Benalí – een opgeknapt gehucht op een bergtop in Valencia

Ik ben sprakeloos als ik de vakantiehuizen en B&B in Benalí vind! Een piepklein dorpje op een bergtop in de Sierra de Enguera in Valencia. Dat dreigde te vervallen. Maar dat gelukkig weer is opgeknapt. En dat nu mensen welkom heet die houden van natuur en plattelandstoerisme. In één woord betoverend! Een beter voorbeeld van duurzaam toerisme in Spanje is er niet: kleinschalig en met het oog op behoud.

2-persoons kamers in B&B Benali in het binnenland van Valencia

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel meer over dit bijzondere gehucht in het binnenland van Valencia. En over de overnachtingsmogelijkheden die het biedt.

Benalí in de negentiende eeuw

Begin negentiende eeuw was Benalí en de erbij liggende grond (68 hectare) eigendom van een Spaanse graaf, Graaf Torrefiel. En bestond het gehucht uit vier huizen, een school, een kapel, een Moorse torenkamer en vier stallen.

De begane grond van de huizen deed dienst als opslag- en werkruimte. En de eerste verdieping was het woongedeelte van de families.

Benalí nu

In de twintigste eeuw woonde er niemand meer in dit minuscuul bergdorpje in het binnenland van Valencia. En raakte het meer en meer in verval.

Totdat het dorpje in 2004 door een Spanjaard die zijn hart had verloren aan dit adembenemende stukje in de Sierra de Enguera werd gekocht.

Hij wilde Benalí opknappen en beschikbaar stellen voor natuurliefhebbers. Om hen net als hijzelf te laten genieten van de stilte, bossen en adembenemende uitzichten.

De vier huizen in het opgeknapte gehucht Benalí in het binnenland van Spanje
Het kapelletje van het bijzondere gehucht Benalí in Oost Spanje
Binnenplaats waar de oorspronkelijke huizen en arbeiderswoningen in Benalí omheen gebouwd zijn

Bij de restauratiewerkzaamheden van het witte bergdorpje in het binnenland van Spanje zijn de huizen en arbeiderswoningen omgetoverd tot kleinschalige toeristenaccommodaties. Waarbij authentieke details als houten steunbalken en rustieke natuurstenen muren behouden zijn gebleven.

In 2016 heeft de Spanjaard het gehucht Benalí verkocht aan de Nederlanders Daniël en Martine. Die met hun gastvrijheid een vakantie in Benalí maken tot een onvergetelijke, pure, rustgevende ervaring.

Vakantiehuizen en B&B in Benalí

Het opgeknapte bergdorpje in de Sierra de Enguera beschikt over de volgende modern rustieke overnachtingsmogelijkheden:

 • een 2-persoons vakantiehuisje (=guesthouse) met woonkeuken en slaapkamer;
 • twee ruime 8-persoons vakantiehuizen (die ook als individuele kamers gehuurd kunnen worden, waarbij woon-/eetkamer en keuken gedeeld worden);
 • vier B&B kamers voor twee tot vier personen.
4-persoonskamer c.q. familiekamer in B&B Benali in de Sierra de Enguera
Modern rustieke inrichting van een van de 8-persoons vakantiehuizen van Benalí
2-persoons vakantiehuisje in Benalí (Valencia, Spanje)

Een rustgevende, intense ervaring

De vakantiehuizen en B&B van Benalí zijn een perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie in Spanje. En tegelijkertijd een paradijsje voor een ontspanvakantie of een kindervakantie.

Het landgoed heeft vele bospaden en vormt een natuurlijke speeltuin voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen meehelpen (met bijvoorbeeld hond uitlaten of noten en fruit plukken). En kunnen zij zich amuseren in het zwembad, de speeltuin en de gezamenlijke ruimte met spelletjes en knutselspullen.

Geniet in deze Middeleeuwse settings van de stilte en prachtige natuur om je heen. Met zijn tweetjes, een groep vrienden of je gezin. En laat je verwennen door de gastvrijheid en kookkunsten van Daniël, Martine en Steve. 

Leuke extra’s 

De vakantiehuizen en B&B in Benalí beschikken over een groot buitenzwembad, restaurant waar je heerlijk kunt eten en gezamenlijke ruimte met bibliotheekje, toeristeninformatie, gezelschapsspellen en speelgoed.

Bovendien kun je er ontspannende massages krijgen. Én yogalessen volgen.

Omgeving

De vakantiehuizen en B&B van Benalí worden omgeven door de Sierra de Enguera. Waarin je geweldig kunt wandelen en mountainbiken. Maar ook kunt zwemmen in natuurmeren. Of canyoning kunt doen. En kunt wijnproeven in een bodega in Enguera.

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie in Benalí? In de omgeving liggen talrijke Middeleeuwse plaatsen. Bijvoorbeeld het stadje Xativa. En de stad Valencia ligt op ruim een uur rijden van het bergdorpje in het achterland van de Costa Blanca.

Het dichtstbijzijnde strand vanuit Benalí is tenslotte Gandia, op ruim een uur rijden.

Boeken?

Heb jij net zo veel zin gekregen in een vakantie in Benalí als ik? Op Booking.com vind je meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van een kamer of vakantiehuis in Benalí.


Misschien ook interessant

El Acebuchal – een verlaten gehucht dat weer tot leven is gekomen
Wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Valencia


Keer terug van Vakantiehuizen B&B Benali naar Vakantie Valencia
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Tejeda Travel - kleinschalige Andalusië en Midden Spanje specialist

  Jan 15, 18 06:01 AM

  De kleine Nederlandse organisatie Tejeda Travel organiseert individuele en groepsrondreizen door Andalusië en Midden Spanje. Ook openbaar vervoer reizen!

  Lees meer

 2. Sfeervolle, mooi gelegen campings in Spanje

  Jan 12, 18 09:18 AM

  Spanje voor Jou is op zoek gegaan naar kleinschalige campings in Spanje, die liggen in een mooie omgeving…

  Lees meer

 3. Ryanair verandert op 15 januari 2018 regels voor handbagage

  Jan 11, 18 06:00 AM

  Vanaf 15 januari 2018 mag je bij Ryanair alleen nog maar kleine handbagage mee aan boord nemen! Lees wat dit betekent.

  Lees meer