Vakantiehuis Vilaformiu - voor kindervakantie of paardrijvakantie Catalonië

Vakantiehuis Cobert de Vilaformiù ligt verstopt in de bergen van Catalonië. En is een ideale bestemming voor als je van natuur en rust houdt. Ik beveel het vakantiehuis warm aan voor een kindervakantie of paardrijvakantie in Catalonië.

Het kindvriendelijke vakantiehuis Cobert de Vilaformiu in de bergen van Catalonië

Wij zijn er op vakantie geweest. En onze meiden waren er niet meer weg te slaan! Het is zonder twijfel dé favoriete plek in Spanje van onze meiden geworden. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Verstopt tegen een berghelling

Verstopt in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën ligt vakantiehuis Vilaformiu

Vakantiehuis Cobert de Vilaformiù ligt ongeveer 10 minuten rijden buiten de plaats Berga in Catalonië. Op 1,5 uur rijden van Barcelona. Het ligt tegen een berg aan, op een hoogte van 800 meter, in een groene bergachtige omgeving met schitterende vergezichten.

Het gezellige vakantiehuis heeft geen echt adres. We vinden het door de routebeschrijving die we hebben gekregen te volgen.

We rijden een lange, kronkelende weg omhoog. En dan ineens zien we een paar huizen bij elkaar liggen: de boerderij van ouders Casals, het huis van zoon Casals en vakantiehuis Vilaformiù. Met ernaast de manege Vilaformiù.

We worden er verwelkomd door twee vrolijk blaffende honden, het rinkelende bellengeluid van de koeien op de berghelling en vredig grazende paarden. Wat een prachtig en rustgevend stukje natuur!

Vakantiehuis Vilaformiu

Vakantiehuis Vilaformiu in Catalonië - een landelijk vakantiehuis met zwembad en fantastische uitzichten

Het ruime 8-persoons vakantiehuis in de binnenlanden van Catalonië is eenvoudig ingericht. Maar het is goed verzorgd. En Oriol en Anna Ccasal zijn hartelijk en erg behulpzaam.

Het huis bestaat uit twee verdiepingen. Met op de begane grond een keuken, eethoek, zithoek, twee slaapkamers, een badkamer en een kleine wasruimte. En op de eerste verdieping een hal, twee slaapkamers en nog een badkamer.

Aan de achterkant heeft vakantiehuis Vilaformiu een ruime tuin met BBQ. En aan de voorkant een overdekt terras en een privé-zwembad met fantastische uitzichten.

Boerderijvakantie voor kinderen

Een onvergetelijke boerderijvakantie in vakantiehuis Vilaformiu in Berga

Vakantiehuis Cobert de Vilaformiù is een geweldige plek voor een boerderijvakantie voor kinderen! Onze gezinsvakantie in Catalonië is voor onze meiden van 7 en 9 jaar een onvergetelijke ervaring.

Vanaf het eerste tot het laatste moment zijn bij de dieren op de boerderij en bijhorende manege: honden, konijnen, paarden en koeien. Ze genieten in volle teugen van het spelen met en knuffelen en voeren van de dieren. En vinden het heerlijk om er te paardrijden.

De spelletjes en het speelgoed in het vakantiehuis blijven de hele vakantie onaangeroerd…

Paardrijvakantie in Catalonië

Paardrijden op en in de omgeving van vakantiehuis Vilaformiù in Catalonië

Hou je van paardrijden? Vakantiehuis Cobert de Vilaformiù is ook een geweldige basis voor een paardrijvakantie in Catalonië. Vanuit vakantiehuis Vilaformiù kun je prachtige tochten maken door de omliggende omgeving. Of je kunt paardrijden op de manege (in de ring). Want het vakantiehuis ligt bij een manege met 34 paarden. Die ook gerund wordt door familie Casal (door de broer van Oriol).

Het is de eerste keer dat wij, -papa en mama-, paardrijden. En dankzij de goede begeleiding en rustige paarden wordt het voor ons een schitterende ervaring.

Wat een geweldige manier om even helemaal te onthaasten en te genieten van de betoverende natuur!

Wandelen en fietsen in omgeving

Wandelroutes door de Serra de Queralt bij vakantiehuis Vilaformiu

Vanuit vakantiehuis Cobert de Vilaformiu kun je ook prachtige korte of lange fiets- of wandelroutes maken.

Met onze meiden van 7 en 9 jaar hebben we een korte wandeling naar een grot in de buurt van het vakantiehuis gemaakt.

Maar je kunt ook lange wandelingen maken. Naar bijvoorbeeld het lager gelegen plaatsje Berga of de nabijgelegen Serra de Queralt, met zijn Romaanse kerk Sant Pere de Madrona en het heiligdom van Queralt (Santuari de Queralt).

Plaatsen in de buurt van vakantiehuis Vilaformiu

De Plaza Mayor van de Middeleeuwse plaats Vic (Vich) in het binnenland van Catalonië

Wil je tijdens je verblijf in vakantiehuis Cobert de Vilaformiu ook cultuur proeven? Dat kan! Er liggen talrijke oude dorpen in de buurt van het gezellige vakantiehuis in de binnenlanden van Catalonië.

Te beginnen met Berga, dat op ongeveer 5 minuten rijden van het vakantiehuis ligt. Maar ook de plaatsen Puig-Reig, Ripoll, Vic en Olot liggen tussen de 15 en 60 minuten rijden van het vakantiehuis.

Wil je vanuit vakantiehuis Vilaformiu een stad bezoeken? Zowel Barcelona als Gerona liggen op 1,5 uur rijden van de landelijk gelegen vakantiewoning.

En op ongeveer een uur rijden van vakantiehuis Cobert de Vilaformiu liggen de Montserrat berg en het klooster van Montserrat.

Conclusie

Het 8-persoons vakantiehuis Cobert de Vilaformiù is volgens ons een top-plek voor een kindervakantieboerderijvakantie of paardrijvakantie in Spanje. En ook voor een cultuurvakantie in Catalonië is het vakantiehuis een goede uitvalsbasis.

Onze kinderen raken niet uitgesproken van onze vakantie in vakantiehuis Vilaformiu. En dromen nu al van de dag dat we teruggaan naar het vakantiehuis in de bergen van Catalonië…

Andere vakantiehuizen van familie Casal

Naast vakantiehuis Cobert de Vilaformiù runt de familie Casal nog andere vakantiehuizen. Die wat hoger op de berg liggen, op een hoogte van 1200 meter:

 • vakantiehuis Casa de Dalt (voor maximaal 12 personen)
 • vakantiehuis Casa de Mig (voor maximaal 12 personen)
 • vakantiehuis Casanova de las Garrigues (voor maximaal 14 personen)

Meer weten?

Wil je meer weten over vakantiehuis Cobert de Vilaformiu of een van de andere vakantiehuizen van familie Casal? Of wil je weten of een van deze vakantiehuizen in de bergen van Catalonië nog beschikbaar is? Kijk dan op de website van vakantiehuis Vilaformiu. Of schrijf een mail naar Oriol en Anna.


Keer terug van Vakantiehuis Vilaformiu naar Vakantie Catalonië
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Chocolatería San Ginés - de bekendste chocolatería van Madrid

  Dec 11, 18 07:00 AM

  Informatie over Chocolatería San Ginés, de bekendste chocolatería van Madrid. Een bijzondere én lekkere bezienswaardigheid in Madrid...

  Lees meer

 2. Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

  Dec 11, 18 05:11 AM

  Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena voor stierengevechten

  Lees meer

 3. Het waaiermuseum van Madrid

  Dec 10, 18 03:34 PM

  Een bijzondere bezienswaardigheid voor een vakantie Madrid: een klein waaiermuseum, met waaiers van over de hele wereld. Lees waar je dit bijzondere museum in Spanje kunt vinden. En hoe de waaiers zij…

  Lees meer