De Koning van Hispanje - online reisprogramma over Spanje van Edwin Winkels

Ken jij het online reisprogramma “De Koning van Hispanje” al? Ik had er tot voor kort nog niet over gehoord. Totdat een kennis mij tipte. Hier moest ik natuurlijk meer van weten!

Het programma blijkt gemaakt te zijn door journalist en Spanje expert Edwin Winkels. Die aan de hand van korte reportages interessante onderwerpen aansnijdt die een relatie tussen Spanje en Nederland belichten. Leuk gedaan!

Ik heb de verschillende afleveringen van deze originele serie over Spanje beneden voor je op een rijtje gezet.

De Koning van Hispanje

In de serie De Koning van Hispanje neemt de in Barcelona wonende journalist en schrijver Edwin Winkels je mee op reis door Spanje. Een reis waarin hij op zoek gaat naar de relatie tussen Nederland en Spanje. En waarbij hij spreekt met en over Spanjaarden die een band hebben met Nederland. En Nederlanders die in Spanje wonen of gewoond hebben.

Zo bezoekt hij Formule 1 verslaggever Olav Mol in Calpe, praat hij in Malaga met Málaga CF fans over Ruud van Nistelrooy en gaat hij in de provincie Almería op verkenning in Europa’s enige woestijn.

Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver. En woont al bijna 30 jaar in Barcelona in Spanje. Vanuit Spanje is hij correspondent voor het AD en sportverslaggever voor de NOS. En tot 2012 was hij verslaggever bij de regionale krant van Catalonië.

In 2012 besluit Edwin zijn journalistieke ervaring te gaan gebruiken voor het schrijven van romans. Wat in 2013 resulteert met de debuutroman Welkom Thuis.

Inmiddels heeft hij onder meer drie romans en een aantal boeken over FC Barcelona en Johan Cruiff geschreven. En in 2016 heeft hij dus nog dit online reisprogramma over Spanje gemaakt.

Afleveringen

Tot nu toe zijn er drie afleveringen verschenen: over Málaga, de Costa Tropical en de in Calpe wonende correspondent Olav Mol. Die ieder ongeveer een kwartier duren: 

In de eerste aflevering van De Koning van Hispanje neemt Edwin je mee naar de stad Málaga in Zuid Spanje. Waar hij met de biograaf van Picasso praat over zijn verblijf in Nederland. En op bezoek gaat bij een Nederlander die een van Malaga's populairste restaurants runt.

In de tweede aflevering van De Koning van Hispanje neemt Edwin je mee naar de Costa Tropical in Zuid Spanje. Hij gaat er naar de woestijn van Almería. Praat met een Nederlandse windsurfer. En bezoekt een bijzonder Nederlands bedrijf in een van Almería's kassen

In de derde aflevering van De Koning van Hispanje neemt Edwin je mee naar de bekende Nederlandse sportcommentator Olav Mol in Calpe. Die al ruim 10 jaar woont in deze kustplaats aan de aan de Costa Blanca.

Geen aflevering missen?

Wil je nog meer bijzondere reportages van Edwin Winkel zien? Abonneer je dan op YouTube op De Koning van Hispanje. Dan krijg je automatisch bericht wanneer een nieuwe aflevering verschijnt.

Meer weten over Edwin Winkels

Wil je meer weten over Edwin Winkels? In Edwin Winkels – van Spanje reporter naar Roman schrijver lees je meer over deze Nederlandse journalist en schrijver. En over de boeken die hij geschreven heeft.


Keer terug van De Koning van Hispanje naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer