La Senda de Los Caracoles - rustgevend hotel in Segovia

Een aantal jaren geleden alweer vond ik tijdens mijn zoektocht naar bijzondere en kleinschalige accommodaties in Midden-Spanje het Spa hotel “La Senda de Los Caracoles”.

Het hotel zag er prachtig uit, de omgeving was adembenemend en het verhaal achter het hotel was boeiend. Dit hotel wilde ik met eigen ogen zien!

Afgelopen zomer zijn we langsgeweest en ik moet toegeven: het heeft voor de volle 100% voldaan aan mijn inmiddels torenhoge verwachtingen!

Wil je een vakantie in Madrid of een vakantie in Segovia combineren met een actieve vakantie in Midden Spanje of juist een wellness vakantie in Midden Spanje? Dan is hotel La Senda de Los Caracoles een schot in de roos.

Hotel Spa la Senda de los Caracoles (Segovia, Castillie en Leon)

Een prachtige weg naar het hotel

Op de terugweg van onze vakantie in Huerta de Rey (Burgos, Castillië en León) rijden we langs hotel Spa La senda de Los Caracoles.

De weg ernaartoe is in één woord schitterend! Het eerste stuk, richting Peñaranda de Duero en La Vid, is nog bekend terrein voor me. Maar dan gaat de tocht verder over een smalle, lang geleden geasfalteerde weg. We komen langs kleine, bijna verlaten dorpjes in Castillië en Leon.

Ik heb het idee dat we alleen op de wereld zijn! Hetzelfde gevoel dat ik had bij het bezoek aan de zwarte dorpen van Guadalajara. Om ons heen zien we veel “encinas” ( een soort eikenbomen, die eeuwenoud zijn en die beschermd worden in Spanje) en kalkstenen rotspartijen. Prachtig!

Bordje dat de weg wijst naar hotel Spa la Senda de los Caracoles

Na een hele tijd komen we helaas weer terug bij de beschaving, op de N-110, de nationale weg van Soria naar Ayllón. Het laatste stuk naar het hotel gaat gelukkig weer over een klein landweggetje, richting Grado del Pico (C-114).

Als we door de smalle straatjes van het gehucht zijn gekronkeld, zien we aan de linkerkant een klein houten bordje met een slak staan bij een smalle, onverharde weg: Het is een bordje naar het hotel! “La Senda de Los Caracoles” betekent namelijk “Het Pad van de Slakken”.

Nieuwsgierig slaan we het landweggetje in, erg benieuwd naar waar het pad ons naartoe zal leiden. Al snel zien we aan de linkerkant prachtige kalkstenen rotsformaties. Rotsen die ook zo kenmerkend zijn voor het natuurpark “Hoces del Río Duratón” bij Sepúlveda.

Aan het einde van de weg staan we plotseling voor een gesloten poort, waar we een prachtig verzorgd geel gebouw doorheen kunnen zien: hotel La Senda de los Caracoles. We zijn aangekomen.

Een Hotel en Spa met vele faciliteiten

Het hotel in Segovia is een familiebedrijf en wordt gerund door twee zussen en een schoonzus. Allemaal zijn zij therapeuten. Vandaar ook dat zij op dit kleine stukje paradijs een hotel spa zijn begonnen, waar mensen geheel kunnen onthaasten van het drukke leven van alledag.

Het is een klein en eenvoudig, maar super onderhouden hotel. Met opzet is er geen tv op de kamers.

De Spa is van alle gemakken voorzien en biedt legio aan mogelijkheden: van chocoladebad tot hydromassage. En natuurlijk ontbreken turks bad en therapeutisch bad niet.

Iedere ochtend kan je er genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. En van donderdag tot en met zondag kun je er ´s avonds ook heerlijk dineren.

Deel van de Spa in het landelijk hotel La Senda de los Caracoles in Ayllón (Segovia, Midden Spanje)

Adembenemende natuur in de omgeving

Wil je meer dan alleen ontspannen als je tijdens je vakantie in Midden Spanje in dit heerlijke rurale hotel verblijft, dan kun je vanuit La Senda de los Caracoles prima op avontuur.

Want de omliggende natuur is werkelijk adembenemend. En kan wandelend, op de fiets, te paard of met de auto verkend worden.

Er gaan prachtige wandelroutes door de natuurparken “Hoces del Rio Duratón”, “Hoces del Rio Riaza” en “Hayedo de la Tejera Negra”. Het natuurpark “Hoces del Río Duratón” kan men zelfs per kayak ontdekken.

Ben je vogelliefhebber, dan is een bezoek aan las Hoces del Río Duratón en Las Hoces del Río Riaza een absolute must. Eerstgenoemd natuurpark is namelijk een favoriete leef- en broedplaats voor gieren. En laatstgenoemde is een belangrijk reservaat voor roofvogels.

Natuurpark Hoces del Río Duraton

Niet alleen de natuur in de omgeving van het hotel in Segovia is prachtig. Op een straal van maximaal een uur rijden liggen de prachtige Middeleeuwse plaatsen Ayllón, Sepúlveda, Pedraza, Maderuelo, Atienza, Riaza en Burgo de Osma.

Er zijn de rode en zwarte dorpen van de Sierra de Ayllón (“Los pueblos rojos y negros de la Sierra de Ayllón”). En de zwarte dorpen van Guadalajara (=”Los pueblos negros de Guadalajara”).

En er is prachtige Romaanse kunst te zien in de omgeving. Een waar paradijs voor cultuur- en architectuurliefhebbers en liefhebbers van plattelandstoerisme.

De omgeving is overigens ook zeer geschikt voor kindervakanties. Alleen zou ik dan ergens anders overnachten.

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid


Keer terug van La Senda de los Caracoles naar Vakantie in Segovia
Keer terug naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer