De mooiste treinreizen ter wereld volgens Lonely Planet

Hou je ervan om per trein een nieuwe omgeving te verkennen, binnenlanden te doorkruisen en door authentieke dorpjes te reizen? Dan is het boek Mooiste treinreizen van Lonely Planet iets voor jou! Het boek vermeld de 60 meest bijzondere treinreizen ter wereld.

Ben je benieuwd wat volgens Lonely Planet de mooiste treinreis door Spanje is? Lees dan snel verder!

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Treinreis Noord Spanje over Europa's langste smalspoorbaan 

De mooiste treinreis door Spanje is volgens Lonely Planet de treinreis door Noord Spanje met FEVE. FEVE is een afkorting voor ‘Ferrocarriles de Vía Estrecha’, oftewel smalspoorlijn: met sporen van slechts 1 meter breed. 

De smalspoorlijn in Noord Spanje is een lokale spoorlijn met meer dan 100 haltes. Die voert van Bilbao in Baskenland naar Ferrol in Galicië. Een traject dat 650 km lang is. En je meeneemt door het Groene Spanje met zijn grillige kusten, ruwe bergen, groene binnenland en eeuwenoude plaatsen.

FEVE treinreis door Noord-Spanje - mooiste treinreis door Spanje volgens Lonely Planet

Comfortabele lokale trein

Lonely Planet boek Mooiste treinreizen

Ik zei het al: de FEVE treinreis door Noord Spanje is een rondreis met een lokale trein. De trein heeft comfortabele stoelen, maar er zijn geen bedden en er is ook geen restauratiewagen.

Je dient dus je eigen eten mee te nemen in de trein of te eten in plaats waar je met de trein langskomt. En slapen doe je ook in hotels ed. die aan de route liggen.

Hoe lang deze treinvakantie in Noord Spanje precies duurt, ligt helemaal aan jou: aan hoe vaak en hoe lang je tussendoor uitstapt. Maar wil je een rustige vakantie hebben, trek er dan een week voor uit.

Praktische info in Mooiste treinreizen boek

In Lonely Planet’s boek Mooiste treinreizen vind je korte informatie over  de hoogtepunten waar de route je langs voert (Bilbao, Santander, Picos de Europa, Oviedo en meer). En een paar gastronomische en wandeltips. 

Verder lees je er praktische informatie over de FEVE trein, de frequentie van de treinen, het kopen van kaartjes en aanbevolen reisperiode.

Boek Mooiste treinreizen bestellen

Wil jij thuis op je gemak kunnen proeven aan de 60 mooiste treinreizen ter wereld? Je kunt het boek Mooiste Treinreizen van Lonely Planet makkelijk, veilig en snel online kopen via Bol.com.

Andere mooie treinvakanties in Spanje

De FEVE treinreis door Noord Spanje, die volgens Lonely Planet’s boek Mooiste treinreizen de mooiste treinreis door Spanje is, is zeker niet de enige mooie treinvakantie in Spanje. 

Wil je weten welke treinvakanties in Spanje mogelijk zijn? Lees dan mijn pagina Een treinvakantie door Spanje – ontspannen en anders.
Nieuwe pagina's

 1. Een stedentrip Zaragoza (Aragón) – geschiedenis, kunst en winkelen

  Apr 14, 21 05:34 AM

  Maak een stedentrip naar Zaragoza in Aragón (M-Spanje)! De stad aan de Ebro heeft een prachtige oude binnenstad, mooie kunstmusea, winkels, restaurants e.m.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 3. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer