Op een bierfiets door Madrid

Wil je samen met een groep vrienden of collega’s Madrid op een originele en leuke manier verkennen? Dan is de bierfiets misschien iets voor jullie. Lees hier meer over de bierfiets van Madrid…

Op een leuke en originele manier Madrid verkennen met een bierfiets van Bbike

De Bierfiets van Madrid

De bierfiets van Madrid

Vanaf 2013 kun je op een wel heel bijzondere manier de hoofdstad van Spanje verkennen: je kunt met een bierfiets door Madrid fietsen!

Met een groep van maximaal 18 personen zit je rond een bar met een biertap. En verken je Madrid op een ontspannen, doch actieve manier. Terwijl de chauffeur van de bierfiets je van alles over Madrid vertelt. Fietsen, kijken, praten en drinken kan allemaal tegelijkertijd. 

Route van de Bierfiets in Madrid

De route door het centrum van Madrid duurt ongeveer 45 minuten. Je begint en eindigt op de Plaza del Emperador Carlos V (tussen het Atocha treinstation en het Ministerio de Agricultura). En komt onderweg langs de Paseo del Prado, het Prado Museum, de Plaza de Neptuno, het Ritz Hotel en de Plaza de Cibeles.

Voor wie is de bierfiets bedoeld?

De bierfiets in Madrid is bedoeld voor iedereen die op een ontspannen en plezierige manier Madrid wil verkennen. Dit kunnen jongeren zijn (minimum leeftijd 18 jaar), maar ook een groep vrienden die de stad in Midden Spanje op een originele manier wil verkennen. Of een groep collega’s die een team building evenement houdt.

Het gezicht achter Bbike

Sacha Lefebvre is het gezicht achter Bbike. Als kind van een Spaanse vader en Nederlandse moeder is hij opgegroeid in Madrid in Spanje, maar regelmatig op vakantie in Nederland. Tijdens een van zijn bezoeken aan Amsterdam komt hij oog in oog te staan met een bierfiets.

Helemaal in de ban van de bierfiets, besluit hij de gok te wagen en zijn eigen Beer Bike Business in Madrid te beginnen. Een riskante onderneming, omdat Spanje op dat moment met een werkloosheid van 25% kampt. En slechts 10% van de nieuwe ondernemingen het eerste jaar overleeft.

Zo verkoopt Sacha in 2013 op 25-jarige leeftijd zijn auto en leent geld bij familie en vrienden. Om zijn eerste bierfiets te kopen.

De bierfiets in Madrid blijkt een succes te zijn bij niet alleen jongeren. Maar ook bij ouderen die een originele team building willen houden.

Bbike's broertjes en zusjes

Verken Madrid vanuit een Rickshaw van Urban Travel

Anno 2016 heeft Sacha Lefebvre twee bierfietsen om Madrid mee te verkennen. Én hij is begonnen met de verhuur van Vespa ’sTuk Tuk ’s en Rickshaws. Om de Spaanse hoofdstad op weer een andere leuke en originele manier te kunnen ontdekken. Hij is inmiddels niet meer alleen, maar werkt nu met een team van 15 mensen.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over de bierfiets in Madrid? Of wil je de bierfiets huren? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt het Bbike team zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug van Bierfiets Madrid naar Vakantie Madrid
Keer terug naar Spanje voor JouMadrid gids met mijn favoriete plekken in Madrid (te koop via Favoroute)

Nieuwe pagina's

 1. Meer vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland

  Feb 15, 18 06:38 AM

  Verschillende vliegtuigmaatschappij hebben voor de zomer van 2018 het aanbod van vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland uitgebreid. Lees welke.

  Lees meer

 2. Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

  Feb 01, 18 07:14 AM

  Op zoek naar een natuurvakantie in Midden Spanje? In het nationaal park Cabañeros kun je overnachten, in vakantiehuisjes of boomhutten die verscholen liggen tussen eeuwenoude Mediterrane bomen…

  Lees meer

 3. Playa Burriana – het populaire strand van Nerja

  Feb 01, 18 04:52 AM

  Playa Burriana is het populaire strand van Nerja. Lees hier waarom dit strand aan de Costa del Sol zo geliefd is bij volwassenen en kinderen.

  Lees meer