Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid

Na een wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid kan ik zonder meer zeggen: ben je op zoek naar een goede wijnproeverij in Madrid, ga dan naar El Brabantino! 

Brabander Jean Pierre laat je heerlijke wijnen proeven. En vertelt op ontspannen wijze over de verschillende Spaanse wijnen. Een topper!

Spaanse kwaliteitswijnen proeven en kopen bij El Brabantino in Madrid

Heerlijke Spaanse wijnen

Als we bij El Brabantino in het centrum van Madrid aankomen, staat Jean Pierre al op ons te wachten. Op de witte tafel staan een aantal flessen wijn klaar: een witte verdejo wijn uit Medina del Campo in Midden Spanje, een rode wijn uit Cariñena in Noordoost Spanje, een ecologische rode wijn uit Jumilla in Zuidoost Spanje en een rode wijn uit regio Madrid. Het zijn stuk voor stuk verrassende wijnen, met ieder hun eigen unieke smaak.

Goede Spaanse wijnen bij wijnproeverij El Brabantino in Madrid

De klap op de vuurpijl is echter de Pintia die we aan het einde van de wijnproeverij krijgen. Een Spaanse topwijn van het bekende wijnhuis Vega Sicilia in Midden Spanje.

Uitgebreide info over wijnen in Spanje

Jean Pierre van El Brabantino weet op een leuke, ontspannen manier veel te vertellen over wijn in het algemeen en Spaanse wijnen in het bijzonder. Hij laat ons kijken, ruiken en proeven. Geeft uitleg aan de hand van duidelijke plaatjes. En vertelt leuke anekdotes over hoe hij een bepaald wijnhuis in Spanje heeft gevonden. Of over de rondleiding die hij in een ander Spaans wijnhuis heeft gehad.

Wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid (Spanje)

Aangezien ik met Spaanse vrienden ben gekomen, geeft Jean Pierre de wijnproeverij in het Spaans. Maar het is voor hem ook geen probleem om de proeverij in het Nederlands of het Engels te houden.

Tapas ter afsluiting

Wat ik erg bijzonder vind, is dat we tijdens het wijnproeven geen kaas of ham als tapas krijgen. Om de smaak tussen twee wijnen te zuiveren , staan er alleen wat soepstengeltjes op tafel. Dit doet Jean Pierre bewust. Omdat je op deze manier het zuiverste de wijnen proeft.

Lekkere tapas ter afsluiting van de wijnproeverij bij El Brabantino

Aan het einde van de wijnproeverij in Madrid komen er echter uitgebreid tapas op tafel. Waar we samen met de overheerlijke Pintia wijn heerlijk van genieten. Super!

Het gezicht achter El Brabantino

Samen met zijn Spaanse vriendin woont Jean Pierre alweer 12 jaar in Madrid. In eerste instantie gaat hij aan de slag bij IBM. Maar in zijn vrije tijd is hij grote gastronomische en wijnliefhebber.

Tijdens zijn vele ontdekkingsreizen door Spanje ontdekt hij wijnhuizen met vele spannende, onbekende Spaanse wijnen. En als hobby volgt hij talrijke cursussen over wijnproeven.

Brabander Jean Pierre verzorgt uitstekende Nederlandstalige wijnproeverijen in Madrid

Stilletjes aan ontstaat het idee bij Jean Pierre en een vriend om van hun hobby hun werk te maken. Zij willen een wijnwinkel openen in Madrid. En wijnproeverijen organiseren.

Dan krijgen ze de kans om een winkel in de La Latina wijk over te nemen. En openen El Brabantino. Oftewel de Brabander. Naar de Nederlandse provincie waar de twee heren geboren en getogen zijn.

Gelegen in centrum Madrid

El Brabantino ligt in een rustig straatje in het centrum van Madrid. Midden in de populaire La Latina wijk. Op korte loopafstand van de Metro stations La Latina, Tirso de Molina en Lavapie. En op slechts 5 minuten lopen van Cibeles.

Excursie naar bodega buiten Madrid

Jean Pierre organiseert overigens ook een excursie naar een bodega in de buurt van Madrid. Waarbij hij je meeneemt naar een kleine bodega. Voor een rondleiding en natuurlijk een wijnproeverij.

En hij werkt aan nog meer wijnreizen…. in de omgeving van Madrid, maar ook in Andalusië. Wordt vervolgd…

Online wijnwinkel

Aanvankelijk wordt het pand van El Brabantino in Madrid echt als winkel gebruikt. Waar ook wijnproeverijen gegeven worden.

De wijnverkoop verschuift echter steeds meer naar de online verkoop en zelfs export van de Spaanse kwaliteitswijnen. Naar Nederland en België. El Brabantino is zelfs begonnen met de verkoop van wijnen onder eigen naam (te koop via weknowvino.nl).

Het pand in Madrid wordt nu gebruikt voor de wijnproeverijen. En als opslagplaats voor de wijnen die de heren online verkopen. Maar wil je naar aanleiding van een wijnproeverij direct een fles wijn bij El Brabantino kopen, dan kan dat natuurlijk nog steeds. 

Conclusie

Na vier uur (!) nemen we zeer tevreden afscheid van Jean Pierre. We hebben genoten van overheerlijke Spaanse wijnen. En van de verhalen van Jean Pierre. Een gezellige man met grote vakkennis. Over wijnen en wijnproeven in het algemeen. En over Spaanse wijnen en hun bodegas in het bijzonder.

We zijn het alle vier er over eens: de wijnproeverijen bij El Brabantino in Madrid zijn een absolute aanrader! Ben je op vakantie in Madrid en hou je van wijn, dan mag een wijnproeverij bij De Brabander niet ontbreken!

Meer weten?

Wil je meer weten over een wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid? Vul dan onderstaand contactformulier in (kan gewoon in het Nederlands). Dan neemt Jean Pierre zo spoedig mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug van El Brabantino naar vakantie Madrid
Keer terug naar Spanje voor JouMadrid gids met mijn favoriete plekken in Madrid (te koop via Favoroute)

Nieuwe pagina's

 1. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord Spanje)

  Oct 09, 18 11:03 AM

  Informatie over dierenopvangcentrum Basondo in Baskenland (Noord Spanje): dieren, openingstijden, bereikbaarheid en meer.

  Lees meer

 2. Spanje reizen van VakantieXperts

  Oct 03, 18 02:44 PM

  Hier vind je alle Spanje reizen van VakantieXperts bij elkaar: autorondreizen, busreizen en cruises.

  Lees meer

 3. Winter in Madrid – meeslepende historische roman over Spanje in WOII

  Oct 02, 18 05:00 AM

  Wil je meer te weten komen over het leven in Madrid tijdens de Tweede Wereld Oorlog? Dan is de historische roman 'Winter in Madrid' van C.J. Sansom een absolute must…

  Lees meer