Silken Gran Hotel Domine Bilbao-  verblijf in een kunstwerk!

Silken Gran Hotel Domine Bilbao ligt in Bilbao tegenover het beroemde Güggenheim museum. Als je de kans hebt, moet je hier zeker eens in verblijven.

Het 5-sterren design hotel is ontworpen door de Spaanse architect Javier Mariscal en is één groot modern kunstwerk! Een kunstwerk dat vanaf het dakterras bovendien een spectaculair uitzicht op het Güggenheim museum heeft.

Het door Javier Mariscal ontworpen trappenhuis in Silken Gran Hotel Domine Bilbao

Als ik door dit 5-sterren design hotel in Bilbao loop, heb ik het gevoel dat ik in één gigantisch modern kunstwerk ben beland.

Overal om me heen zie ik de hand van de Spaanse architect Mariscal terug, met prachtige details: In het trappenhuis dat op een slak lijkt, in de cocktailbar met pilaren die dansende benen voorstellen en met prachtige felle stoelen, en in de schilderijen van Mariscal die door het gehele hotel te zien zijn. Wat een fascinerend geheel!

Met een vleugje Philippe Starck

Een door Philippe Starck ontworpen badkamer

Dit fascinerende geheel wordt nog aangevuld met een vleugje Philippe Starck. Deze bekende Franse architect en ontwerper heeft namelijk de badkamers van Gran Hotel Domine Bilbao ontworpen.

Een moderne, strakke, functionele combi van badkuip en douche naast elkaar, op een houten vlonder. Ik was ervan onder de indruk hoe praktisch en tegelijkertijd mooi en stijlvol het bad-&douchgedeelte was!

Philippe Starck heeft overigens nog een ander kunstwerk in Bilbao op zijn naam staan. Dat is El Alhondiga: een voormalige wijnopslagplaats, die verbouwd is tot Cultureel, Sport & Ontspannings centrum met vele verschillende faciliteiten. Van bibliotheek in de kelder tot zwembad op het dak...

Diverse eet- & drinkgelegenheden

Splash&Crash bar in Gran Hotel Domine Bilbao

Het Gran Hotel Domine Bilbao hotel heeft verschillende eet- & drinkgelegenheden. Op de begane grond bevinden zich het café “Le Café Metropol” en de cocktailbar “Splash & Crash”.

Het café is de gehele dag geopend, van 8 uur ´s ochtends tot 12 uur ´s nachts. Hier kan men terecht voor snelle doch kwalitatief goede maaltijden.

De cocktailbar, - een van de meest typerende vertrekken van Mariscal in het design hotel-, gaat om 18 uur open.

Wil je genieten van de verfijnde Baskische keuken? Dan kan je terecht in Restaurant Doma, waar Martin Berasategui, -een kok met maar liefst 7 Michelin sterren-, de scepter zwaait. Via vele kleine gerechten ervaar je hier de innovatieve keuken van Baskenland.

Een Dakterras met spectaculair uitzicht

Spectaculair uitzicht op Güggenheim museum vanaf het dakterras

Je begint de dag goed, met een ontbijt op het dakterras van het design hotel. Een dakterras met spectaculair uitzicht, dat de toepasselijke naam “Buenas Vistas”, oftewel “Goede Uitzichten” draagt.

Het moderne, minimalistische dakterras biedt namelijk een ongelofelijk uitzicht op het Güggenheim museum en op de Nervión rivier. Het stijlvolle dakterras is een deel van Restaurant Doma. Dus ´s avonds kan je er dineren, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. 

Onderdeel van het Baskische Silken Hotels

Gran Hotel Domine Bilbao maakt deel uit van de Silken Hoteles groep, een Baskische hotelketen met hotels door heel Spanje.

Het design hotel in Bilbao is het eerste 5-sterren hotel van Silken Hoteles. In Madrid heeft Silken Hoteles ook een design hotel: Puerta América Madrid. Een meesterwerk dat 19 internationale top architecten en designers samenbrengt.

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid.


Keer terug van Silken Gran Hotel Bilbao naar Vakantie in Bilbao
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Meer vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland

  Feb 15, 18 06:38 AM

  Verschillende vliegtuigmaatschappij hebben voor de zomer van 2018 het aanbod van vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland uitgebreid. Lees welke.

  Lees meer

 2. Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

  Feb 01, 18 07:14 AM

  Op zoek naar een natuurvakantie in Midden Spanje? In het nationaal park Cabañeros kun je overnachten, in vakantiehuisjes of boomhutten die verscholen liggen tussen eeuwenoude Mediterrane bomen…

  Lees meer

 3. Playa Burriana – het populaire strand van Nerja

  Feb 01, 18 04:52 AM

  Playa Burriana is het populaire strand van Nerja. Lees hier waarom dit strand aan de Costa del Sol zo geliefd is bij volwassenen en kinderen.

  Lees meer