Equipo Voetbalreizen – makkelijk te boeken voetbalreizen naar Spanje

Zoek je een voetbalreis naar Spanje, waarbij voetbalticket, vliegticket en hotel voor je geregeld zijn? Kijk dan zeker eens naar de voetbalreizen van Equipo Voetbalreizen! 

Ik heb voor je uitgezocht naar welke Spaanse steden en Spaanse clubs deze Nederlandse reisorganisatie reizen organiseert, hoe de duidelijke en eenvoudige website werkt en meer.

Een georganiseerde voetbalreis van de Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen

Voetbalreizen naar 4 steden in Spanje

Equipo Voetbalreizen organiseert voetbalreizen naar Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia. Naar voetbalwedstrijden van FC Barcelona, Espanyol (Barcelona), Atlético Madrid, Real Madrid, Sevilla FC, Real Betis (Sevilla) en Valencia CF.

Rond 23 juli wordt in Spanje ieder jaar het speelschema van het komende seizoen (van de Copa del Rey, Eerste Divisie en de Spaanse Supercup) bekendgemaakt. Eén of twee dagen erna kun je via Equipo Voetbalreizen al een reis naar een van de voetbalwedstrijden van bovengenoemde voetbalclubs in Spanje boeken.

Prijzen op Equipo Voetbalreizen

De prijzen op de Nederlandstalige website van Equipo Voetbalreizen, die gebaseerd zijn op een 2-daagse of 3-daagse reis met 1 of 2 overnachtingen, zijn inclusief voetbalticket en hotel óf voetbalticket, hotel en vliegticket. En gaan uit van de goedkoopste vlucht, zitplaats in het voetbalstadion en hotel. 

Afhankelijk van de vlucht, de zitplaats en het hotel die je kiest, wordt de definitieve prijs berekend. 

De prijzen zijn overigens prijzen per persoon.

Stap voor stap voetbalreis samenstellen

Wat ik werkelijk goed vind aan de website van Equipo Voetbalreizen is, is de manier waarop je stap voor stap en in het Nederlands je eigen voetbalreis samenstelt:

 1. Eerst geef je je voorkeuren aan en kies je of je een voetbalticket+hotel of een vlucht+voetbalticket+hotel wilt boeken. 
 2. Vervolgens kies je het vliegveld van waaruit je wilt vertrekken (je kunt kiezen uit vliegvelden in Nederland, België en Duitsland), het aantal personen waarmee je op vakantie gaat en het aantal kamers dat je wenst te boeken. In deze stap kun je ook de datum van de heen- of terugreis aanpassen als je langer wilt blijven.
 3. Daarna kies je je zitplaats in het voetbalstadion. Dit doe je aan de hand van een duidelijk plaatje met categorieën en de eventuele meerprijs per persoon.
 4. De vierde stap is, dat je een hotel kiest. Je kunt hierbij aangeven of het ontbijt wel of niet inbegrepen dient te zijn. En wat de maximale afstand tot het stadion dient te zijn. 
 5. Als vijfde kies je je heen- en terugvlucht.
 6. Je hebt nu je voetbalarrangement samengesteld en gaat verder naar de volgende stap: het invullen van de persoonsgegevens van de hoofdboeker en de andere reisdeelnemer(s). En het eventueel afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.
 7. In de laatste stap kies je vervolgens je betaalmethode: Ideal, Mastercard, Visa of American Express.

Betaling voetbalreis Equipo Voetbalreizen

Bij het online bestellen van je voetbalreis naar Spanje op de website van Equipo Voetbalreizen dien je een aanbetaling van 50% van de totale reissom te doen. En uiterlijk 6 weken voor aanvang van de voetbalreis dient de restbetaling in het bezit van Equipo Voetbalreizen te zijn. 

Boek je 6 weken of minder voordat je naar Spanje vertrekt, dan moet je het volledige bedrag in één keer betalen.

Enige minpunt

Het enige minpunt dat ik op de website van Equipo Voetbalreizen heb gevonden is, dat bij het kiezen van je heen- en terugvlucht in stap 5 niet aan kunt geven als je alleen directe vluchten wilt zien. En dat je geen alternatieve vliegvelden met directe vluchten te zien krijgt.

Krijg je bij een vliegveld van vertrek een overstap te zien, dan dien je terug naar de eerste stap te gaan om hier een ander vliegveld te kiezen. En proberen of er vanaf dit vliegveld wel directe vluchten zijn.

Equipo Voetbalreizen geeft echter aan dat zij zich van dit euvel bewust zijn en dat zij er hard aan werken om dit te verhelpen.

Het gezicht achter Equipo Voetbalreizen

Equipo Voetbalreizen is in 1999 opgericht door Tido Jansen, onder de naam Voetbalreizenonline. En heeft al bijna 20 jaar ervaring in het organiseren van voetbalreizen voor Nederlands publiek

In 2017 is de gespecialiseerde reisorganisatie overgenomen door Eventstravel. En is de naam veranderd van Voetbalreizenonline naar Equipo Voetbalreizen. 

Een team van ongeveer 10 mensen staat tegenwoordig voor je klaar om tegen een zo laag mogelijke prijs een op maat gemaakte voetbalreis naar Spanje of een ander land in Europa voor je te maken.

Makkelijk en overzichtelijk met veel mogelijkheden

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de website van Equipo Voetbalreizen makkelijk en overzichtelijk vind. Natuurlijk omdat de site in het Nederlands is. Maar vooral ook omdat je er stap voor stap je eigen geheel verzorgde voetbalreis naar Spanje kunt samenstellen.

Bovendien kun je bij Equipo Voetbalreizen niet alleen kiezen uit wedstrijden van Spanje's bekendste voetbalclubs Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona, maar ook uit wedstrijden van Espanyol, Sevilla FC, Real Betis en Valencia CF.

Interesse?

Heb je interesse in een van de voetbalreizen naar Spanje van deze gespecialiseerde Nederlandse reisorganisatie? Ga dan naar de website van Equipo Voetbalreizen en stel jouw eigen voetbalreis naar Spanje samen. Veel plezier!!

Tip: Combineer met stedentrip!

Combineer je voetbalreis naar Spanje met een stedentrip Spanje! Als je dan toch al voor een voetbalwedstrijd in Barcelona, Madrid, Sevilla of Valencia bent, ga dan ook op verkenning in deze prachtige Spaanse steden. Ze zijn alle vier een bezoek meer dan waard!

Je kunt bijvoorbeeld op eigen houtje door een stad struinen, een fiets huren of een leuke wandel- of fietstour met Nederlandse gids boeken. In Madrid kun je zelfs vóór de voetbalwedstrijd het stadion van Real Madrid of Atlético Madrid bezoeken. Meer informatie over dit alles vind je op de specifieke vakantie pagina's op deze website:

O ja, denk je er in dit geval aan om Via Equipo Voetbalreizen de datum van je heen- en of terugreis aan te passen (bij stap 2)? Het aantal hotelovernachtingen wordt dan automatisch ook aangepast.


Keer terug van Equipo Voetbalreizen naar Actieve Vakantie Spanje
Keer terug naar startpagina Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer