Op vakantie naar Spanje met de autotrein

Vind jij het fijn om met je eigen auto op vakantie naar Spanje te gaan? Maar heb je geen zin om het hele stuk naar Spanje te moeten rijden? Dan biedt de autotrein naar Spanje uitkomst! Zodat je kunt uitrusten op weg naar Spanje. Maar in Spanje wel je eigen auto bij je hebt.

Door NAC via Wikimedia

Autotrein van Nederland naar Spanje

Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse autotrein naar Spanje. Tot 2015 kon je vanuit Den Bosch de autoslaaptrein naar Avignon of vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein naar Narbonne in zuidoost Frankrijk nemen. Maar helaas zijn deze mogelijkheden komen te vervallen.

Wel vertrekken er nog autotreinen vanuit Parijs naar Zuid Frankrijk. Naar Narbonne of Biarritz. Vanuit Parijs reis je dan overdag comfortabel en snel met de TGV. En de volgende dag kun je je auto in respectievelijk Narbonne of Biarritz komen ophalen.

Autotrein Parijs – Biarritz

De autotrein naar Biarritz is vooral handig als je op vakantie naar Noord Spanje gaat. De in zuidwest Frankrijk gelegen plaats Biarritz ligt namelijk maar 30 kilometer van de Spaanse grens.

Van hieruit is het dus maar 50 minuten rijden naar San Sebastian en 1 uur en 45 minuten rijden naar Bilbao. Beiden gelegen in Baskenland. En 2 uur en 45 minuten rijden naar Santander in Cantabrië.

Maar ook voor een vakantie in Midden Spanje (bijvoorbeeld in wijngebied La Rioja) kan de autotrein handig zijn.

Autotrein Parijs – Narbonne

De autotrein naar Narbonne in zuidoost Frankrijk is vooral handig als je op vakantie naar Catalonië gaat. Vanuit Narbonne is het nog ongeveer 120 kilometer rijden tot het Catalaanse plaatsje Portbou op de uiterst oostelijke grens van Frankrijk met Spanje, 150 kilometer rijden tot Girona en 250 kilometer rijden tot Barcelona.

Ga je op vakantie naar de Spaanse Pyreneeën? Dan kun je de autotrein naar Biarritz of Narbonne nemen. Welke het handigste is, hangt af van je bestemming in de bergketen in het grensgebied van Frankrijk en Spanje.

Treinrondreizen door Spanje

Er bestaan overigens ook talrijke treinrondreizen door Spanje. Waarbij je vanuit Nederland met de Thalys naar Spanje rijdt. Om hier in lokale treinen verder te reizen. Je overnacht dan in kleinschalige hotels die op loopafstand van een station liggen.

Zelf vind ik dit een super manier om ontspannen en onbezorgd op vakantie naar Spanje te gaan. En prachtige grote en kleine, moderne en Middeleeuwse steden in Spanje te ontdekken. En te genieten van afwisselende natuurlijke landschappen.

Meer over vakantie regio's in Spanje

Wil je meer weten over de vakantiebestemmingen die met de autotrein naar Spanje goed te bereiken zijn? Kijk dan op de vakantie pagina's van de afzonderlijke regio's:


Keer terug van Autotrein Spanje naar Rondreizen Spanje
Keer terug naar Spanje voor Jou


Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie in Almagro – stad met Spanje's oudste theater

  Aug 17, 17 07:29 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Almagro – een wit stadje in Castillië La Mancha in Midden Spanje, dat in de 17e en 18e eeuw een van de meest welvarende steden van Spanje is geweest…

  Lees meer

 2. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Aug 17, 17 04:40 AM

  Een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje - naar Middeleeuwse plaatsen en kastelen en het land van Don Quijote. Spanje voor Jou geeft tips voor bezienswaardigheden, accommodaties en meer.

  Lees meer

 3. Paardenraces van Sanlucar – de oudste paardenraces van Spanje

  Aug 11, 17 07:28 AM

  De paardenraces aan het strand van Sanlucar aan de westkust van Andalusië zijn de oudste paardenraces van Spanje. Lees hier meer over deze bijzondere paardenraces in Zuid Spanje.

  Lees meer