La Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in de Sierra Nevada (Andalusië)

Wil je overnachten bij Nederlanders tijdens een wandelvakantie in de Sierra Nevada? Kijk dan eens naar de Nederlandse vakantieboerderij de Balsa aan de voet van de Sierra Nevada, in het binnenland van Andalusië. Je kunt er overnachten in een eenvoudig appartement of kamer.

Cortijo la Balsa aan de voet van de Sierra Nevada (Granada, Andalusië, Zuid Spanje)

Slapen bij Nederlanders in Sierra Nevada

Marion en Bart van Cortijo la Balsa

De op 1200 meter hoogte gelegen Nederlandse vakantieboerderij de Balsa, die eigendom is van de Nederlanders Marion en Bart, is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada in het binnenland van Andalusië. Op loopafstand van de dorpen Lanteira en Alquife en op 30 minuten rijden van Guadix

In de dorpjes dichtbij de landelijke Nederlandse vakantieboerderij vind je een supermarkt, gemeentelijk zwembad en verschillende restaurantjes en bars. Bars waarin je traditiegetrouw nog een gratis tapa bij je drankje krijgt…

En wil je dichterbij de boerderij een verfrissende duik nemen, dan kan dat in het waterbekken (in het Spaans: balsa) 100 meter verderop.

Appartement op de Balsa

De Nederlandse vakantieboerderij in de provincie Granada beschikt over een eenvoudig 3-persoons appartement. Dat zich bevindt op de begane grond. En bestaat uit een slaapkamer, een huiskamer met open keuken en houtkachel en een badkamer. Verder is er een groot gemeenschappelijk terras met BBQ en uitzicht op een olijfboomgaard. 

Alles is erg basic (er is wel Wifi, maar geen TV), maar wel verzorgd. En de omgeving waarin deze Nederlandse accommodatie in Zuid Spanje zich bevindt is werkelijk prachtig.

Woonkamer appartement cortijo la Balsa
Keuken appartement cortijo la Balsa
Slaapkamer appartement cortijo la Balsa

Kamers op de Balsa

Op de eerste verdieping van deze Nederlandse vakantieboerderij in Zuid Spanje bevinden zich verder vijf eenvoudige kamers. Die allemaal hun ingang hebben vanaf een gemeenschappelijk terras.  

Er is een 1-persoons, 2-persoons, 3-persoons en 5-persoons kamer. De grootste kamers hebben een eigen wasbak. Maar toilet, douche en (woon-)keuken deel je met elkaar, ongeacht de grootte van de kamer. Evenals de 2 terrassen (boven en beneden).

Terras en ingang kamers cortijo la Balsa
1-persoons kamer cortijo La Balsa
terras cortijo La Balsa

Wandelen in de Sierra Nevada

Wandelen in omgeving cortijo La Balsa

De eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij van Marion en Bart wordt omgeven door wandelpaden! Door de bergen, maar ook over de hoogvlaktes in de buurt van de accommodatie. Dus voor ieder niveau zijn er wel geschikte wandelroutes. 

Marion en Bart weten je alles over de verschillende wandelmogelijkheden te vertellen. En lenen je graag een boekje met wandelingen.

Paardrijden in de Sierra Nevada

Paardrijden in omgeving Cortijo la Balsa

In de omgeving van vakantieboerderij de Balsa kun je ook heerlijk fietsen. En paardrijden. Als je van paardrijden houdt, vraag Marion dan zeker naar de mogelijkheden!

De Nederlandse is namelijk ook eigenaresse van de reisorganisatie Paardrijvakanties in Spanje. En kent verschillende maneges in de buurt waar je paardrijles kunt krijgen. Maar waarmee je ook begeleide dag- en trektochten kunt maken.

Olijven plukken

Bovendien kun je ook olijven plukken bij deze Nederlanders in Zuid Spanje! In december is het tijd om de olijvenoogst binnen te halen. En kunnen Marion en Bart altijd extra handen gebruiken! 

Dus als je in deze maand een wandel-, fiets- of paardrijvakantie naar Andalusië plant, kun je tegelijkertijd meehelpen bij olijven plukken op vakantieboerderij de Balsa...

Uitstapjes vanuit de Balsa

Wil je tenslotte cultuur proeven tijdens je vakantie bij Nederlanders aan de voet van de Sierra Nevada? Bezoek dan de grotwoningen van Guadix (25 minuten rijden), Spanje’s laatste Moorse stad Granada (1 uur rijden) of Mini Hollywood en Fort Brava in de woestijn van Almería, waarin talrijke spaghetti westerns opgenomen zijn (1 uur rijden).

Bereikbaarheid

Voor je vakantie op vakantieboerderij de Balsa kun je vliegen op zowel Málaga als Granada en hier een auto huren. Vanaf vliegveld Málaga is het nog 2 uur rijden naar de Nederlandse vakantieboerderij bij Guadix. En vanaf vliegveld Granada 1 uur. 

Wil je geen auto huren, dan kun je vanaf vliegveld Málaga de bus nemen. De bus doet er 4 tot 5 uur over en kost begin 2019 €20 (enkeltje per persoon).

En vanaf vliegveld Granada kunnen Marion of Bart je op komen halen, tegen een vergoeding van €50. 

Conclusie

Dus ben je op zoek naar een eenvoudige slaapplek bij Nederlanders voor tijdens je wandelvakantie, fietsvakantie of paardrijvakantie in de Sierra Nevada? Dan is de Nederlandse vakantieboerderij La Balsa van Marion en Bart een leuke plek! 

Marion en Bart kennen talrijke wandel- en fietsroutes in de omgeving. En bovendien kent Marion diverse maneges in de buurt van de Sierra Nevada die paardrijlessen, dagtochten en trektochten organiseren.