Op vakantie naar Spanje met de autotrein

Vind jij het fijn om met je eigen auto op vakantie naar Spanje te gaan? Maar heb je geen zin om het hele stuk naar Spanje te moeten rijden? Dan biedt de autotrein naar Spanje uitkomst! Zodat je kunt uitrusten op weg naar Spanje. Maar in Spanje wel je eigen auto bij je hebt.

Door NAC via Wikimedia

Autotrein van Nederland naar Spanje

Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse autotrein naar Spanje. Tot 2015 kon je vanuit Den Bosch de autoslaaptrein naar Avignon of vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein naar Narbonne in zuidoost Frankrijk nemen. Maar helaas zijn deze mogelijkheden komen te vervallen.

Wel vertrekken er nog autotreinen vanuit Parijs naar Zuid Frankrijk. Naar Narbonne of Biarritz. Vanuit Parijs reis je dan overdag comfortabel en snel met de TGV. En de volgende dag kun je je auto in respectievelijk Narbonne of Biarritz komen ophalen.

Autotrein Parijs – Biarritz

De autotrein naar Biarritz is vooral handig als je op vakantie naar Noord Spanje gaat.

De in zuidwest Frankrijk gelegen plaats Biarritz ligt namelijk maar 30 kilometer van de Spaanse grens. Van hieruit is het maar 50 minuten rijden naar San Sebastian in Baskenland, 1 uur en 45 minuten rijden naar Bilbao in Baskenland en 2 uur en 45 minuten rijden naar Santander in Cantabrië.

Maar ook voor een vakantie in Midden Spanje (bijvoorbeeld in wijngebied La Rioja) kan deze autotrein handig zijn.

Je kunt de autotrein naar Biarritz boeken via de treinreiswinkel.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid

Autotrein Parijs – Narbonne

De autotrein naar Narbonne in zuidoost Frankrijk is vooral handig als je op vakantie naar Catalonië gaat. Vanuit Narbonne is het nog ongeveer 120 kilometer rijden tot het Catalaanse plaatsje Portbou op de uiterst oostelijke grens van Frankrijk met Spanje, 150 kilometer rijden tot Girona en 250 kilometer rijden tot Barcelona.

Ga je op vakantie naar de Spaanse Pyreneeën? Dan kun je de autotrein naar Biarritz of Narbonne nemen. Welke het handigste is, hangt af van je bestemming in de bergketen in het grensgebied van Frankrijk en Spanje.

Ook de autotrein naar Narbonne kun je boeken via de treinreiswinkel.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid

Autotrein in Spanje

Wil je je auto vervoerd hebben tot je eindbestemming in Spanje, dan zul je moeten kiezen voor een alternatief. Want er rijden tegenwoordig geen autotreinen meer in Spanje.

Wil je nu je auto door Spanje laten transporteren, dan kun je gebruik maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het transport van auto’s. Zogenaamde empresas de transporte de vehículos.

Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden:

 1. de auto per vrachtwagen laten vervoeren;
 2. iemand anders jouw auto naar de eindbestemming laten rijden.

In beiden gevallen geldt dat je zelf nog je eigen transport moet regelen.

Treinrondreizen door Spanje

Er bestaan overigens ook talrijke treinrondreizen door Spanje. Waarbij je vanuit Nederland met de Thalys naar Spanje rijdt. En vervolgens in lokale treinen verder reist. Je overnacht dan in kleinschalige hotels die op loopafstand van een station liggen.

Zelf vind ik dit een super manier om ontspannen en onbezorgd op vakantie naar Spanje te gaan. En prachtige grote en kleine, moderne en Middeleeuwse steden in Spanje te ontdekken. En te genieten van afwisselende natuurlijke landschappen.

Meer over vakantie regio's in Spanje

Wil je meer weten over de vakantiebestemmingen die met de autotrein naar Spanje goed te bereiken zijn? Kijk dan op de vakantie pagina's van de afzonderlijke regio's:


Keer terug van Autotrein Spanje naar Rondreizen Spanje
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Meer vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland

  Feb 15, 18 06:38 AM

  Verschillende vliegtuigmaatschappij hebben voor de zomer van 2018 het aanbod van vluchten naar Spanje vanaf regionale luchthavens in Nederland uitgebreid. Lees welke.

  Lees meer

 2. Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

  Feb 01, 18 07:14 AM

  Op zoek naar een natuurvakantie in Midden Spanje? In het nationaal park Cabañeros kun je overnachten, in vakantiehuisjes of boomhutten die verscholen liggen tussen eeuwenoude Mediterrane bomen…

  Lees meer

 3. Playa Burriana – het populaire strand van Nerja

  Feb 01, 18 04:52 AM

  Playa Burriana is het populaire strand van Nerja. Lees hier waarom dit strand aan de Costa del Sol zo geliefd is bij volwassenen en kinderen.

  Lees meer