Travel4Learning - al reizend Spaans leren

Travel4Learning is een reisorganisatie, die interactieve taalvakanties naar Spanje organiseert. Voor gezinnen, scholen, jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen. Taalreizen waarbij je actief Spaans oefent én meer over de Spaanse cultuur leert.

Een actieve vakantie bij reisorganisatie Travel4Learning

Ik ben voor je op onderzoek uitgegaan. En vertel je hier meer over de Baskische reisorganisatie. En de soorten taalreizen naar Spanje die zij aanbiedt.

Familiebedrijf met hart voor de zaak

Jose, Marta en Lidia van Spaanse reisorganisatie Travel4Learning

Travel4Learning wordt gerund door drie personen: Jose Miguel Alava, Marta Alava en Lidia Martinez. De eerste twee zijn broer en zus.

Vanuit de stad Santander in Noord Spanje organiseert het familiebedrijf al jarenlang vol passie taalreizen voor jong en oud. Waarbij de nadruk ligt op onderdompeling in de Spaanse cultuur. 

Want de Spaanse cultuur leer je niet in de klas. Hiervoor moet je het Spaanse leven van dichtbij meemaken. Door er op uit te trekken. En te verblijven bij Spaanse families.

De kleine reisorganisatie biedt talrijke soorten interactieve taalreizen naar Spanje aan. Die aan ieders persoonlijke wensen aangepast kunnen worden.

Voor wie zijn de interactieve taalvakanties Spaans bedoeld?

Een sportkamp voor kinderen met Travel4Learning

Nou, zo een beetje voor iedereen die op een leuke, interactieve manier Spaans wil leren in Spanje!

Voor gezinnen organiseert Travel4Learning familie vakanties. Waarbij de kinderen overdag naar een zomerkamp met Spaanse kinderen gaan, terwijl de ouders de omgeving verkennen of Spaanse les volgen.

Voor jongeren biedt de Cantabrische reisorganisatie culturele schoolreizen en diverse sportkampen aan. Maar ook “normale” taalcursussen met een groot aanbod aan culturele uitstapjes.

Volwassenen kunnen tenslotte kiezen uit talrijke linguïstische cultuurreizen (themareizen en stedentrips). Of kunnen gaan voor een “normale” taalcursus met culturele uitstapjes.

Het aanbod van Travel4Learning

Spaanse les aan de Universidad Internacional Menéndez Pelayo in Santander (Cantabrië)

De meeste interactieve taalreizen die het familiebedrijf aanbiedt zijn groepsreizen voor 10 of meer personen. Die super zijn voor Middelbare scholieren, studenten van een toeristische opleiding of opleiding Spaans. Of voor volwassenen die Spaanse les in Nederland krijgen.

Maar ook als je alleen, met een paar man of met je gezin op een leuke manier Spaans wilt leren in Spanje, kunnen Jose, Marta en Lidia je verder helpen.

Voor de duidelijkheid heb ik het aanbod van Travel4Learning opgesplitst in groepsreizen en individuele reizen. Die ik beneden heel kort beschrijf.

Groepsreizen

Een interactieve taalvakantie Noord Spanje met Travel4Learning

1. Stedentrips

De in Santander gevestigde reisorganisatie organiseert stedentrips naar de volgende steden in Spanje: Santander, Santiago de Compostela, Bilbao, Gijón, Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Granada en Córdoba.

Het zijn stuk voor stuk prachtige stedentrips. Waarbij ik vooral Travel4Learning's stedenreis naar Santander, Bilbao en Gijon warm aanbeveel. Waarom? Omdat Jose, Marta en Lidia in deze streek zijn opgegroeid en er dus alles van af weten!

2. Een cultuurreis naar Asturië

Samen met je Spaanstalige begeleider gaat jouw groep op verkenning in de Noord Spaanse autonome regio Asturië. Terwijl je geniet van de natuur in de Picos de Europa en rond de Covadonga meren en plaatsen als Potes, Ribadesella en Gijón leert kennen, oefen je ook nog eens Spaans! Met je begeleider. En met de lokale bevolking onderweg.

3. Een wandelreis naar Santiago de Compostela

Bij de themareis Camino de Santiago van Travel4Learning geniet je in de eerste plaats van een prachtige natuurlijke omgeving. Die gesierd wordt met idyllische dorpen en stadjes en eeuwenoude monumenten. 

Tijdens de 8-daagse wandelreis door Galicië, -die begint in Sarria en eindigt in Spanje’s bekendste bedevaartsplaats Santiago de Compostela-, geeft je Spaanse begeleider bovendien uitgebreide uitleg. En kun je je Spaanse kennis weer goed in praktijk brengen. 

4. Een agrarische reis naar omgeving Valencia

Tijdens de themareis Hortícola Valencia van Travel4Learning bezoek je de agrarische omgeving van Valencia. Een vruchtbare omgeving, waarin rijst wordt verbouwd en vele sinaasappelbomen groeien. 

Je leert meer over irrigatie-methodes in een agrarisch onderzoekscentrum en neem. Brengt een bezoek aan de internationale haven van Valencia. En neemt een kijkje achter de schermen bij bedrijven die sinaasappels verwerken tot vruchtensap.

Individuele reizen

Sportkamp voor jongeren bij Travel4Leraning

1. Sportkampen voor jongeren

Voor jongeren van 10 t/m 16 jaar organiseert Travel4Learning diverse sportkampen. Waarbij ze samen met Spaanse jongeren voetballen, tennissen, surfen, mountainbiken of wandelen. Geef aan aan welke sport(en) jouw kind de voorkeur geeft. Dan kijken Jose, Marta en Lidia welk sportkamp het beste bij jouw zoon/dochter past.

Wilt je kind ook nog Spaanse les hebben? Laat dit dan ook even weten. Want het is ook mogelijk om 's ochtends Spaanse les te krijgen en 's middags te sporten.

2. Familie vakanties

Een heel bijzondere taalvakantie vind ik zelf de familie vakanties. Je gaat dan met het gezin samen op vakantie naar Noord Spanje.

Maar overdag gaan de kinderen samen met Spaanse kinderen naar een zomerkamp (bijvoorbeeld een sportkamp, zeilkamp, zwemkamp of muziekkamp). Er zijn zomerkampen voor kinderen van 3 t/m 16 jaar.

Afhankelijk van het soort sportkamp is dit alleen 's ochtends (9.30-14 uur), de hele dag (9.30-17.30 uur) of alleen 's middags (16.30-20.30 uur).

De ouders verkennen in de tussentijd de omgeving, gaan zelf naar Spaanse les of genieten heerlijk van hun vrije tijd.

Deze taalvakantie raad ik alleen aan voor gezinnen waarbij de kinderen al wat Spaans spreken.

3. Talencursus met culturele uitstapjes

Tenslotte verzorgt de Baskische reisorganisatie nog “normale” korte of lange taalcursussen met een groot aanbod aan culturele uitstapjes. Voor zowel jongeren als volwassenen.

Accommodatie-mogelijkheden

Sommige reizigers overnachten tijdens een taalreis naar Spanje het liefst bij een Spaanse familie thuis, om zo het Spaanse leven van dichtbij mee te maken. En nog intensiever Spaans te oefenen.

Anderen willen zich graag terug kunnen trekken in hun eigen hotelkamer, appartement of huis.

Het Travel4Learning-team springt hier op in. En kan accommodatie regelen bij een Spaanse familie, op een campus, in een hotel of in een appartement. Dit geldt voor alle bovengenoemde taalvakanties die de Baskische reisorganisatie aanbiedt.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over een van de bovengenoemde interactieve taalvakanties van Travel4Learning? Of ben je geïnteresseerd in een op maat gemaakte taalreis naar Spanje?

Vul dan onderstaand contactformulier in (in het Engels). Dan nemen Jose, Marta of Lidia zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug van Travel4Learning naar Vakantie Noord Spanje
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord Spanje)

  Oct 09, 18 11:03 AM

  Informatie over dierenopvangcentrum Basondo in Baskenland (Noord Spanje): dieren, openingstijden, bereikbaarheid en meer.

  Lees meer

 2. Spanje reizen van VakantieXperts

  Oct 03, 18 02:44 PM

  Hier vind je alle Spanje reizen van VakantieXperts bij elkaar: autorondreizen, busreizen en cruises.

  Lees meer

 3. Winter in Madrid – meeslepende historische roman over Spanje in WOII

  Oct 02, 18 05:00 AM

  Wil je meer te weten komen over het leven in Madrid tijdens de Tweede Wereld Oorlog? Dan is de historische roman 'Winter in Madrid' van C.J. Sansom een absolute must…

  Lees meer