Sevilla Sights – beleef Sevilla met een Nederlandstalige Sevillaanse

Wil jij het échte Sevilla leren kennen? Ga dan mee op ontdekking met Sevilla Sights. Waar de Nederlandstalige Sevillaanse Dolores je vol enthousiasme bekende én onbekende bezienswaardigheden van Sevilla laat zien. Tijdens een korte tour. Of een interactieve taalvakantie in Sevilla.

Fietstour Sevilla met Nederlandstalige gids van Sevilla Sights

Lees snel meer over Dolores en de activiteiten die haar bedrijf aanbiedt!

Het gezicht achter Sevilla Sights

Dolores, de Nederlandstalige gids van Sevilla Sights

Dolores Rubio Jiménez is in Nederland geboren als kind van twee Sevillaanse ouders. Zij groeit op in Nederland. Maar iedere schoolvakantie gaat zij met haar vader en moeder terug naar de geboortestad van haar ouders.

Als haar zieke moeder op latere leeftijd teruggaat naar Sevilla (haar vader is dan helaas al overleden), besluiten Dolores en haar gezin om ook naar Sevilla te verhuizen.

Terug in deze mooie stad in Zuid Spanje, wil Dolores graag haar stad laten zien aan vakantiegangers. Af en toe neemt ze gasten van een B&B van vrienden mee Sevilla in, die laaiend enthousiast zijn over haar rondleidingen.

Uiteindelijk besluit Dolores om van haar hobby haar beroep te maken. En richt ze Sevilla Sights op. Waarbij ze Nederlandstalige toeristen meeneemt op ontdekkingsreis door de prachtige Andalusische stad.

Te voet, per fiets of per koets door Sevilla

Wandeltour Sevilla Sights met Nederlandstalige gids

Dolores neemt je te voet, op de fiets of in een koets mee op avontuur door haar zo geliefde stad in Andalusië. Langs de hoogtepunten van Sevilla, maar ook naar onbekende pleintjes, patio’s en cafeetjes.

Dit kan in een privé rondleiding of in een groepstour van maximaal 12 personen.

Ben je met kinderen op vakantie in Sevilla? Dan zorgt Dolores voor kinderfietsen. En natuurlijk een aangepast programma voor kinderen.

Ben je niet zo goed ter been? Dan verkennen jullie per koets de levendige stad met Moorse invloeden.

Of je nu te voet, per fiets of per koets Sevilla ontdekt, één ding hebben de Nederlandstalige rondleidingen altijd gemeen: het enthousiasme en de passie van Dolores, waarmee zij over haar stad vertelt!

Spaans leren in Sevilla

Flamenco show in Flamenco museum Sevilla met Sevilla Sights

Sinds 2016 kun je bij Sevilla Sights ook terecht voor een actieve taalvakantie naar Sevilla! Waarbij je een week lang taal-/cultuurlessen van de in Nederland opgegroeide Sevillaanse krijgt.

’s Morgens krijg je in jouw vakantieverblijf twee uur conversatie Spaans. En ’s middags ga je samen met Dolores op verkenning door Sevilla, maak je een boottocht, ga je naar een markt, bezoek je een flamencoshow, maak je een tapastocht of verken je de omgeving van de mooi Andalusische stad. Een topper!

Iberische ham-tour Aracena

Hemelszachte Iberische Bellota ham

Tenslotte organiseert Dolores ook nog een Iberische ham-tour. Voor degenen die benieuwd zijn waar de overheerlijke Iberische Bellota ham vandaan komt.

Voor deze rondleiding ga je Aracena (90 km ten noordwesten van Sevilla). Om vervolgens samen met Dolores naar de bellota varkens te gaan (die vrij rondlopen onder de kurkbomen buiten Aracena), een hamdrogerij te bezoeken en de overheerlijke Spaanse ham te proeven.

Meer weten?

Wil je meer weten over de rondleidingen of de taal-/cultuurvakantie van de Nederlandstalige Sevillaanse? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Dolores zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen
Wandeltour Sevilla
Fietstour Sevilla
Per koets door Sevilla
Taal-/cultuurvakantie Sevilla
Iberische ham-tour Aracena

Keer terug van Sevilla Sights naar vakantie Sevilla
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Meer vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland

  Feb 15, 18 06:38 AM

  Verschillende vliegtuigmaatschappij hebben voor de zomer van 2018 het aanbod van vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland uitgebreid. Lees welke.

  Lees meer

 2. Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

  Feb 01, 18 07:14 AM

  Op zoek naar een natuurvakantie in Midden Spanje? In het nationaal park Cabañeros kun je overnachten, in vakantiehuisjes of boomhutten die verscholen liggen tussen eeuwenoude Mediterrane bomen…

  Lees meer

 3. Playa Burriana – het populaire strand van Nerja

  Feb 01, 18 04:52 AM

  Playa Burriana is het populaire strand van Nerja. Lees hier waarom dit strand aan de Costa del Sol zo geliefd is bij volwassenen en kinderen.

  Lees meer