Bijzondere eetplekken in gastronomisch paradijs Girona (Catalonië)

De historische stad Girona in het binnenland van Catalonië is niet alleen een goede bestemming voor cultuur- en architectuurliefhebbers. Ook wie van lekker en innovatief eten houdt, zit goed in deze stad aan de Onyar rivier. 

Wist je bijvoorbeeld dat talrijke restaurants in Girona een moderne, innovatieve keuken hebben? En dat twee restaurants in deze stad Michelin restaurants zijn? 

Ontdek hier welke bijzondere eetplekken Girona rijk is...

Gerecht in sterrenrestaurant El Celler de Can Roca - een bijzondere eetplek in Girona (Catalonië)

Sterrenrestaurant El Celler de Can Roca

Restaurant El Celler de Can Roca is een haute cuisine restaurant in Girona met drie Michelin sterren. Dat in 2013 op nummer één stond van ‘s werelds 50 beste restaurants.

Deze bijzondere eetplek in Girona wordt gerund door de drie broers Joan (chef-kok), Jordi (meester in toetjes) en Josep (de wijnexpert). Die als kind mee hebben geholpen in het wegrestaurant van hun ouders en vervolgens alle drie naar de hotelschool zijn gegaan.

Tegenwoordig nemen de drie broers in hun eigen restaurant aan de Can Sunyer 48 gasten mee op avontuur door de moderne Gironese keuken.

Samen met zijn vrouw heeft Jordi overigens ook een jjszaak in Girona: Rocambolesc.

Sterrenrestaurant Massana

Restaurant Massana is met één Michelin ster het tweede sterrenrestaurant dat Girona telt. Het restaurant wordt al 25 jaar liefdevol gerund door chef-kok Pere Massana en zijn vrouw Ana Roger.

Ook Pere Massana heeft als kind meegeholpen in de zaak van zijn ouders, in dit geval een cateringbedrijf, en is als volwassene samen met zijn vrouw zijn eigen haute cuisine restaurant in Girona begonnen. Aan de can Bonastruc de Porta 10.

Andere haute cuisine restaurants Girona

Naast deze twee sterrenrestaurants in Girona zijn er in deze gezellige stad in het binnenland van Catalonië nog andere restaurants te vinden die moderne en innovatieve gerechten serveren. Bijvoorbeeld Divinum, Nu en El Cul de Món.

Gastronomische week Girona

Lijkt het je wat om de moderne en innovatieve keuken van de stad Girona te proeven? Kom dan in de derde of vierde week van april naar de Setmana Gastronomica Gironina, oftewel de Gastronomische week van Girona. Tijdens deze week promoten restaurants in Girona via special menu’s de lokale keuken van Girona.

Wil je weten wanneer de gastronomische week in Girona precies plaatsvindt, neem dan contact op met het toerisme bureau van Girona.

Gastronomische cultuurvakantie

Maar de rest van het jaar kun je natuurlijk ook deze bijzondere plekken in Girona uitproberen. Verken dan ook meteen de rest van deze betoverende stad in het noordoosten van Spanje.

Lees van tevoren wat je kunt zien en doen in Girona.

Op Booking.com vind je overigens een uitgebreid overzicht van hotels, B&B's en appartementen in Girona.
Nieuwe pagina's

 1. Ukulandia –creatieve vakanties bij Nederlanders in Sierra de Grazalema

  Mar 14, 19 05:59 AM

  Informatie over en aanbod van creatieve vakanties bij Ukulandia, in de Sierra de Grazalema in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië, Zuid Spanje).

  Lees meer

 2. Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

  Feb 26, 19 08:43 AM

  Casa Lo Es - vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse in de bergen van Valencia voor rustzoekers en natuurliefhebbers | te huur voor korte en lange periodes | plek voor creatieve en ontspanvakanties i…

  Lees meer

 3. De 10 mooiste nieuwe ontdekkingen in Spanje van Eliza was Here

  Feb 26, 19 07:00 AM

  Kleinschalige hotels en vakantiehuizen weg van het massatoerisme in Andalusië en Catalonië en op de Balearen.

  Lees meer