Grote keuze aan vakantiehuizen in Spanje bij TUI Villa's

Op de website van TUI Villas, het internationale vakantiehuizenportaal van TUI, vind je meer dan 300.000 vakantiehuizen in Europa en bijna 30.000 vakantiehuizen hiervan liggen in Spanje: vakantiehuizen met zwembad, in een vakantiepark, aan zee en meer.

Ik heb de zoekmachine op de website van TUI Villas uitgeprobeerd en het huizenaanbod in Spanje bekeken.

Lees hier meer over het aanbod van vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas en over hoe je een geschikt vakantiehuis vindt voor jouw Spanje vakantie.

Divers aanbod vakantiehuizen

Op de website van TUI Villas vind je vakantiehuizen in Spanje voor ieders budget.

Dit kunnen eenvoudige of luxe vakantiehuizen zijn, met of zonder zwembad, waar huisdieren wel of niet zijn toegestaan en die bovendien in grootte variëren van vakantiehuizen voor 2 personen tot vakantiehuizen voor 20 personen.

De meeste vakantiehuizen die TUI Villas aanbiedt, vind ik persoonlijk echter niet comfortabel genoeg. Daarom geef ik zelf de voorkeur aan aanbieders van vakantiehuizen in Spanje, bijvoorbeeld La Casita, Casita Travel, Interhome en Belvilla

En wil je last minute boeken of juist de mogelijkheid hebben om pas bij aankomst op je vakantiebestemming te hoeven betalen, dan kun je ook prima boeken via Booking.com.

Vakantiehuizen zoeken op TUI Villas

Op de website van TUI Villas vind je een zoekmachine met uitgebreide zoekmogelijkheden, die echter niet meteen zichtbaar zijn. Daarom geef ik hier uitleg over hoe de zoekmachine werkt.

Zoek vakantiehuizen in Spanje per regio

Vakantiehuizen in Spanje op TUI Villas per regio

Zoek je een vakantiehuis in een bepaalde regio in Spanje, dan vul aan de linkerkant bij ‘Vakantiebestemming’ eerst Spanje in.

Zodra je Spanje hebt ingevuld, verschijnt er een schermpje waarin je een bepaald gebied in Spanje kunt selecteren.

De 8 populairste regio’s (waaronder de Costa del Sol, Costa Blanca en Costa Verde) staan bovenaan, onder het kopje ‘kies een populaire regio’.

In de grijze, minder zichtbare knop ‘alle regio’s in Spanje’ kun je vervolgens zoeken op alle regio’s in Spanje: Aragon, Baskenland, Catalonië, Valencia etc.

Vervolgens kun je het zoeken nog verfijnen via ‘meer kenmerken’.  Hieronder beschrijf ik kort hoe je kunt zoeken naar: 

Kindvriendelijke vakantiehuizen op TUI Villas

Er is helaas geen directe knop op de website van TUI Villas die kindvriendelijke vakantiehuizen heet. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk vakantiehuis in Spanje, dan kun je per gebied in Spanje (zie boven) wel filteren op bijvoorbeeld:

 • Afstand tot zee (=afstand tot water)
 • Gemeenschappelijk of privé zwembad
 • Kinderbed
 • Afgezet grondstuk

Al deze filters zijn in de zoekmachine op de website van TUI Villas te vinden onder ‘meer kenmerken’.

Vakantiehuizen met zwembad op TUI Villas

Vakantiehuizen met zwembad in Spanje op TUI Villas

Ben je voor je vakantie in Spanje op zoek naar een vakantiehuis met zwembad? Kies dan bij ‘meer kenmerken’ of je een privé zwembad wilt hebben, of juist een gemeenschappelijk zwembad.

Vakantiehuizen in vakantiepark op TUI Villas

Vakantiehuizen in vakantieparken in Spanje van TUI Villas

Wil je graag dat je vakantiehuis in Spanje zich bevindt in een vakantiepark? Vink dan bij ‘meer kenmerken’ de optie ‘alleen vakantiecomplexen’ aan. Hieronder vallen overigens ook bijvoorbeeld vakantiedorpen en aparthotels.

Vakantiehuizen waarin huisdieren zijn toegestaan

Vakantiehuizen met hond in Spanje op TUI Villas

Zoek je een vakantiehuis in Spanje waarin je hond ook welkom is? Of vind je het juist belangrijk dat er in jouw vakantiehuis in Spanje geen huisdieren mogen komen? Kies dan bij ‘meer kenmerken’ voor respectievelijk ‘een huisdier’, ‘meer dan een huisdier’ of ‘huisdieren niet toegestaan’.

Appartementen in steden op TUI Villas

Stadsappartementen in Spanje op TUI Villas

Plan je een stedentrip naar Spanje? Waarbij je wilt overnachten in een appartement in de stad? Kies dan bij ‘meer kenmerken’‘speciale objecten’ voor ‘stadsappartementen’.

Bijzondere vakantiehuizen in Spanje op TUI Villas

Bijzonder overnachten in Spanje via TUI Villas

En ben je voor je vakantie in Spanje tenslotte op zoek naar een bijzonder vakantiehuis? Dat zich bijvoorbeeld bevindt in een historisch gebouw? Ook dan kun je hier gericht op zoeken. En wel via de zoekfunctie ‘meer kenmerken’‘speciale objecten’. Hier vind je de keuzemogelijkheid 'buitengewone vakantiehuizen'.

Bovendien kun je ook zoeken op specifieke soorten bijzondere vakantiehuizen. Bijvoorbeeld architectonische- en designhuizen, huizen die ouder zijn dan 100 jaar, huizen in molens/kastelen en vakantiehuizen aan zee (=strandhuizen).

Conclusie

Op het vakantiehuizenportaal van TUI vind je een enorm en divers aanbod aan vakantiehuizen in Spanje die variëren van heel eenvoudige tot luxe vakantiehuizen. Met de nadruk echter op vrij eenvoudige huizen en  appartementen. 

Via ‘meer kenmerken’ en ‘speciale objecten’ kun je uitgebreid filteren en een geschikt vakantiehuis voor jouw Spanje vakantie vinden.

Ook interessant
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer