Een bijzondere picknick in Barcelona

Een picknick in Barcelona van Picnic! Picnic! is niet zomaar een picknick. Het is een gastronomische en culturele ervaring, waarbij je Barcelona op een andere manier leert kennen. En een prachtige combinatie van ontspanning en beleving. 

Bovendien steun je met deze picknick in Barcelona kleine bedrijven buiten het toeristische deel van de meest toeristische stad in Noordoost Spanje. Een perfecte vorm van duurzaam toerisme dus.

Een bijzondere picknick in Barcelona vanaf de Bunkers del Carmel

Lees snel meer over deze bijzondere activiteit in Barcelona!

Picknicken op bijzondere plekken in Barcelona

Een tijdje geleden vertelt Sofía van Picnic! Picnic! mij over hun nieuwe project, waarbij zij picknicken in Barcelona organiseren. “Daar is nooit een markt voor”, denk ik eerst. “Mensen kopen iets in de supermarkt en vinden zelf een plek”. Maar al snel overtuigt Sofía me van het tegendeel.

Want Picnic! Picnic! organiseert niet zomaar een picknick in Barcelona, maar picknicken op bijzondere plekken: in rustige lokale parken, aan het strand, onder schaduwrijke dennenbomen, bij historische gebouwen of op plekken met fantastische uitzichten.

Bijvoorbeeld een picknick op de Montjuic Berg. Je hebt er een fantastisch uitzicht op de stad, er zijn talrijke bezienswaardigheden in de buurt en het is een perfecte plek voor een Spaanse siësta en speelplek voor kids.

Spaanse producten van topkwaliteit

Bovendien smul je bij deze bijzondere picknick in Barcelona van Spaanse producten van topkwaliteit, die met zorg gecombineerd worden in de verschillende menu’s:

Het Countryside menu van Picnic! Picnic! geeft je een bijzondere smaakbeleving tijdens je vakantie in Barcelona
 1. Het Mediterrane menu (€12,50 pp) – met gazpacho soep, serrano ham, kazen uit de regio, versgebakken brood en vers fruit;
 2. Het Mar Salada menu (€18,- pp) – met tonijn, kabeljauw carpaccio, tomaten-olijven-salade en traditioneel brood;
 3. Het Mountain menu (€21,- pp) -  met haaspaté, paddenstoelen crème, versgesneden worsten, kazen, salade, brood & zoet gebak;
 4. Het Countryside menu (€22,- pp) – met groentechips, eenden-ham, pepertjes gevuld met schapenkaas, toastjes en vers fruit;
 5. Het Sweet menu (€14,- pp) - met fruit, gebak, noten & marsepein.

Bij ieder menu krijg je vervolgens een drankadvies. Om een zo goed mogelijke smaakbeleving te creëren.

Alles kan bij deze picknick in Barcelona!

En dat is nog niet alles. Picnic! Picnic! biedt een grenzeloze picknick service, waarbij alles kan! Je kunt voor je bijzondere picknick in Barcelona kiezen uit verschillende picknick pakketten:

Laat je verwennen met het Luxe Picknick Pakket van Picnic! Picnic! in Barcelona
 1. Een Grab&Go Picknick pakket - met wegwerpbaar doch milieu-vriendelijk servies en kleed; zodat je niets hoeft terug te brengen;
 2. Een Plus Picknick pakket - met mooie borden, metalen bestek, glazen en kussens; die je naderhand weer inlevert;
 3. Een Luxe Picknick pakket - waarbij alles voor je wordt klaargelegd en opgeruimd; met een bos bloemen, een wijnkoeler en meer.

En heb je nog extra wensen (bijvoorbeeld een parasol, een fotograaf of een gitarist)? Laat het Sofía en Miquel weten en zij zorgen ervoor.

Je steunt kleine lokale bedrijven

Wat me ook erg aanspreekt aan deze bijzondere picknick in Barcelona, is het feit dat Picnic! Picnic! samenwerkt met kleine lokale bedrijven buiten de toeristische centra van de Stad van Gaudí.

Op deze manier worden de toeristeninkomsten gelijker verspreid. En blijven ze niet alleen hangen bij de happy few in het centrum van de toeristische stad in Noordoost Spanje.

Een culturele en gastronomische belevenis

Ik zie een picknick in Barcelona van Picnic! Picnic! als een ethische, culturele, sociale én gastronomische beleving. Waarbij je de toeristische kustplaats in Catalonië op een andere manier beleeft.

Bovendien creëer je een heerlijk ontspanmoment. Én je draagt een steentje bij aan een betere inkomensverdeling in de Catalaanse stad.

Een echte aanrader dus voor je vakantie in Barcelona. Met zijn tweetjes, met een groep vrienden of met het gezin.

De gezichten achter Picnic! Picnic!

Picnic! Picnic! is een project van het jonge Spaanse koppel Sofía Mataix en Miquel Ollé. Na het afgestuderen aan de universiteit van Kunst en Design in Barcelona zijn zij het bedrijf Altagracia Estudio gestart.

Miquel en Sofia zijn de gezichten achter Picnic!Picnic! en organiseren bijzondere picknicken in Barcelona

In hun projecten gaan Sofia en Miquel op zoek naar mogelijkheden om publieke ruimtes op een andere manier te gebruiken. Zij hebben al verschillende prijzen gewonnen met hun vernieuwende projecten.

Een van hun projecten is Picnic! Picnic!. Waarbij ze toeristen via een picknick in Barcelona een onvergetelijke culturele, gastronomische en relax beleving in de Catalaanse stad bezorgen. En ervoor zorgen dat meer lokale bedrijven geld verdienen aan het toerisme.

Hoe werkt het?

“Klinkt goed, maar hoe werkt de picknick service van Picnic! Picnic! nu?” zal je wel denken. Nou, eigenlijk is het heel eenvoudig: Als eerste kies je een picknick pakket en een picknick menu.

Vervolgens geef je aan wat voor soort picknick plek je zoekt: een plek met mooi uitzicht, aan het strand, met veel schaduw, bij een historisch gebouw of juist in een rustig park.

Sofía en Miquel gaan dan op zoek naar dé ideale picknickplek voor je. Hebben jullie deze eenmaal gevonden, dan spreken jullie samen af waar het Picknick pakket afgeleverd en eventueel weer opgehaald wordt.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze bijzondere activiteit in Barcelona? Vul dan het contactformulier in (eventuele vragen of opmerkingen in het Engels). Dan nemen Sofía of Miquel zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen
Grab & Go picknick pakket
Plus picknick pakket
Luxe picknick pakket
Mediterrane menu
Mar Salada menu
Mountain menu
Countryside menu
Sweet menu
met uitzicht
bij een historisch gebouw
in een rustig park
aan het strand
onder de dennenbomen
anders

Keer terug van Picknick Barcelona naar Vakantie Barcelona
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Meer vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland

  Feb 15, 18 06:38 AM

  Verschillende vliegtuigmaatschappij hebben voor de zomer van 2018 het aanbod van vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland uitgebreid. Lees welke.

  Lees meer

 2. Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

  Feb 01, 18 07:14 AM

  Op zoek naar een natuurvakantie in Midden Spanje? In het nationaal park Cabañeros kun je overnachten, in vakantiehuisjes of boomhutten die verscholen liggen tussen eeuwenoude Mediterrane bomen…

  Lees meer

 3. Playa Burriana – het populaire strand van Nerja

  Feb 01, 18 04:52 AM

  Playa Burriana is het populaire strand van Nerja. Lees hier waarom dit strand aan de Costa del Sol zo geliefd is bij volwassenen en kinderen.

  Lees meer