Het unieke en sfeervolle Basque Boutique Hotel in Bilbao

In één van de zeven straatjes van Bilbao ligt in een oud pand het nieuwe boutique hotel Basque Boutique verstopt. Hier kan je de vele aspecten van de Baskische cultuur proeven!

Ben je voor je vakantie in Baskenland op zoek naar een uniek en sfeervol hotel in het Casco Antiguo van Bilbao? En vind je het gezellig om te ontbijten in een van de omliggende bars?

Dan is het kleine Basque Boutique hotel, met slechts acht kamers, een absolute aanrader!

Kamers vol Baskische cultuur

Iedere kamer in dit unieke boetiek hotel in Bilbao is op een unieke wijze en met prachtige Baskische details ingericht. Volgens een thema dat een plaats of symbool in Baskenland representeert.

Zo vind je er bijvoorbeeld de kamers “El caserío” (=Baskische boerderij), “Gernika” (in het Spaans “Guernica”), Txakoli (=sprankelende witte wijn uit Baskenland) en Arriaga ( bekende Baskische musicus).

Om je een idee te geven van de gebruikte details: in de Txakoli kamer staan stoelen die gemaakt zijn van oude wijnvaten en ook het bed staat op wijnvaten!

Txakoli slaapkamer in Basque Boutique hotel Bilbao, met stoelen van oude wijnvaten

Probeer de Baskische klederdracht!

Om mensen een idee te geven van de Baskische klederdracht, hangen er in het Basque Boutique hotel vier Baskische kostuums om aan te trekken en mee op de foto te gaan!

Een origineel en interactief idee. Hierboven zie je dat wij daar wel raad mee wisten!

Verkleden in Baskische klederdracht in Basque Boutique hotel Bilbao

Oud en nieuw prachtig vermengd

Het Basque Boutique hotel in Bilbao bevindt zich in een oud pand. Het is zodanig gerenoveerd, dat oud en nieuw op een prachtige manier met elkaar zijn verweven.

Aan de ene kant zijn oude elementen als de houten balken in het plafond, stukken baksteenmuur en de oude houten voordeur intact zijn gebleven. Dat geeft het geheel een rustieke uitstraling.

Aan de andere kant zijn de kamers bijvoorbeeld super geïsoleerd. En gasten komen niet meer binnen met een sleutel, maar met een code die ze bij het boeken van een kamer ontvangen.

Er is weliswaar een kleine receptie, maar het idee is dat gasten zelf binnen kunnen komen.

Gemeenschappelijke ruimte in thema van Oma Bos, in Basque Boutique hotel Bilbao

Je ontbijt in een bar in de 7 straatjes van Bilbao

Met opzet wordt er in het hotel geen ontbijt geserveerd.

Want het hotel ligt midden in het oude stadscentrum van Bilbao. De vele bars in de 7 straatjes van Bilbao bieden allemaal een heerlijk ontbijt. En dus heb je, zodra je het hotel uitkomt, keuze genoeg!

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid


Keer terug van Basque Boutique Bilbao naar Vakantie in Bilbao
Keer terug naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Sfeervolle, mooi gelegen campings in Valencia

  Dec 11, 17 03:13 AM

  Wat zeg je van een vakantie op een gezellige kleine camping in het mooie binnenland van Valencia? Hier vind je de leukste campings in Valencia!

  Lees meer

 2. Benalí – een opgeknapt gehucht op een bergtop in Valencia

  Dec 07, 17 09:21 AM

  De vakantiehuizen en B&B van Benalí bevinden zich in een prachtig gerestaureerd gehucht boven op een bergtop midden in het groene binnenland van Valencia in Spanje. Lees meer over deze parels.

  Lees meer

 3. Sfeervolle, mooi gelegen campings in Noord Spanje

  Dec 01, 17 08:49 AM

  Op zoek naar een camping in Noord Spanje? Lees welke sfeervolle campings in een mooie omgeving Spanje voor Jou heeft gevonden!

  Lees meer