Spanje vakanties naar het echte Spanje

Spanje vakanties zijn voor velen goedkope zonvakanties naar een Spaanse Costa, met verblijf in een groot en onpersoonlijk hotel. Spanje is echter nog zo veel meer! Dit ervaar ik iedere keer weer als ik in dit Mediterrane land ben. Toen ik als student in Granada woonde, toen ik met mijn gezin in Madrid woonde en tijdens de vele bezoeken aan Spanje nadat we er in 2012 uit vertrokken zijn. Ik heb Spanje leren kennen als een afwisselend land, met prachtige uitgestrekte bergachtige binnenlanden. Waarin eeuwenoude kastelen, pittoreske dorpjes en gezellige stadjes liggen. Die een schat aan historische rijkdommen herbergen en bewoond worden door een hartelijke, behulpzame en temperamentvolle bevolking. Dít Spanje wil ik met je delen. Deze website staat boordevol inspiratie voor Spanje vakanties naar het echte Spanje. Ik hoop dat jij er net zoveel van geniet als ik!

Ria

Vakantiebestemmingen in Spanje

Wat zijn er veel verschillende vakantiebestemmingen in Spanje! De meeste bekende Spaanse vakantiebestemming is Andalusië, in Zuid-Spanje, waar veel toeristen ook naartoe trekken om te overwinteren. Hier liggen onder meer de Costa del Sol. de Moorse steden Granada, Córdoba en Sevilla en de idyllische witte dorpen van Andalusië. Andere bekende bestemmingen voor een Spanje vakantie zijn de steden Barcelona en Madrid. En dan zijn er natuurlijk nog de Spaanse eilanden: de Canarische eilanden en de Balearen. Geweldige bestemmingen voor niet alleen een zonvakantie, maar ook een wandelvakantie of een fietsvakantie. Een stuk minder bekend is het Groene Noorden van Spanje, waar bijvoorbeeld de Camino de Santiago doorheen loopt. En waarin onder meer de Spaanse steden Bilbao, Santander en San Sebastián liggen. En dan is er nog het nóg onbekendere Midden-Spanje, met bijvoorbeeld hoofdstad Madrid, de werelderfgoedsteden Toledo, Ávila en Segovia, het land van Don Quijote en het bekende Spaanse wijngebied La Rioja. Om de vakantiebestemmingen te groeperen, heb ik Spanje heel grof ingedeeld in vier gebieden. En van Barcelona en Madrid heb ik een aparte bestemming gemaakt:

 • Vakantie Noord-Spanje
 • Vakantie Zuid-Spanje
 • Vakantie Midden-Spanje
 • Vakantie Spaanse Eilanden
 • Vakantie Madrid
 • Vakantie Barcelona

Soorten Spanje vakanties

Een van de redenen waarom ik zoveel van Spanje hou, is dat er zo veel verschillende soorten Spanje vakanties mogelijk zijn! Iedereen weet dat het Zuid-Europese land een geweldige bestemming voor een zonvakantie is. Je kunt er echter ook fantastisch wandelen of fietsen. Daarnaast kun je er geweldig paardrijden, vogels kijken, duiken, klimmen, kajakken en meer. Mogelijkheden te over dus voor een actieve vakantie naar Spanje. Verder zijn er door het hele land sporen van een avontuurlijk verleden te proeven en zien, wat het land ideaal maakt voor cultuurvakanties. En twijfel je nog of je goed met je gezin op vakantie naar Spanje kunt gaan? Nergens voor nodig! Ik verzeker je dat er vele kindvriendelijke vakanties naar Spanje mogelijk zijn. Ik heb de verschillende mogelijkheden van Spanje reizen opgedeeld in drie soorten Spanje vakanties:

 • Zonvakantie Spanje
 • Cultuurvakantie Spanje
 • Actieve vakantie Spanje
 • Kindervakantie Spanje

Vakantiewoningen in Spanje

Er zijn veel verschillende soorten vakantiewoningen in Spanje die je op je eigen manier het echte Spanje doen beleven. Kampeerliefhebbers kunnen terecht op kleine campings. En voor degenen die luxer willen kamperen zijn er talrijke glamping mogelijkheden. Daarnaast kun je natuurlijk verblijven in sfeervolle vakantiehuizen, villa's en B&B's, die gebouwd zijn in de typische stijl van een bepaald gebied en die liggen op bijzondere plekken in Spanje. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om te logeren in kleine charmante hotels, die eveneens op bijzondere plaatsen in Spanje gelegen zijn en die gevestigd zijn in bijvoorbeeld oude boerderijen, molens, kastelen of paleizen. Bijvoorbeeld in Parador hotels of in Rusticae hotels. Er is dus werkelijk voor iedere smaak en ieder budget een passende accommodatie te vinden. De vakantiewoningen in Spanje heb ik onderverdeeld in:

 • Kleine charmante hotels in Spanje
 • Vakantiehuizen en villa's in Spanje
 • Kleine campings en glamping in Spanje

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer