Rurale vakantiehuizen van La Casita in Zuid Spanje – rust, comfort en zwembad

De vakantiehuizen van La Casita in het heuvelachtige binnenland ten westen van de stad Malaga in Zuid Spanje hebben mijn hart gestolen. Het zijn rurale villa’s met zwembad. Die net buiten een klein dorp liggen. Hier proef ik het échte Andalusië. En kom ik tot rust. Het hele jaar door.

Comfortabele, landelijk gelegen vakantiehuizen van La Casita in Andalusië, Zuid Spanje

Wil je weg van het massatoerisme aan de Costa del Sol in Zuid Spanje? Lees dan snel meer over de rurale vakantiehuizen van La Casita!

Weg van het massatoerisme

Wij vinden het heerlijk om onze Andalusië vakanties in een dorpje of midden in de natuur door te brengen. En het massatoerisme te ontwijken. De vakantiehuizen van La Casita zijn daarom een schot in de roos voor ons. Ze zijn rustig gelegen, in het heuvelachtige binnenland van de provincie Malaga, ten westen van de stad Malaga.

Bovendien liggen ze allemaal slechts een paar kilometer buiten een gezellig Andalusisch dorpje. En op 30 tot 60 minuten rijden van vliegveld Malaga en de stranden aan de Costa del Sol.

Comfortabele vakantiehuizen met zwembad

De landelijk gelegen vakantiehuizen van La Casita in Zuid Spanje beschikken bovendien allemaal over een zwembad! De vrijstaande villa's hebben een privé zwembad. En de bungalows en appartement op de kleine vakantieparken van La Casita een gemeenschappelijk zwembad.

De rurale vakantiehuizen van La Casita in het binnenland van Andalusië hebben allemaal een zwembad

Daarnaast zijn de vakantiehuizen van La Casita van alle gemakken voorzien: grote en goede bedden, airconditioning, verwarming, een wasmachine, Wi-Fi ed. En een Nederlandse beheerder zorgt er voor dat de vakantiewoningen in Zuid Spanje goed onderhouden blijven. En gasten goed verzorgd worden.

Vrijstaande villa’s en kleine vakantieparken

De ruim 40 rustig gelegen vakantiehuizen van La Casita in het binnenland van Andalusië bestaan enerzijds uit een twintigtal vrijstaande villa’s met eigen zwembad op een groot stuk grond. En anderzijds uit bungalows en appartementen in twee kleine vakantieparken: La Granja de Antonio en Finca el Moralejo.

Het wordt wat veel om alle vakantiehuizen van La Casita hier met naam te noemen, dus ik heb een overzicht voor je gemaakt van mijn favoriete privé villa's. En van de soorten accommodaties die je op beide vakantieparken aantreft.

Vakantiepark La Granja de Antonio

Het zwembad in La Casita's vakantiepark La Granja de Antonio
Het terras en restaurant van het kleine vakantiepark in het binnenland van Malaga

Het kleine vakantiepark La Granja de Antonio is een typische zuid Spaanse boerderij buiten het dorpje Alhaurin el Grande, op 30 minuten rijden van vliegveld Malaga. Waar de Nederlander Roger iedereen van harte welkom heet. Het vakantiepark in het binnenland van Andalusië beschikt over verschillende vakantiewoningen, ieder met privé terras:

TIP! Ben je voor bijvoorbeeld een bruiloft op zoek naar een kleinschalige accommodatie in Zuid Spanje voor een grote groep mensen? Je kunt La Granja de Antonio ook in zijn geheel huren.

Vakantiepark Finca el Moralejo

De burchttoren van Finca el Moralejo in de Sierra de las Nieves in Zuid Spanje
Het zwembad in La Casita's vakantiepark Finca el Moralejo

Het tweede vakantiepark is Finca El Moralejo. Een oude Spaanse burcht aan de rand van natuurgebied Sierra de las Nieves, net buiten het dorpje Alozaïna. Waar de Nederlanders Peter en Nice je met open armen ontvangen. Op het uitgestrekte terrein van de burcht bevinden zich:

TIP! Ook Finca El Moralejo kun je in zijn geheel huren.

Mijn favoriete privé villa’s

Villa El Paraiso

Hou je van zwemmen tijdens je vakantie in Zuid Spanje? Kijk dan zeker naar de warm ingerichte 6-persoons bungalow Villa el Paraíso buiten het idyllische witte bergdorpje Coín. Het zwembad lijkt wel een subtropisch zwemparadijs! Vliegveld en strand liggen op een half uur rijden…

Villa Finca Reyerta

Een van mijn andere favoriete vakantiehuizen van La Casita is de 6-persoons bungalow Finca Reyerta. Die midden in een oude olijfboomgaard in natuurgebied Sierra de las Nieves ligt, op 5 minuten rijden van het witte dorpje Alozaina. Hier kom ik tot rust!

Villa Finca Alegría

En wat een rust en ruimte straalt ook uit van villa Finca Alegría! Dit gezellige 6-persoons vakantiehuis van La Casita ligt eveneens in natuurgebied Sierra de las Nieves. Buiten het witte dorpje Tolox. En wordt omgeven door olijfbomen.

Extra's van La Casita

Een ander absoluut pluspunt van deze landelijk gelegen vakantiehuizen met zwembad ten westen van de stad Malaga vind ik de vele extra's voor alle gasten van La Casita.

Zo beschikken beide vakantieparken over onder een restaurant, Spa (met massage mogelijkheid!), speeltuin en ander vermaak voor jong en oud.

In de zomer worden er voor gasten van La Casita regelmatig Flamenco shows georganiseerd

Bovendien worden er voor alle gasten van La Casita talrijke  zomer- en winteractiviteiten georganiseerd. Ook voor gasten die in een vrijstaande villa buiten een van de vakantieparken verblijven.

In de zomermaanden worden er BBQ-, tapas- en Flamenco avonden georganiseerd. En in de winter uitstapjes naar steden en musea, wandeltochten en koffie-ochtenden.

Het gezicht achter La Casita

De vakantiehuizen van La Casita worden gerund door de Nederlander Roger Kolenbrander. Een chemicus, die in Nederland jarenlang een eigen wijnwinkel heeft gehad.

Het Spanje avontuur van Roger begint met het kopen van een vakantiehuis met groot stuk grond in het binnenland van Andalusië. Om de kosten van zijn huis in Spanje wat te dekken, begint hij het huis te verhuren. En vervolgens dat van meer en meer kennissen.

Vervolgens neemt hij eigen personeel in dienst om er zeker van te zijn dat de vakantiehuizen goed schoongemaakt en onderhouden worden. En als hij twee kleine vakantieparken in Andalusië aan het aanbod van La Casita kan toevoegen, gaat hij ook hiervoor.

Vanuit Nederland beheert Roger dan rond de 40 vakantiewoningen. Totdat hij eind 2014 zijn wijnwinkel verkoopt en naar Spanje emigreert. Vanaf dan neemt hij het dagelijkse beheer van La Granja op zich. En zijn wijnkennis? Die gebruikt hij om gasten in het restaurant van La Casita te trakteren op de beste wijnen uit Spanje, Italië en meer…

De omgeving

Witte bergdorp Istán in de Sierra de las Nieves in het binnenland van Malaga (Andalusië, Zuid Spanje)

Vanuit de vakantiehuizen van La Casita in het heuvelachtige binnenland ten westen van de stad Malaga (Andalusië, Zuid Spanje) kun je per auto, te voet, te paard of op de fiets onder meer de Sierra de las Nieves verkennen; de bekende wandelroute Caminito del Rey lopen; de bijzondere rotsformaties van Antequera bewonderen; of een bezoek brengen aan idyllische bergdorpjes als Mijas, Istán, Coín of Ojén, het bergdorp Ronda en de verrassende stad Malaga.

Verder vormen de landelijk gelegen vakantiehuizen in Zuid Spanje een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Moorse steden Granada, Cordoba en Sevilla.

En de stranden van de Costa del Sol en het vliegveld van Malaga liggen op maximaal een uur rijden.

Topper in zomer én winter

Dus of je nu in de zomer of in de winter op vakantie naar Zuid Spanje gaat. Met zijn tweeën, een groep vrienden of je gezin. Ik beveel de landelijke vakantiehuizen van La Casita warm aan. Voor een cultuurvakantie, actieve vakantie, gezinsvakantieontspanvakantie of overwinterplek in het hart van Andalusië.

Meer weten?

Heb je zin gekregen in een kleinschalige vakantie in Andalusië? Kijk voor het gehele aanbod van vakantiehuizen van La Casita in het binnenland van de provincie Malaga op de website www.lacasita.com.


Keer terug van Vakantiehuizen La Casita naar vakantie Andalusië
Keer terug naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een Vakantie in Castillië en Leon – land der kastelen

  Sep 19, 17 12:36 PM

  Doe inspiratie op voor een vakantie in Castillië en Leon in Midden Spanje - bezienswaardigheden, activiteiten, reizen en kleinschalige accommodaties

  Lees meer

 2. De Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza

  Sep 14, 17 05:15 AM

  uitgebreide informatie over de Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza: periode, vertrektijden, prijs en meer

  Lees meer

 3. Een vakantie in Sigüenza – een levendig Middeleeuws stadje in Midden Spanje

  Sep 12, 17 09:11 AM

  Uitgebreide informatie over een vakantie in Sigüenza, een levendige Middeleeuwse stad in de regio Castillië la Mancha in Midden Spanje – bezienswaardigheden, kleinschalige accommodaties en meer

  Lees meer