel is opgericht door Ruud de Meer (1961). Ik heb Ruud tijdens een rondreis door Baskenland leren kennen als een enthousiaste man met grote toeristische vakkennis. Kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn toeristische opleiding. En vervolgens bij zijn banen in het toerisme.

Hij werkte bij Hotelplan, was directeur van Frankrijkspecialist Frantour en was commercieel directeur tour operating bij TUI Nederland. 

En in 2006 heeft hij de reisorganisatie AmbianceTravel opgericht. Een kleine reisorganisatie die gaat voor kwaliteit: persoonlijke service, overnachten in sfeerhotels en bijzondere activiteiten als eten in Michelin restaurants.

Voor wie?

Heb jij er graag wat extra voor over om Spanje en zijn cultuur en gastronomie te beleven? Met overnachtingen in hotels met karakter; proeverijen van wijn, sherry, olie of ham; diners in sterrenrestaurants en meer? Dan ben je bij AmbianceTravel aan het goede adres!

De kleine reisorganisatie neemt je al het werk uit handen. En zorgt voor vlucht, binnenlands vervoer, sfeervolle overnachtingen en extra activiteiten.

Zoals Ruud zo mooi zegt, richt de Haagse reisorganisatie zich op “de welstandige babyboomer met een meer dan gemiddelde interesse in cultuur, gastronomie en wijn”

Maatwerkreizen

Een luxe pintxos bar in de stad San Sebastian in Baskenland (Noord Spanje)

Op de website van AmbianceTravel staan meer dan 150 individuele rondreizen. Door Spanje, maar ook door bijvoorbeeld Portugal, Italië en Zuid Afrika.

De Spanje reizen op de website dienen vooral als inspiratie. Want alle reizen kunnen worden aangepast aan de individuele wensen van de klant. Daarom neemt de kleine reisorganisatie altijd eerst telefonisch contact op met een klant. Om een duidelijk beeld van iemands wensen te krijgen voordat een aanvraag wordt uitgewerkt.

Reizen door heel Spanje

Wat ik zo mooi vind aan het Spanje aanbod van deze Haagse reisorganisatie is, dat het niet alleen is toegespitst op Andalusië (waar nog steeds de grootste vraag naar is), maar ook op andere prachtige gebieden in Midden- en Noord-Spanje. En dat het als een van de weinigen ook focust op de Spaanse gastronomie.

Hotels met een verhaal

Wat alle rondreizen van AmbianceTravel gemeen hebben, is het verblijf in 'hotels met een verhaal'.

Het Parador hotel van Sigüenza, in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid

Boek je een Spanje rondreis bij Ruud en zijn collega’s, dan overnacht je in kastelen, kloosters, paleizen, cortijo's of molino's.

Culinaire rondreizen in Spanje

Een voorgerecht van gourmetrestaurant Azurmendi buiten Bilbao (Baskenland, Noord Spanje)

Wat ik zo leuk vind aan het reisaanbod van AmbianceTravel in Spanje is, dat de reisorganisatie niet alleen cultuurreizen organiseert, maar ook culinaire rondreizen. Door Andalusië, Noord Spanje én Midden Spanje.

Deze culinaire reizen geven je een heerlijke kijk in de Spaanse culinaire tradities en hoogstandjes. En nemen je mee naar sterrenrestaurants, wijnhuizen, olijvenperserijen, ham drogerijen en meer. Geweldig!

Leukste rondreizen van AmbianceTravel

De best bewaarde Middeleeuwse stadsomwalling van Spanje, in Werelderfgoed stad Ávila buiten Madrid

De kleine reisorganisatie uit Den Haag biedt maar liefst 25 verschillende individuele Spanje rondreizen aan. De meeste reizen nemen je mee naar Andalusië en naar Noord Spanje (het zogenaamde Groene Spanje). En een aantal reizen naar Madrid en omgeving.

Mijn persoonlijke favorieten zijn:

1. Ontdek de smaak van Baskenland (8 dagen) - Een culinaire rondreis door Baskenland; waarbij je eet in twee sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft. Genieten!

Wil je overigens korter op vakantie, probeer dan de 4-daagse culinaire vakantie naar San Sebastian en omgeving.

2. Paradores rondreis door Noord Spanje (12 dagen) – Een rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Noord Spanje; met verblijf in 6 prachtige Parador hotels…

3. La Rioja en haar wijnen (8 dagen) – Een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië en Leon. En langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja.

4. Rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid (10 dagen) – In deze absoluut fantastische rondreis ontdek je de Werelderfgoedsteden in de omgeving van Madrid, die ik allemaal van harte aan kan bevelen: Toledo, Ávila, Salamanca, Cáceres en Segovia.

5. Rondreis Golf van Biskaje -> Middellandse Zee (7 dagen) – Een autovakantie door een onbekend stukje Spanje. Waarbij je begint in het Groene Spanje. En via de Spaanse regio’s Aragon en Navarra uitkomt aan de Middellandse zee. En waarbij je overnacht in Middeleeuwse gebouwen, die zijn omgebouwd tot Parador hotel.

6. Culinaire rondreis Andalusië (9 dagen) – Een culinaire rondreis door Andalusië, waarbij je natuurlijk geniet van het uitgestrekte natuurlandschap, Andalusische steden en witte bergdorpjes; maar waarbij je deze zonnige streek in Zuid Spanje ook proeft! Proef de verschillende soorten sherry, leer meer over olijfolie in een olijfolieboerderij of kijk je ogen uit in een ham drogerij…

7. Rondreis door Franse en Spaanse Pyreneeën (19 dagen) – Een rondreis langs eeuwenoude dorpjes, groene valleien en indrukwekkende bergen; super om in één reis de Spaanse én Franse cultuur te proeven; in een ongerept berglandschap met talloze mogelijkheden voor wandeltochten etc.!

8. Paradores wandelvakantie Canarische Eilanden (8 dagen) – Een wandelvakantie op Gran Canaria en La Palma, met verblijf in twee Parador hotels, die ver weg liggen van het massatoerisme op deze twee Spaanse eilanden. Aan de hand van een wandelgids met uitgestippelde routes trek je er op uit. Om aan het einde van de dag te kunnen genieten van de luxe van de Parador hotels.

9. Beren, wolven of lynxen spotten in Spanje (1-4 dagen) –
Hou jij van dieren? Heb je geduld? En wil je graag wilde beren, wolven of lynxen in Spanje zien? Dan kun je samen met een bioloog in Asturië op zoek gaan naar beren, in Castillië en Leon naar wolven of in Andalusië naar lynxen. Wat een intense natuurervaring!

Meer weten?

Wil je meer weten over een Spanje vakantie via AmbianceTravel? Of over een specifieke reis van deze reisorganisatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan nemen Ruud en zijn team zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen
De smaak van Baskenland
Paradores rondreis door Noord Spanje
La Rioja en haar wijnen
Werelderfgoedsteden rond Madrid
Paradores rondreis Golf van Biskaje - Middellandse Zee
Culinaire rondreis Andalusië
Rondreis Franse en Spaanse Pyreneeën Parador-Wandelvakantie Canarische Eilanden
Wilde beren, wolven of lynxen spotten
Anders (vermelden bij vragen/opmerkingen)

Keer terug van AmbianceTravel naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer